返回列表 回復 發帖
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。
睇咗第一集覺得現今就算有咁難頂的奶奶  都唔會有咁順滩的新抱2 x5 K( v; e; j
mnb1123 發表於 2014-4-23 09:42 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 F8 r; [, {; N$ x5 M( ?
係呀呵。而家啲新抱點會咁淋吖,不過喜劇算數囉。
我好钟意《阳光姐妹淘》的电影嘎,又感人,又搞笑。。。。希望TVB拍成电视剧会拍好D啦。。。。tvb now,tvbnow,bttvb% U) M7 X3 }! r8 _5 |* _
hjp1980 發表於 2014-4-23 10:23 AM
公仔箱論壇7 Z, b1 \+ `$ D+ G( _
我未睇過《阳光姐妹淘》,而家正想揾番嚟參考參考。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 12:58 PM 編輯 , R1 j# F% P# k  |4 B# F, S: h

: G# e! V& m8 O9 s公仔箱論壇
8 V3 [! D! S* r- n8 p2 F5.39.217.763 B) s* J; I- O. Q! V. D
同媽咪爸爸一齊睇咗第一集, 佢地話OK喎, 我就覺麻麻喇... 好似幾無聊咁:p 唔好嬲我咁話喎.. 可能睇落去好睇呢!.. 話晒咁多集
/ T1 R0 J! W" l大文細佬 發表於 2014-4-23 01:07 AM
; X8 Q5 X9 T2 `+ \0 B/ QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係咁架啦,你後生細女有時真係未必即時意會到啲笑位。
9 p" m- i+ c  [2 ~2 b! }5.39.217.76唉,中森明菜喎,我都爭啲唔記得啦......
% S% }$ o* N3 y不過根據推算,你啲屋企人就真係啱feel啲。
/ n7 {( x  a# \$ W2 ]$ |
9 ]2 E. x8 c* W, M9 Z4 ?* V比啲相你參考下,希望幫到你欣賞啦....不過覺得唔好睇都唔好勉強呀。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-23 02:20 PM 編輯 5.39.217.76- m2 s) B9 L8 X, l0 F

0 Q( P9 q( V/ R$ b" rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「小吱喳」一詞最先出現於我嘅記憶體,係N年前日本特攝劇集《小露寳》。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |+ p" p  ?( B8 T
「小吱喳」同「小露寳」都係幫助人類嘅友善機械人,小吱喳實際上係一個護士機械人,擁有孖潤腸口唇,右手仲係一支巨型針筒,喺劇中鍾情小露寳,但小露寳就鍾情小賓女。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 n* ~+ `. c5 L7 j
9 P8 m8 C6 w0 L( u6 a
香香瘦咗好多
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
brings back a lots of memories
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-25 11:15 AM 編輯 5.39.217.762 H0 I5 k' H8 r; t6 I/ y8 |

$ A$ u; J: v3 t: a9 C$ W. K# U公仔箱論壇
唔知你覺唔覺吳嘉熙有啲似何韻詩呢? 可能老表呀!
0 r% g% l, w0 ~# v2 F  z+ I& htvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-24 01:07 AM
7 x% k% U5 R9 o$ b3 S+ T  B# p! Jtvb now,tvbnow,bttvb
( z% T/ X( v8 Z5 g$ e" ]9 e6 }吳嘉熙呀?等我研究吓先..........5.39.217.762 U4 f- j. c1 l7 a8 h1 u! W
哈!女仔睇女仔係咪唔同啲嘅呢?
+ F! I3 \8 Q8 B
. ]* p* w9 ?4 _0 L& s# z9 O+ |. @2 M' `
劇裡梳起頭髮嘅造型就無咁似,放番啲頭髮又似啲。
9 A8 s4 @  ]6 c% p, w4 H" s& K+ U而睇吳嘉熙佢本人啲靚相.....噢.......5.39.217.76  s  y& {) c4 q6 R" K& I
根據上圖,尤其A及B圖,真係頗有阿"絲姑"嘅神髓噃。

/ M9 t1 k  J% b. f, jtvb now,tvbnow,bttvb細佬好嘢 & I% N! K% n6 s$ n# x% q
香香瘦咗好多
% Q! _: f* j4 S* y. K3 L( tchy25 發表於 2014-4-23 07:20 PM
公仔箱論壇4 ^- K; x: C. i, x6 Z
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
tvb now,tvbnow,bttvb* [" C# I  r0 q1 s+ k% P
香香瘦咗咩?等我睇清楚啲先.....
9 x# F3 d" K4 G" k5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-4-24 03:55 PM
$ a" y7 _, H) @" _+ u3 N! X有啊,面都尖咗
哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~tvb now,tvbnow,bttvb( C0 l7 v) m9 }0 X6 G' {, T! N
公仔箱論壇( m! w) }- }8 j6 d; f' ]3 ?
另外, 吾知咁係吾係曾志偉風格, 好中意用日常無聊事去講道理咁...是我感覺錯了嗎? 還有, 看七位阿姐演的戲,明顯是有笑點, 但我笑不出 =.=", 反而看後生版先笑得出, 點解呢...

評分次數

哇...哇... 陣容強大... 我吾係睇譚校長大的, 但係自己好中意睇舊戲,聽舊歌, 感受以前的年代, 總覺得70-80年代的生活比現在好... 所以我支持呢個劇種... 雖然共鳴感一定吾會比得上一些前輩, 但係應該被感動起來~5.39.217.76; p( E" I% O3 C' ]' R
公仔箱論壇7 u  E/ h( x9 H9 X
另 ...
% F4 B0 ~% o7 l: \" ?  R- wmolaytau 發表於 2014-4-25 10:11 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 [8 A* E9 I7 O
啱架啦,你哋後生嗰批,可以集中睇嫩版女神同香香,我哋成熟啲嘅就新舊兩代都捧場啦。
) {, V$ e3 {1 q; I/ B4 w5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb# ?/ z+ S, t" j2 `, }, d7 O
1# leekwoklam tvb now,tvbnow,bttvb4 x0 Z' q% N# t5 c2 F& ~
thank you very much,

評分次數