返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
4 Y2 J1 m' |5 W2 z  s5.39.217.76
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。tvb now,tvbnow,bttvb5 m5 t; S: `, m5 ?
近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
+ v' H9 ]0 e$ N+ p# r8 }% B5.39.217.76
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam " r& i# U. [7 S0 H
馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
0 |9 ^; A8 r+ q: o  D# Lspacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
公仔箱論壇  ~. \/ r& _5 w0 e) H
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
6 l% O7 ]* i0 t2 r3 b0 H( H# ytvb now,tvbnow,bttvb
- L) [" \/ v1 H6 X. J$ uTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' S/ m: G5 e( _5 ?' S! V
9 _6 z$ G  m% n6 g7 Q5 O
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
9 n6 [( M0 S" D( K8 g' s2 U7 O公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
( g4 b" b5 a' h0 K' R; O
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, 公仔箱論壇" `6 |0 i2 x/ A  o
好有以前d "故鄉" 味
. r. Y" V6 c9 a/ E) \公仔箱論壇) N4 b/ y! v( ~3 V1 B( n& U
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...- ?4 [' K0 Q. a+ D: S/ a
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 h5 }8 |4 h7 o* I; A( j% C5 `9 m
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.
7 T- z! j5 F1 r* c. ], n: f3 jshibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
. Y- j8 J$ x8 M套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 2 |+ g4 ^; t6 t9 c3 A/ @

* i& K; y* s2 d  b  k+ ^, @: \, x5.39.217.76
) B( W# ?) _" F2 {& i
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
! t$ h0 m  }" H. u/ H. ztvb now,tvbnow,bttvbluckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
/ Y  d7 E: O! D2 S, X* w! m
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。" m$ X8 g# W& D$ x  ?
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% A3 S  K; d" f* G7 n
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
% y) m" i5 l1 W, ]7 kluckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。公仔箱論壇8 S) t  ?& m9 E
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
: y0 e! b  R) S$ t' Z我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-11 11:38 AM 編輯 1 d: d* v7 |( d+ l4 I8 v4 O

- g0 m: Z* b# \4 }$ Q7 X; P  Q8 ntvb now,tvbnow,bttvb
2 k; y# [1 f# r3 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
) T. x9 h2 [9 U+ J2 G5.39.217.76luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
5 Z/ h$ l4 \" f/ p; w( y
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
# q$ n1 l% b5 A& kTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 S  ^* l9 J: DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。報載___________________________________________________________________________________________________
5 [; Q/ G( T, b- s& W+ ^) m出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」tvb now,tvbnow,bttvb7 O; \; r; q8 g' J% m5 }

% h: c( i8 i% l" W3 u5.39.217.76
_____________________________________________________________________________________________________________
/ b3 i' ?% G1 d4 E2 E& rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# l! L; P- B6 E  L
) i; H4 u9 V9 E& P! f
% q  i$ i9 ]6 M( ]tvb now,tvbnow,bttvb係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
' P; _3 \- Y+ D  |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 Q  a' |" y" u
報載___________________________________________________________________________________________________
4 K4 |+ l$ X; [  `. n2 W/ G  N公仔箱論壇出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
" X. b, i" L( o2 |) Xleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
* \! L/ g: D& G2 L% V* X公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲) Z3 `' w3 ^* {& O  X8 q8 S8 M
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
5.39.217.76% j  O! k6 v2 [" j5 C) ]
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
) u! \" r( n/ R' ?& K. }另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...公仔箱論壇3 H# k& b. U7 N- f, E% x7 L
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
' n' Z% w$ L! N+ \( a5.39.217.76
7 X7 z7 i5 u2 J6 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。
7 f0 g$ x: v7 F