返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇6 e7 _4 A6 V9 j
5.39.217.76. M& z. ]: U1 p/ @$ }2 V
但係好似奸架喎
9 G7 ^* m* D- G7 R) @% qtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
tvb now,tvbnow,bttvb6 I3 t, m+ q/ @) Q
仲係會大肚嘅情婦添
- J; S/ m2 U- n4 r4 c1 j& f- N公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-8 11:52 AM 編輯 2 M4 s+ N$ N& M: e$ p

9 J0 h8 i# @/ |1 D+ v3 N7 ?3 S公仔箱論壇
& h9 O3 f1 s3 T6 {& w% d公仔箱論壇
, f9 c! i) y% M* |公仔箱論壇哦.. 原來做我阿哥嗰行
: L1 Y; X) r" f6 g0 V  }0 y" Ctvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
1 }1 R) g# E0 ~" [: H4 P咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?
4 B  o6 Y  A. y4 q; r+ o: D9 l. ~我開玩笑咋,你唔駛啋我。

- Q: s8 r' K/ }: Ctvb now,tvbnow,bttvb  Z; ~8 U2 U, v) P) }7 T

. @/ F! y  W- J& Q! y6 N  ~. S: oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
1 ?/ Z1 A3 s4 A+ H" D5.39.217.76
! ]8 O0 a8 l5 s公仔箱論壇
' ]3 o. \) \% @' q% ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 s' A9 ~' i+ o! K) [2 w  C: L當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步
$ t3 _& N! E: U7 u4 U" s  Y9 y  x- B$ W3 Y
話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...4 j' _* a5 q* ?; T7 V+ ^" b& T
大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
+ j1 @8 H; z& P% f; z3 L
( \" W# |& a$ E3 [' @& s/ {tvb now,tvbnow,bttvb細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。
% g* G! w- U/ h8 _5.39.217.768 s- _9 ?: b" |& L7 N, X

* v* |1 N" b4 B' x$ @( |tvb now,tvbnow,bttvb
4 k5 _, y0 B1 ~8 Ktvb now,tvbnow,bttvb唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ ]( t0 n) G: p% M
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# O* R, X! Y$ ~# H- S  C7 d
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ~% F4 a0 q5 c
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:05 PM 編輯 . ?$ Y* d+ w! d

. {, ~" ~5 F1 a- P, W! A5.39.217.76角色的命與運(延續篇)
# ^+ y1 L# T5 E0 P6 Q4 X5 B. g
0 m% m" B' u3 _/ _2 Z% P  Y  W公仔箱論壇4 T) _* N0 f/ e4 p: o2 L# j5 G- ]

, z3 W/ R6 q2 P+ Q# q4 y# t公仔箱論壇黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。
4 ~7 y2 _% s" b8 R5 V公仔箱論壇公仔箱論壇0 I7 M& R! k' z0 {- w$ N, F) L# \
《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸公仔箱論壇7 ^, O! s% ^. _/ c# I2 ~/ H: ]( V+ {
公仔箱論壇0 U' D( [9 G) ]/ g. G. b* W. R

9 L! t5 I8 k. S% X/ G: Z. Y8 p' Y  @5.39.217.76而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

! x/ k6 B* s5 ]- K公仔箱論壇

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯 . `* a& e% v3 ~$ R
公仔箱論壇2 g0 {, q8 ~, i% N3 f$ `' l9 O" y* E
4 v* m+ e3 A6 J0 |
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ~+ d: A, d1 V* w5 w( Z* j* J
其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...
  `: E, Z8 g7 ^+ a/ q1 a* M$ g大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
公仔箱論壇3 F* ^( ^8 Z* c3 k( {; C; W6 S
公仔箱論壇1 ?4 I/ h! O/ {6 s
要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。( G  R+ j( J4 Q6 K4 R1 P7 }. J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Y; _% x- O6 [  U9 D, f! P
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。
1 j$ X) t: g+ ~" ~; O$ V. b1 D
$ _! |0 \% ^0 F, j! W公仔箱論壇
# M( @6 W. s2 {
公仔箱論壇" @( O% a! @: f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Y0 s1 d1 n% V2 I+ \$ ]5 f  p
就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, F, i) B" I3 Z/ x& \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 Y1 r4 C4 j; [2 _4 X
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...- l& z2 X  J% \) f" H
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
$ k6 h: E2 H9 c7 s- ~. }7 x: ?5 k& Y
* \& c$ D+ O6 Y( M
《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。
5 K" I1 B% E" o9 U2 K3 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
/ f4 Q$ E. e" G/ G9 H# ]; j《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。7 D0 V* O: B1 i( }( h

) W/ ]- {8 R  X$ f: e8 \5 l" c& i% Z2 Ktvb now,tvbnow,bttvb遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-13 03:02 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 T: c9 t2 @, P# P! F. t8 H9 V, [7 w

/ q' B( m' q1 Q) e& nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....
, I/ K( L' h0 |6 ]% \5.39.217.76同劇中起用好多新面孔的女演員...5.39.217.76( h' f9 h7 a; w4 ?# p
宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...5.39.217.76/ u1 M: l' O' N. G# s( V
呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,
! P6 D  i7 m3 N0 k1 \3 o+ c- g) y公仔箱論壇晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,# j. ?. U3 J4 B
最多四五個有呢類質素... ...
- |0 A2 ?) d5 H! D8 Y0 _9 L" ^% Ttvb now,tvbnow,bttvb金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
( J7 F" p$ V/ `, }  W% d5.39.217.76
! c# x# P0 o8 G, z7 p) [tvb now,tvbnow,bttvb唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。1 l: Y# E) X* J" Y! W  D( Y: g
不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....公仔箱論壇* w+ N7 c, q5 d% `- s
( d% h6 R% ?( X, T- p+ A6 V! L
tvb now,tvbnow,bttvb: f- c8 v; Q8 v' F

' @9 m3 A9 F0 l. a公仔箱論壇順便多謝J神版主評分。
$ m3 @; m$ O6 R. J, YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% T: x, T, M4 p* X1 `
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。公仔箱論壇! X. D& H9 i( }. Q5 H# ?/ a5 t# ?

, J/ y- h9 b6 [5 h# X
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' B) ~/ R" a6 o4 X; b1 t/ m
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ y  k& q/ S  X& B) d" v
唔似地球人...5.39.217.76) C* O+ x) p6 q- w5 G
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
( Q3 f6 |2 z) k* o+ J' V
即係呢隻囉。tvb now,tvbnow,bttvb/ ^; E, c$ v( N8 x- S6 z0 E( _

4 F+ M& w4 T" |$ U1 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
7 Y3 I3 O. g9 u3 ~) e  Etvb now,tvbnow,bttvb唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。
2 ^. ~  R: @' ?7 M$ Y0 C我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
2 q+ Z- a- O$ g1 \5.39.217.76
2 N, \, E, |* r# b& ?6 g3 e5.39.217.76
3 \+ I- z1 [) B

7 b: k5 L0 u: c' u- D$ c% [3 A幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地
  J6 V7 K" L* |( ?% m+ Stvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
公仔箱論壇/ c+ u! c, c6 `2 q& u# @
tvb now,tvbnow,bttvb5 t0 t5 X; A& W$ K: n
係呢。
2 X& @+ n( {+ p; E; G1 p$ ?tvb now,tvbnow,bttvb啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。
5.39.217.76* ^6 G4 l  b. S$ w" \- x1 l' p

6 s+ I0 y5 k6 U* ^4 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬同大家按圖索驥吖。5.39.217.765 r' `' {! @1 @  I

; X5 ^. |4 R: p6 c3 Ptvb now,tvbnow,bttvb又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) p, v1 T$ j( ?( {9 C
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。
7 v6 b( O4 m# q8 \! b
蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。
$ b: @( T6 |' e; P, Y6 ^# \因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 12:38 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- O/ Z+ M. Y/ u# p; r

0 A- u3 O: P$ {$ ], l
( X/ F( r4 e( ~# zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb9 t- U' T! R# N" X" L- v2 _- k
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎* c+ g, S: b% j' N7 q- q, P. f
大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ r! U. j" y, x% T6 z4 v, t3 ^
有啲真係「騎厘」到呢.....tvb now,tvbnow,bttvb6 e9 l; s7 I; W: y
tvb now,tvbnow,bttvb- B6 f; S* m" S6 R0 S/ y5 m
今年個三位都唔知點形容。
0 D% S5 K( \6 S4 a& {" s3 w5 b. J寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: a0 D# i+ V+ ?' @
9 e, [' b! |2 `& g6 _) g* h5.39.217.76眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- F: \  `: r4 N
hea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...tvb now,tvbnow,bttvb% j4 q6 J+ n: k  Z+ y- @/ F: L
mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
% `" }+ x  m4 [# T$ i1 @9 C% x
係呀,由第11集開始追都冇損失。