返回列表 回復 發帖
4 s: L4 Y+ }& c公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb! O! L9 O  R% B9 l/ H9 {" I# _
呢對,我又咁睇,照睇宜家劇情都未講到男對女有感覺,女又察覺自己鍾意對方...' b9 ?! E8 B$ C# ]4 T7 b
男上司女下屬一齊做嘢,作為前輩悉心教導,未必有乜嘢非份之想,鍾意唔等於愛,
1 _4 |6 @# B/ ~5.39.217.76朱千雪的表現令人眼前一亮,神情得意,由以嘟起上唇果時,係有 ...tvb now,tvbnow,bttvb$ A4 W2 h. Y* f/ y1 I: f2 C$ X
金田Sam 發表於 2014-10-16 04:04 PM
( n3 ~7 B6 S& k+ j# X+ u

/ C: h2 i" `1 z, I! F; R0 T/ s5.39.217.76阿Sam我知我知!
) u8 @0 C' K2 [公仔箱論壇可能而家啲監獄太乾淨,連以前常見嘅老鼠曱甴一隻都無,但編劇想寫有關劇情,咪唯有借禽流感病死雀仔代替囉,哈哈...
& U6 z$ {; B* \: d5 zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 J5 K3 x- T# l8 m: P8 I& J
話時話吖.. 心穎BB出場幾好笑公仔箱論壇- w) I& K8 J" T  B5 O( H+ G& v
大文細佬 發表於 2014-10-17 12:51 AM
7 @/ j& L* t3 k: e/ w' |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 S" O( P& j; E9 K% [( x

) R- P! N, [7 h' S; E9 L$ s係呀,心穎披頭散髮個款好有Ugly Betty嘅feel.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O1 B. T) t& Z9 h$ \/ Z5 `
BB拖住個行李喼論論盡盡、鳥烏龍龍出場都几搞笑同跨張 但我比較中意呢D搞笑輕松嘅劇 ; N# k  j3 Z; n2 Q' B- \% _' c/ P$ {( c
mnb1123 發表於 2014-10-17 05:56 AM
# o" J5 z9 j4 t! t% \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ s4 X7 V6 y" s1 G: etvb now,tvbnow,bttvb唔知係咪《學是學非》train得多,心穎做啲開心搞笑情節幾好睇。
, C# P$ P$ [% F1 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
黃心穎,做慌失失的表情,論論盡盡,無信心好驚青,十分神似,
& O$ c  f$ f, r9 ^但一皺眉,露出苦口苦面個樣,有種好似被迫害個樣,相當令人討論。
6 {' ?& K* {6 O+ v% u公仔箱論壇5.39.217.767 _6 n: v, d! y
體能測試過程,全程只係由個角色自己盡能力應付,要患得患失,
* u2 y. J* K0 q1 V* {tvb now,tvbnow,bttvb根本唔會在跑步時出現,專心應付 ...
# c( ~  w5 v4 V6 s公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-17 11:29 PM
5 v: U4 `* r6 Q2 A8 m
5.39.217.765 Z' j, B4 O" K# F+ q8 w
講靚心頴真係唔算,得得意意咁囉。
2 S5 R5 B" R6 N0 ^0 a  mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。德斌個樣殺氣大,做犯人的確幾似嘅。
竟然还有阿滕的演出,好期待,不过就少了份惊喜~
, w8 Y3 R& o- D" Z. A" g  d7 X" DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。chyng21 發表於 2014-10-17 09:06 PM
tvb now,tvbnow,bttvb1 ]1 i/ G  b( D  M
但阿滕呢part好似cut 咗囉...
tvb now,tvbnow,bttvb8 _' |  T/ y6 W4 @5 b; C
係阿,大佬.D人去晒睇飛虎2同老表hea,細嘅今日都淨係睇咗老表啫/ L3 q* a7 p# n& x: I
; |, ]3 L+ d/ d6 t% \" |
公仔箱論壇6 m8 E$ j+ i9 H/ M0 r- `5 z9 o  g
咦.樓上個位大大用咗你個嘜頭.係唔係你個孖生兄弟?tvb now,tvbnow,bttvb& ~6 K7 e# _  E1 F1 k1 j7 `* [
mnb1123 發表於 2014-10-22 01:37 PM
6 L5 H! L* r( f9 p5 z) u$ L

, j+ t& M" Y1 X: W* D哈哈,係呀mnb1123兄,真係估唔到「大文細佬」傾《再戰明天》,傾到有fans呀。tvb now,tvbnow,bttvb. B0 d, z( v( R; Q
我都掛住睇《老表,你好Hea !》,幾日無返嚟添....
0 {. V5 P% i+ q/ T* u
; t4 J0 x2 ?1 D- o公仔箱論壇我都好鍾意佢地四個女仔- a1 n/ B0 T! u% x- j; _. V
大文細佬 發表於 2014-10-21 12:27 AM
2 x# V- S! j& {* {! `  E- g  c哈哈,細佬,你又多個fans啦....9 F9 ?8 h9 g, M: p; P- p
公仔箱論壇9 W( T1 s8 x3 m0 F& Q& r* a
睇文上游又真係有啲掛住4隻「是非精」添...5.39.217.763 @1 ]) l1 O! @$ T
豹哥所用微細電話,電池備用時間有幾耐? 而且當中有通過話,又如何叉電?
+ }7 Z  ~5 b9 c7 ?! f公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' c% f( e+ h3 k0 r) L7 y% o
公仔箱論壇' y  _3 V$ t: Q5 c* f8 F; ^
此劇中的囚犯究竟所犯的係乜嘢大罪? 入到監獄後所犯的事居然偷雞脾燒烏鴉?
- i0 u9 v, p8 J; I7 J# M. pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。郵票運白粉,偷偷飯菜加料,犯人中最惡的重犯亦只係蝦個細路奀仔而己 ...7 i! p" Y, Q2 T. w/ b& A( u
金田Sam 發表於 2014-10-21 08:33 PM
/ J) F( d9 L5 H  |9 h# E* d& G% DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  @- Y* S0 n' K3 x" Z' k  X6 w
唉,多謝阿Sam代我鬧咗出嚟。tvb now,tvbnow,bttvb! A" e$ u' t. Q: B
呢啲bug,我已經「被接受」咗,以前會攞出嚟傾吓講吓,但而家唔知係咪麻木咗..........
公仔箱論壇: k6 c- R* }. s, W4 K# A5 [( X

- {' c6 `) k/ [( `+ _( O" YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' V1 S/ A4 W- Qtvb now,tvbnow,bttvb我都係打晒冷震呀.. 我重係只係聽已經打晒冷震喇
6 x% e# p3 J0 z3 h, q# _5 o大文細佬 發表於 2014-10-23 12:37 AM
& m9 ~5 _: r% X' [8 _/ h7 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb( f7 f5 x$ _. p; h
Prison Break呢幕啱啱睇完,唔,的確係有好多問題,好,睇吓仲有冇人插先......
这套剧真是突破,三对官配CP全是忘年恋,
: i  a' M4 V4 T两个是萝莉配大叔,一个是正太配大妈
" M6 }# L% z" G$ N- T5.39.217.76就连黄德斌的爸爸跟继母也是忘年恋 哈哈 编剧有突破tvb now,tvbnow,bttvb( p; s) U" _5 a, U4 s1 J: @
目前觉得这部剧不错,挺好看,起码没有那么多bug让我吐槽
3 ]1 ~% g" [% ]9 Z' s2 B% b2 ~* Z" C公仔箱論壇觉得比使徒行者强多了 ...
$ d9 O) [! u& M公仔箱論壇nancyma 發表於 2014-10-23 05:20 PM
2 ~3 }3 h2 H6 u2 d# w9 i公仔箱論壇好唔好過使徒行者就見仁見智啦,不過忘年戀就正於上週講過,多咗啲啲囉.....
節錄春光狂省三sir嘅重點:
0 h5 j& t* E0 Z5 |4 Z5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb" f$ L4 a+ l+ J. @
光仔先鬧翁 Sir:「對Ally態度有問題,經常比對方假希望致令二人隊關係糾纏不清,又要扮君子。」tvb now,tvbnow,bttvb9 E; D9 |  |9 g* H0 P
由於翁 Sir經常喺人前人後不齒其父親的所作所為,睇得多我真係覺得佢有啲懶正義咁,雖然春光「扮君子」三個字係指翁處理感情上嘅造作,但我當佢指桑罵槐鬧埋翁sir其他方面架啦,總之「自己攞嚟衰亅呢句潛台詞翁sir就一定受晒架嘞,哈哈....大快我心..........5.39.217.764 D4 Q' {7 v' w5 @# e# ~
tvb now,tvbnow,bttvb6 T! k9 l! n7 Y+ t, g0 G2 |
光仔再鬧Man Sir:「同嘉嘉分手,但肯定無比嘉嘉一個好嘅理由。」
2 S6 q- |/ V! ~: }4 M9 k( Z3 J5.39.217.76聽完光仔補充後我又明白多一樣女性心理,就係「女人唔怕衰,只怕衰得不明不白」,噢~我信晒你架啦光仔。
4 ~. H9 c. E8 k: Y" w8 E5.39.217.76
" D( U0 I! F- g* X, j/ o  q2 I光仔潤Q Sir:「你係幫好好定係害好好?」,一句講晒"言簡意賅,欲駁無從"。" v7 C9 R1 P  T9 T- \3 N/ I
5.39.217.76' i3 m, Y( G% s- c
傻珠係咪表白呀?? 無睇幾集.. 不過都估到
9 B. d' g7 i9 j. P+ h大文細佬 發表於 2014-10-25 03:17 AM
6 l+ O- j6 ?4 k: x) E) X1 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: {- j! g" y) [表白晒啦,唉~儍珠頭七都就嚟到囉,無陰功.....
! V/ M( n* E. lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) O& i$ F* B. b8 ttvb now,tvbnow,bttvb
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-31 03:36 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  e+ G1 w$ R  s% v1 y

# r4 j6 |# G6 R; ^" c0 ttvb now,tvbnow,bttvb
- T+ G9 m5 b- G% H  G  i; @
公仔箱論壇6 M/ e/ `: Q1 W$ G0 x- M  M! a, M- k
其實呢套劇.. 我最鍾意睇係朱千雪同埋王浩信呢兩個演員.. 吳啟華都OK嘅.. 但因為佢演咗咁耐戲.. 角色性格劇情限制..所以無乜驚喜.公仔箱論壇4 b; c( X- F3 N( r* e* F
大文細佬 發表於 2014-10-30 01:07 AM
tvb now,tvbnow,bttvb& d3 y, U. m8 t1 s
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# W% _$ N- g! U9 C/ p; r
不謀而合啊。
- q% b% W# [9 q另外,我真係覺得何超儀個丁好好做得「一般般」咋喎,我就話藤麗名做「好好」嘅效果仲理想,唔知你點睇?
- n0 t: d; i5 R* K, ~5 V. Ttvb now,tvbnow,bttvb, N0 u' m" L* t0 }* W* l! v/ C* b
最後想提吓Q Sir兩父子其實應該似兩兄弟多啲。
/ \. O. u$ ^0 v  d
1 \1 U( {1 r* h8 t公仔箱論壇% e2 S! h9 @( u
另外,又見"Chi Lam"臨尾都救番恒恒。哈哈,我驚自己就嚟忘記咗振朗咋.....2 @# M& l+ ?% c( p) ~* s