返回列表 回復 發帖
, b' q+ Y; r  M/ M3 g9 I3 Y6 j1 v& [4 x1 ]' ^  A

' M8 C' \; z  m3 |6 C; d- e# m
" w  x5 k! s) R7 N% t5.39.217.76公仔箱論壇# `! `; m& t) _0 S/ ~& \0 [0 e

+ K! H; q, Z7 |* E* |5.39.217.76粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb- l# ^- ^9 `! B( v

7 V$ H; r9 K1 S! `公仔箱論壇梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎$ Z! W6 i3 x5 c' ~- i  a8 m
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
5.39.217.76, u+ s  I, t% X3 _$ c3 r5 }
咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
. a3 x& s# u2 Z' ~5 c# O7 p5.39.217.76
: H' e: I6 x: l' ^% d. t公仔箱論壇hi J神,,,,/ k- `0 Y% d6 ^$ }% p
成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,
3 X% \7 W6 p" J4 V, `; Q6 o" A, V公仔箱論壇而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,
* S; S% z! p! @1 R& ]公仔箱論壇歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,
: J. v: d, x" b* z& }0 h" E公仔箱論壇驚觀 ...
' I+ H9 b6 s1 ^" [: }4 c  @金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
1 u2 A( Q- U2 l1 }4 f
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ G6 {: }3 ?; k+ k; ~1 q
阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味
" |# {1 Y. G# U+ {7 b6 z% E7 S: btvb now,tvbnow,bttvbconho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Q/ ]) x: i( f- V1 C9 f6 q$ ~
子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。公仔箱論壇0 ?( Y& [$ o/ g' t' h
遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正4 V0 {7 g: [  P
60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
& l8 ^" o. I# s5 J- f$ e- S. STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* P$ Z( S3 K3 O9 k翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?4 U9 P: f: }7 R( m4 o- F  z, y
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! D( s+ C* r# t# p+ O/ R7 _
公仔箱論壇5 q7 X2 |. @6 Y2 U" s  Z; o5 c

' S7 n7 o/ }0 ]5 e# wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76. I) M6 Y; N  a; T/ S# T  }

" l8 ]0 |% Y6 f考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,
' k" S4 v; ~. K; S5.39.217.76我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,tvb now,tvbnow,bttvb7 y+ I& x4 }. I7 b% `7 Q
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...
! f0 i; R6 _* P7 f( F哈.... ...
9 W- D) y! c- e1 F- b公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
' q& n. _' n" S! s0 L* `! G: Y

/ J  h" t1 U  B7 K$ ltvb now,tvbnow,bttvb哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
' D+ y2 v2 \# I9 Q2 R7 n2 s, {% Ntvb now,tvbnow,bttvb
8 S2 p4 O& j  }- q嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。
+ Z$ y( m* B5 e2 Y1 _7 b: `& d! G
! c5 r: d. Q* [: F3 b好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...+ X  D7 K  ~  m0 y, |
金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
公仔箱論壇/ }4 R0 V$ ]0 _; s. F) W2 h5 @

5 D- K. I0 ?- E/ G" _) z多謝Sam兄。公仔箱論壇. s+ V2 Q. w4 o* B( a9 ~
你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
" U, A, n* g5 D) [4 F& R- C& `tvb now,tvbnow,bttvb
, @3 v3 b6 e8 i& D; DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
% _/ a8 u. Z' Y, e4 I! O

+ Y) Z" p* L+ \/ e9 n0 F; btvb now,tvbnow,bttvb朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..tvb now,tvbnow,bttvb5 o5 J5 m, V- R/ x7 A
講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...5.39.217.76, C# f' ]" J; ~
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
5.39.217.76, N$ y0 t" \' y$ r+ j; J! m

. Q& S2 a# }+ l9 ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- s8 V4 A4 g7 f. j
係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
& @- m! r8 f/ z1 f$ w8 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 G3 E: {2 i! J& y' ^. P  h6 o  Z" ~5.39.217.76朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..4 ]/ t6 s$ E; ?; }) }
講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...5 Q& f: V' z8 I: o$ Y2 b8 ~
大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
tvb now,tvbnow,bttvb" Y) s% ?3 y2 @% F5 o, q

1 t& X! ~9 [- pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 \0 E# q" l0 Z0 aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg tvb now,tvbnow,bttvb6 y7 T' i$ K0 d7 \1 o
朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...
* L, A& A& L) b' k& Q" o5.39.217.76金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
3 s8 O, B( Z2 H
' n$ k* N: D* K, NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。石破天欣呢個「朶」幾正吖。
6 W0 M( ^" i; e& w

8 y5 @. F& C/ W( i6 V( l, p9 H- P: w睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。
5.39.217.768 i* y; r& `. W$ _
最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
9 ]% Y3 Y0 Q( t/ X: V' Q
0 Z( O  x& f$ v( _4 r$ b* B' ztvb now,tvbnow,bttvb
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗...
% X- z; g' e7 y: q3 Z+ Atvb now,tvbnow,bttvb) p8 l) w( ^# z6 C& [1 R
講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 .../ z5 z. Z+ e  g5 j" @: s; c
大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
# m. a5 |7 m- |" Q7 `/ B) X  OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
, E/ c* O6 ]1 S: z5 b: G' b, I: ?喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
5.39.217.761 D/ p) u$ D8 R$ q
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順
) V5 U4 m+ F+ r7 |) vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb) L- f+ O( X& I4 L( S

* ^5 e. M8 [) K# k- h3 x8 V而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ s$ M  a7 S. [, a3 f; H7 }! i

7 _6 x7 X( t6 f4 Y* L+ o8 D9 N' vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚5.39.217.768 ^: q: r( T) |; {: D; I
大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
; _/ N* T* K) T& O7 Z& `
雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....
. c1 b7 R( a1 t, z; b  d: F5.39.217.76