返回列表 回復 發帖
0 ^. O" \# K4 d7 h4 J. M3 D公仔箱論壇公仔箱論壇8 ^4 s; H! p3 z6 |  Q) f+ d
但係好似奸架喎
2 p. L' w* m& R, j, A& E公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-8 02:18 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' k: H; h9 N* C
仲係會大肚嘅情婦添公仔箱論壇& {/ u3 V+ C& @4 _% [- n
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
6 c" o6 W7 [% X! ]* Z& z) m2 H- {3 v
6 }5 j% W- {/ @1 T

- D; K9 J* B/ F& h: ~2 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哦.. 原來做我阿哥嗰行
  H6 W- _( r2 _" X* |公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-8 02:19 AM
# w2 x+ M, D; j5.39.217.76咦,咁你哥哥係咪又係同小田一樣係練武嘅IT人呢?5.39.217.769 J9 z& {/ k7 S" V, M* Z% Q
我開玩笑咋,你唔駛啋我。

! T- d. ~' [$ Q  v+ V公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* u/ d, i$ w' ?2 C( }

- q9 w# E8 y. e- y- c8 O/ m小明同小田啲比拼麻麻哋好睇,唉,都預咗
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-11 01:16 PM 編輯 + l8 O+ }2 ?& `# D& R% q! o

. L; h$ a% Q- L" Qtvb now,tvbnow,bttvb
& Q6 q3 @( i" g" y0 F

( d3 V# K9 F# [% C3 h/ nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。當然唔係喇.... 我阿哥最叻咪跑下步 5.39.217.76! a5 {: m4 H1 i6 u# p  S1 ^1 j

~; R5 W/ X7 c9 Y& `1 t( qtvb now,tvbnow,bttvb話時話吖.. 我响網上睇啲八卦新聞.. 話呢套劇個個男演員都係都manager頭喎... 其實使徒行者峰哥咪又係.. 都manager咁樣衰都咁多人學架呢?? 係都學李敏 ...
! x# o* u) C6 N  X+ f0 i5 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-9 09:50 AM
$ b& G( i6 a# J# z8 _' l+ a' z公仔箱論壇5.39.217.76( H0 u/ p7 a/ d1 g( `' H
細佬你真知我心意,我正係想講祥仔個髮型。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 I* n, y9 M% t0 k3 T
公仔箱論壇: w' Z, A6 E( P3 P1 p
tvb now,tvbnow,bttvb/ E" v5 N4 x6 I. Z

* X  T/ |  o( C+ `& d: u, d. itvb now,tvbnow,bttvb唔係話佢唔好睇,而係呢個都Manager髮型,比我覺得佢想藉此而拉近同其他身邊後生仔女角色年齡層嘅差距,但效果當然係麻麻嗰隻啦。
/ K8 a0 o9 t2 i0 H  fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ V; ^& E8 F6 J1 u* b1 B8 c

+ @$ B7 k! ~" i8 Z% `4 I5.39.217.76
0 r$ Z) Y6 O; S8 w9 T
* x: ?4 m+ }) u* i& p! f$ s, {公仔箱論壇角色的命與運(延續篇)
. n4 x" u9 T! vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb& ]* ^# p* O* d2 M% E" Z  R
5.39.217.76+ ]) j, ^" ?/ K& e/ H' W
4 G: {- `7 X; Q" a7 r# a9 ~
黎耀祥攞三次視帝獎無錯係實至名歸,但《巾幗梟雄 》嘅柴九、《巾幗梟雄之義海豪情 》嘅劉醒、《大太監 》  嘅李連英之中,我只係鍾意柴九,後兩者都係具有「攞獎命格」嘅角色而已。意思係話祥仔喺數年間大熱,除咗佢累積嘅多年功力遇到一個適當嘅爆發點,得到全世界認同之外,仲有運氣因素存在,好多演員都有所謂嘅「十年大運」(好運啲嘅甚至會有兩次「十年大運」(例如阿佘),祥仔嘅大運相信有排未完嘅),最佳男(女)主角獎每年得嗰一個,總括:「行正運而具一定戲底者自會撞上,行唔正運但具更佳戲底者則被吹漲」。
( Z2 d" v+ I8 n* S
2 c3 C: {1 O. u8 v/ N2 j- i5.39.217.76《神探高倫布 》嘅高倫布(/高大喜)同《法外風雲 》嘅余英偉兩個角色都無人buy,兩個角色都係條「命」唔好亦無攞獎「運」嘅代表。寫高倫布嘅編劇本身同高倫布都非常「失運」,否則點會寫得出咁嘅角色角色精神分裂睇到觀衆都精神分裂,最奇嘅係金牌監制李添勝為套劇申辯點知「越兜越衰」,幾許觀眾想掟爛電視機泄憤,而本劇亦係小弟罕有睇到放棄嘅劇集,其大結局都係過咗期幾週至睇番,而家諗落仲心有餘悸
& Q; t! |# t+ V5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb1 g9 }  w+ q/ [7 Z) R

3 F8 ^, h* Z' y/ U% D2 W* nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。而黎耀祥運氧亦似乎喺《神探高倫布 》之後略有回落之勢,《巾幗梟雄之諜血長天》演雙重角色「鈴木一雄/江尚紅」以為又實食無黐牙,點知劇集竟成倉底貨重見天日遙遙無期,去年台慶劇《法外風雲 》嘅余英偉都係角色條「命」有問題,祥仔空有出色演技都救唔到余英偉。角色喺出世(即編劇創作)時,已經生壞咗條命,余英偉平時做大狀就英明神武,喺感情路上則苑如儍佬,編劇想設計角色為"有莊又有諧",點知結果係"兩邊都死晒"。有「命」主演台慶劇但冇「運」冧圧做視帝,今次無得寃因為角色先天唔健全,絕唔關祥仔演技嘅事。

& F5 L, r0 r. e& v" p/ W

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-12 12:19 PM 編輯   Q" S" r. }+ k4 W7 g8 f( |8 _

3 }, y9 T6 _: \- G" o8 H5.39.217.76
4 B# {' k5 i8 P% \* G' _( etvb now,tvbnow,bttvb
- A  q  E# [0 ~; ^8 Q& O4 `, FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實個個都唔襯唔好睇.. 個人覺得呢個髮型好傻仔... 就算星星嗰個都manger都似傻仔.. 呢個髮型只係得李敏鎬carry到... 完全係因為佢比較適合留海.. 李敏鎬唔係咁襯無留海嘅髮型. ...
+ [2 D; B4 [# {9 ltvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-12 02:54 AM
5 ?0 Q5 M0 ~, W9 O- g公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |: u9 ]' s) c: X5 H& U
要蔣元好似李敏鎬個頭咁正又係難啲嘅。
$ [  `# O* k6 C6 H$ Etvb now,tvbnow,bttvb. x# Z9 U0 s+ q/ k3 `, c
哈,細佬,上兩個星期先睇完《繼承者們》,我真係有啲out。  w/ m8 o+ S" K2 Z# u) y# x

# _5 I# O  e# s' y2 a" V9 v/ \- Htvb now,tvbnow,bttvb2 ]# ?; c$ n% W
: E- j( |# f! @/ X* x4 h6 Y公仔箱論壇
( M% K% \* r" M, ~- {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就算李敏鎬咁靚仔, 我好love佢.. 但都唔覺繼承者們好睇... 同星星一樣一般... 我係以劇論劇...
- c; L8 C4 ]5 H, j1 |" @' ^) Z0 _. G
其實呢套名門暗戰我只係睇咗第一集.. 呢集比我覺得定欣好正... 但最近多咗啲功課做.. 只可以花少少時間睇劇. ...公仔箱論壇: `* Y5 Z1 m: O; s5 f3 j; ^+ F2 L
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:40 AM
* z. L& Y- l" C# l, j3 @" c7 A; |* L, U+ R4 P- }
《繼承者們》睇咗唔夠5集已呻笨,全間學校同學生都唔正常咁嘅。tvb now,tvbnow,bttvb0 b+ N9 a3 R4 q, X. |: [, J
% a2 l# M1 M( L' m5 C
《名門暗戰》唔啱你睇架啦細佬,連我呢啲老餅都只係hea住睇咋,搞掂啲功課先啦。公仔箱論壇& x8 a9 }  O: f* p9 N0 H

+ e# o7 M2 {3 j2 r2 d9 K& y) Y+ W公仔箱論壇遲啲時間鬆動啲記住睇
Doctor X 3,包冇失望。
0 _% _2 I% i" E9 z8 {$ TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& j2 w- s4 |+ L7 i: }2 V! _' q2 u
呢套.....無咩點留意,因為胡定欣髮型麻麻地開胃....
) b# R1 J  Q% n8 M) c$ f( \tvb now,tvbnow,bttvb同劇中起用好多新面孔的女演員...
: ]% q( X1 o0 Z2 ~1 @  p) _tvb now,tvbnow,bttvb宜家唯有驚嘆做乜唔出世遲20年...5.39.217.76) {$ h7 ?& J; v# |; M
呢啲女仔以前識十幾個先遇到一個,
( X2 n6 i3 @7 t- G- Y0 f公仔箱論壇晌街上睇的亦係咁,100個女仔行過,& H/ i3 n. {4 K
最多四五個有呢類質素... ...
- L) R  h7 j5 I$ @3 f0 T7 s( |1 |金田Sam 發表於 2014-11-13 01:46 AM
8 s" w4 Z% U8 f

0 L8 ]3 m) @- k% q+ M唔睇定欣不如轉睇兩位港姐啦,雖然陳凱琳同蔡思貝都係初哥,但睇得出二姝演出都好有心機。
( c$ E6 m1 ^4 c# z0 k; l不過
陳凱琳對美目真係好大,有時好似想跌出嚟咁....tvb now,tvbnow,bttvb. {# T% |# s# o: s
' O9 H, p& m- ^* t
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ~7 h$ h  |. V( h; Q
, _1 O# v5 p% x9 O
順便多謝J神版主評分。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' H- v2 S) U* d& j. s+ T
5.39.217.765 ~1 f% a: R: [) a5 d  L/ [( N( N
陳凱琳眼大,但某啲角度睇唔夠神采,仲有少少唔似地球人。公仔箱論壇. [" ~( G6 F3 k+ G( ?: M9 v
tvb now,tvbnow,bttvb* {, j" e/ I- e- a
5.39.217.762 {9 y, N9 ?; {9 O! N

: N; v5 F' E, q4 P3 ?& |tvb now,tvbnow,bttvb唔似地球人...7 s! d+ e& u" S
大文細佬 發表於 2014-11-14 02:02 AM
公仔箱論壇; d3 V5 i; y! B0 R* X( N
即係呢隻囉。
% D, o3 t" g- p& T
% H- T. \+ T' m- l# atvb now,tvbnow,bttvb
% G6 w. ^# S8 ^! x8 h# A+ o唉~~陳凱琳啲粉絲唔好鬧我呀,我知錯架啦。5.39.217.76# D; i1 n' g3 V$ h+ a/ j2 D4 V
我讚番佢喺本劇幾有心機演譯蔣勵吖,真心架。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-15 11:18 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! K( ^. N0 p) d$ |5 S) \6 n* ]8 h, T

5 ^% p7 r& [# M! }6 l8 y0 jtvb now,tvbnow,bttvb
5 ]& n! u, E$ Otvb now,tvbnow,bttvb
3 i0 ~3 @/ h0 `* _, d5.39.217.76幾似... 又唔可以話佢唔靚.. 但就係覺得怪怪地公仔箱論壇3 Y4 {, ^0 ?( k: r/ F& F7 T
大文細佬 發表於 2014-11-15 01:22 AM
8 o9 i5 B3 Q! G! i/ W* f8 @( t公仔箱論壇
2 |! V# C0 p. l1 z+ n5 P係呢。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' H7 M$ V9 u5 x5 \1 e+ n
啲港姐每隔幾屆都會出一個半個靚得嚟怪怪嘅嘅佳麗。

. d7 S4 T; n! i1 z6 [公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb0 `" o, j0 B; z; w. ?5 ]! \2 n) E' M
細佬同大家按圖索驥吖。
# ?" B3 ?* F9 `; Y6 }+ k) etvb now,tvbnow,bttvb
tvb now,tvbnow,bttvb  S; @; `0 M* ^% |2 l2 g0 [
又見番冼灝英師傅(原來咁快同HKTV約滿)。
5.39.217.76# i# G4 p7 C6 x0 f1 L  L
似泰國明星吖?我覺得似印度佳麗喎。

' U5 t* b  z, v1 q蔣元身邊啲角色反而仲吸引,希望花拉同高興陪伴重新奮鬥嘅蔣元能帶起高潮位啦。
- m, i& ~. o9 X5 }+ f+ O4 I- C" Ltvb now,tvbnow,bttvb因為10集過去咯,但真係未有太多高潮戲比我哋追........
7 h( d- o% ?! J( U; C; z
2 c; T- M" m8 Z! b8 Z0 ]5.39.217.76
9 u; [$ H) V$ j0 U' f" U4 y+ \! B5 e, F0 G. G
你唔post啲相出嚟都唔知以前啲女仔化妝咁唔掂... 同埋啲港姐冠軍都唔係個個得架喎
4 n* C/ W- x. z- y% O公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-11-16 05:57 AM
. {" Z& C# f/ h. J有啲真係「騎厘」到呢.....tvb now,tvbnow,bttvb5 U& p, u! x+ {- m( N

0 X& g! |/ S# w# |/ v/ {$ r今年個三位都唔知點形容。
  f/ g& W" V- P, L/ r5 d寫出嚟又驚hurt到三個女仔,唉.......
一字記之曰:「5.39.217.76+ h# k3 G9 N* l$ h+ @4 k( k
8 {5 a8 `3 [+ c) x& Ctvb now,tvbnow,bttvb眼係女仔靈魂之窗,正所為電死人 。近呢两集陳凱琳出鏡多咗,越睇越似lee sir pos响51樓嘅印度妹。
' p0 Q. s% o0 a1 Dtvb now,tvbnow,bttvbhea睇咗十集,原來都係叙幕,随着老咪回港一場名門暗戰先正式開幕 ...
: _& n7 H& r* _: {0 [! R: U5.39.217.76mnb1123 發表於 2014-11-18 12:31 PM
: H1 f! y' q$ T9 _* V0 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,由第11集開始追都冇損失。