返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-9 03:45 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ R- [' [+ h' _! B0 i3 N

9 w! ]/ h* |/ N. B: j
6 h4 f. A. z9 s9 p) j2 ^5.39.217.76
5 _2 p* ?' b$ N+ l! R& gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# }* i6 Y7 p4 e$ L7 y
5.39.217.760 Y# I& j1 X- P2 l4 N" _2 c
粱琤做「福贵人」時個樣清新淡雅,同阿佘比真係一啲都唔輸蝕架。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
" d# M8 _3 v& e* k$ M3 l5.39.217.76公仔箱論壇( s# g: \8 Q' _/ X6 y
梁琤除咗對眼有少少好似豆雞眼, 佢個樣好明顯靚過阿佘喇! ... 不過呢套劇佢好似無咗豆雞眼咁喎5.39.217.763 m" i; s% c% e0 S
大文細佬 發表於 2014-10-10 12:40 AM
5.39.217.76' U: y- N& D5 c# f- H
咦,根據我第一張相,真係好似有啲啲問題,但平時啲相同電視又一啲都唔感覺到...
7 P) [) k& S' d5.39.217.765.39.217.76; Q; n) D! L# P$ x1 }
hi J神,,,,
9 B2 s# Y( J2 b- ^tvb now,tvbnow,bttvb成日用就唔係太好,而且今次咁用,又講吳啓華點樣捨身成仁,多咗舊魚,
# q. V" J6 P+ z  a# E7 T. k而且30集戲,使埋有咩底牌一次過出晒嚟吸引觀眾? 上套使徒行者,
7 V1 @. m5 e! j& yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。歡喜哥同高寧,黑警郭SIR亦唔係一開始就表露,有呢啲角色但未出場,tvb now,tvbnow,bttvb6 M5 H; J3 I; r
驚觀 ...& f7 @. B  {4 t1 Z
金田Sam 發表於 2014-10-10 02:28 AM
$ |9 e5 i! o# [. E& J
5.39.217.76( i1 n. A7 p8 |7 c' j" D: ^
阿Sam,你有冇考慮去試吓考編劇呢,唔一定係無線嗰噃。
忘年戀... 重口味  u0 N: H, `" f7 R. y; u
conho 發表於 2014-10-10 10:38 AM
, k3 G( x8 A7 z" ]# L6 a5.39.217.76子珊個樣老誠而啓華又幾襟老喎,唔算太重架啦。
$ O6 W6 x7 k# [遲啲Mary姐同張繼聰嗰啲就真係重囉...
黃德斌配梁琤 - 正5.39.217.76% v7 _: G+ u- O: e
60201617916 發表於 2014-10-9 07:42 PM
5.39.217.76# O  [5 E! h! E: P
5 v1 X  |4 z- [+ ~& R) K
翁偉晉同葉雅蕾外形仲襯啦,德斌喺千雪面前成個老豆咁,一套劇唔駛咁多忘年戀啩?
5 p9 U! i# s/ j5.39.217.76
公仔箱論壇- d8 `4 I4 v" T  X9 ^
1 H4 S3 t$ w' s5 q8 ?

# g  p7 Z! L5 V( y
4 t+ {! A/ _. O* @; Z公仔箱論壇
6 d9 D4 S. A. K- Q6 V公仔箱論壇考編劇? 無呀,寫故仔或創作故仔只屬興趣,我可以勝任的仲有好多玩意,8 W8 C% ?( V& ^+ E5 Q4 ?" K  |) b
我玩中國象棋叻時有人建議我擺棋檔,我打桌球叻時建議我挑戰傅家俊,) S/ `% C; D/ s* e6 @; b
打麻雀叻就建議我入麻雀館搵食,賭馬叻時建議我唔使做專心賭馬...tvb now,tvbnow,bttvb! W; z, j$ f1 e/ U8 f8 i
哈.... ...
  F! x5 H; P) f& S) F, t金田Sam 發表於 2014-10-10 03:22 PM
  {& @. E# F& |# I/ y5.39.217.76
( T$ x+ c2 ^* [9 x7 \$ NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈,忘年戀玩埋囉囉戀(羅樂林)就真係無陰功兼無眼睇Lu......
/ U5 ~9 |$ O/ p9 ]5.39.217.76公仔箱論壇2 G) I1 t: e4 p  S
嘩! Lam Lam,真係唔好意思,你頭版原來做得咁精彩,我晌後面一路只係顧住自己打意見,無留意到添。
5 v, t7 U2 M8 z8 ]5 eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 M8 W2 _, K5 C' W
好精彩細微同有意思得嚟又搞笑,相當好,搵齊好多資料,對角色描寫,演員動向,戲中細節,好詳細講出好多重點,好難得,唔 ...5.39.217.76: ?" N* w/ x5 a8 F4 x) z" K
金田Sam 發表於 2014-10-11 10:53 AM
( U- i. |1 j4 l- `0 X) y5.39.217.76) U/ V! q% W) n
多謝Sam兄。
! [# k7 `, b- b' d4 y4 @0 z& `/ [8 I你提嘅「對演員的大細超」真係異常認同,以後就靠你代佢哋發吓聲咯。
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-11 01:06 PM 編輯 + G$ O8 R" D  N5 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 s8 {( @  _% @% B6 ~
5.39.217.766 J- \1 }8 S8 c' V

4 S, l  C/ j) q: i! Wtvb now,tvbnow,bttvb朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
2 ~% T5 x$ O! Itvb now,tvbnow,bttvb講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
+ C! c% }- [/ {" j8 `. ^3 v大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
. b1 X: R4 O9 |  U5.39.217.76
/ Z3 g- N, |) H公仔箱論壇
2 ~# B5 k9 Z7 P) L! u. D5 J5.39.217.76係呀,無記劇啲陋習又走晒岀嚟啦。
, A* l, }# c. U% y" ]# r8 Z
tvb now,tvbnow,bttvb8 p" [( w- U  X
朱千雪呢pair先至唔襯... 我個人就好覺黃德斌個樣江湖味好重.. 似黑社會多過似上流社會啲人.. 仲要扮紀律部隊.. 巧驚.. 朱千雪個樣點睇都唔似會鍾意古惑仔喇... 更何況係江湖佬 ..
7 \( S# e: d% k% t8 u. v公仔箱論壇講番呢套劇.. 我只係睇咗 ...
3 ~  z, j. k7 t) P, b8 ?( I& _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-10-11 01:32 AM
! I2 p6 S" `1 W1 R* y* qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) I2 {& O( c% K7 x* d: j
. m: e. v6 R$ v+ H! `9 f  Q4 u3 X公仔箱論壇另外,Mary姐同張繼聰忘年戀唔係喺《再戰明天》,而係《大藥坊》播完後嘅《老表你好Hea!》嘅劇情,我可能交待得唔清楚,令你誤會添,sorry......
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141010/14101012526402ce572132cf89.jpg
. ?8 M8 |3 U  w8 o. s% c0 L公仔箱論壇朱千雪,這演員看來可塑性會不錯,鬆容自然的表現,看來在電視圈會有一番作為,同樣,石破天欣的石天欣出場太少,今次戲中角色有名字,可 ...
- P. m' O) [- R; J公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-11 12:53 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" e  }% K! U  R0 R7 b; V

x) [5 y: N) b公仔箱論壇石破天欣呢個「朶」幾正吖。

) H7 U0 L; C1 ]0 Rtvb now,tvbnow,bttvb
) F' L- ~! s3 [. }3 m" h睇德斌同Jade做戲舒服又自然得多不過雅蕾啲真性情快要浮面囉,希望梁琤今次演出可以好頭好尾。

3 Q5 \# X! Y' D: D# J/ `' U最近睇子珊「咋嬌」嘅演岀都唔少,大家有冇小小「滯」呢?
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-10-15 04:50 PM 編輯 + O* A0 X9 h7 z' Q7 [( `3 Q  d* J
tvb now,tvbnow,bttvb  W" c- m- l! K& R
其實忘年戀如果男大女細... 响社會係比較多人可以接受.. 可能女人好易老卦... 又或者太多契爺呢啲人喇... 正所謂男人到幾歲都係鍾意below30架喇... 由其老咗... tvb now,tvbnow,bttvb+ m) @* H6 A' d: n5 \& W$ U& O: V
tvb now,tvbnow,bttvb) ~" ~0 k! `9 k  G# h+ a+ r
講番呢套劇劇情吖.. 我啱啱聽咗第二集... 我 ...# U8 |1 K+ B& b4 B/ t$ p. |
大文細佬 發表於 2014-10-15 01:56 AM
+ {4 R3 Q/ R8 p/ g

4 E0 r  G' k# M! y& R喺宣傳活動中,啓華都有相似言論。
+ Z8 x0 r9 f+ ?1 {8 c5 B! a- Y
企係無記班編劇.編導嘅立場叔侄、父女戀真係小兒科,現實社會有82歲娶28歲。但作為觀眾嘅我哋一套劇咁多「忘年戀」真係有D頂唔順4 [: @' P( g$ G( x4 u# S
mnb1123 發表於 2014-10-15 01:22 AM
tvb now,tvbnow,bttvb3 v# D1 J3 E1 @- ~: ?

A1 J: ~' T; f5.39.217.76而且,一套戲3條感情線實在太多,TVB啲編劇「唔寫愛情戲就好似唔譏寫字」咁,有此啲走火入魔.....
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 E1 S% X( I, s

9 T! J# e( D' v6 j+ L! Q% V- rtvb now,tvbnow,bttvb最頂唔順係朱千雪呢pair...女嘅太靚太young ... 男嘅太醜太老... 主角呢pair還可.. 男主角都曾經靚仔過嘛.. 女主角又唔係太靚5.39.217.76* J5 s+ W& o6 }' b7 s. ~
大文細佬 發表於 2014-10-16 01:57 AM
0 r6 J9 m8 }$ s8 p6 L& ~$ ?1 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。雖然有啲不敬(德斌啲粉絲請勿介意),但佢哋呢pair真係有啲「美女與野獸」feel....公仔箱論壇4 ^/ O$ Y2 I# K0 g% x" B2 S