返回列表 回復 發帖
- r& f% d' S. ~& b
' [# O% E8 l& a( l  k/ s5.39.217.76多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. 公仔箱論壇% V( y9 [' c0 e
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...5.39.217.76: C9 u3 P; {. \/ u7 r
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
) O" O+ r/ r- a# G9 M- O你見解會用作日後考慮或參考之用
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!- V5 Y2 a  j+ c/ `  o( @& E

" Y9 i( Y7 b9 o  A$ vtvb now,tvbnow,bttvb聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
7 g/ ~# @! F% x* L1 Rtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
公仔箱論壇' ?( {0 I: U/ Q) p0 l6 M% S
我都好想阿Yo番歸.
tvb now,tvbnow,bttvb( U( n# R2 B- j5 @- Z

% a' E7 h+ F, y) v/ @2 w& xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲. 5.39.217.769 t* F' ~0 M3 n0 B; q
個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題 ...公仔箱論壇: T! ]& `$ G! k& j
大文細佬 發表於 2014-3-20 05:18 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 i% L' E' O# Y! s6 z& t, j
你講得好啱,所以你見我嗰啲帖一定有劇名就係咁解嘞,多謝細佬嘅意見!
+ O+ \# |+ X4 ?$ x0 `5.39.217.76
4 A% X' I! ^+ k, L' t0 `# y* {公仔箱論壇
《叛逃》第咗兩集,我覺得同胞間的信賴及友誼,刻劃出一段段隊員間出生入死、肝膽相照的動人故事。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 w9 W/ G0 y7 e  o
timmaxsing 發表於 2014-3-20 08:27 AM
公仔箱論壇" P1 C) k) P* o9 q+ p5 V  v

}, B0 O* N. Z8 d- i6 J5.39.217.76由其生死存亡一刻! 公仔箱論壇. ?5 {$ e: b% ?! ]5 L
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% i8 U5 f# s) ?
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗. 1 F& f. Y& I6 d6 U2 N
但由第三集開始, 講啲學員training, 對我嚟講, 好似好無新鮮感, 有啲悶!
8 r# w0 s! ]4 [  sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! R: K) Q8 z! d7 C1 o" r+ z, A
由其生死存亡一刻! 公仔箱論壇, z. e; ?- T' w: v
9 @" w; u+ i! }% v; _4 Y
我睇晒三集喇! 頭兩集反而啱我口味啲, 講啲恐怖分子點樣亡命達到目的時又罔故人命! tvb 好想拍到有電影效果, 但有耐都未達水準, 不過睇得出tvb已經努力咗.
9 d" f- S. K, R" W; ]但由第三集開始, 講啲學員training ...
' n0 s  }0 x- N" I9 ttvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-21 12:53 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 P; c, d' n' y1 P+ ^: Z. N. ]$ j
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。
" w$ S2 Z) _+ t2 i, ?. a
細佬你同我真係非常有默契,所以請你及其他網友留意明天本帖嘅新標題(而家努力製作中),我諗會比到你消消氣及解吓悶囉。5.39.217.762 I+ O8 J1 K/ O6 @
leekwoklam 發表於 2014-3-21 12:16 PM
! l) {* C* _: p+ D
. ]% w. P6 [/ ?" @$ R; d9 m9 t! _
因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
睇呢一幕嘅時候,我都身同感受咁,好痛呀........., _8 X8 ~$ t6 ~4 l/ y# R% r
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
tvb now,tvbnow,bttvb% }* s8 n/ M9 z) c" x

$ N9 _' H0 i( Y# Z' G+ Z( `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。因為我閒人黎架嘛! 忙完功讀就非常得閒! 無限量支持你一個咁pro. 嘅巴打!
1 X( C1 q9 @1 G7 \' \5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-22 12:31 AM
  w6 }! K* S& C8 _$ f& c7 v5.39.217.76真係唔敢當,但我總係覺得,未必太多網友會明白我近期改為一半劇評、一半開玩笑的發帖風格。
" I, h8 N# Y8 Y5 d6 W: R( N; U版主會明、細佬你都會明,其他嘅人就真係唔知明唔明囉?
, E7 V( O, n: U/ Z5.39.217.767 s5 r. [( o0 J% |/ m! R) X" H
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦
早前TVB《叛逃》一眾演員在商場出席「反恐情感戰」宣傳活動,於劇中吳卓義及陳展鵬在陳茵媺之間獲兩型男送上心形氣球示愛, 5.39.217.76$ @& B9 u/ M9 B
近期容光煥發的Aimee透露近日與陳豪帶同囝囝外遊慶祝誕生百日之喜,非常幸福!並透露劇情後期會非常...... 公仔箱論壇( ~6 m# h9 \% F7 Q7 q" t$ e
/ V8 X9 Q& J. E6 n3 r

5 G& _, }" Y+ r1 c; r$ ?2 N5.39.217.76
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
D圖片加入對白非常有趣味,另外其他/她多睇、多評,就會明白啦6 V" y6 r+ Z" p3 B" R* P7 V0 [
timmaxsing 發表於 2014-3-22 03:48 PM
5.39.217.760 ]. q, q& S4 i6 |- U+ U, J  d
tvb now,tvbnow,bttvb" ^$ n3 o9 _' i- O" u2 Z) R
多謝晒J神哥,因為經常喺本帖加入中肯嘅評論,呢樣係非常重要嘅........
由第二、三集開始, 覺得咁早又講多角戀, 唔係太想追呢條線
8 S5 S+ E3 D/ i5 ^2 B+ ~; Ftvb now,tvbnow,bttvb
. e  D( T. m' y* t$ @5.39.217.76同意樓主! 睇完第一集之後就覺得有D悶. K* I% h7 d" g' w
套劇講反恐, 編劇們想突出劇中反恐精英有幾勁, 但有些劇情...
4 O' ?7 k; ?+ g' P( `; d公仔箱論壇有一集唔知邊個 (好似係黃德斌) 徒手接住個就來跌落地既危險品! 又唔記得邊一集, 敖sir & 莊有正做訓練既時候, 跳過去對面無雷公咁遠既大廈天台, 第一個感覺唔係覺得佢地勁, 係覺得邊有可能呀! 5.39.217.768 C' L& i* _* T# ]* y( T

% v% @) \% i% @/ x! r1 e8 Q9 ~5.39.217.76我明白睇戲劇會有超現實情節, 有些會還會很吸引人, 使主角很突出, 但以上兩個位, 我覺得唔吸引, 個人認為仲有少少反效果! (我心諗, 反恐精英訓練時搵自己條命較飛!!? 失手跌落去跌死你地呀!!)2 U7 n0 U5 h) Z3 d3 S% `
; H; S/ ]! B* q
為何唔用心在反恐訓練等情節, 如樓主所講, 訓練內容都無D新野睇下, 唔通真係中小學生訓練營咩!

評分次數

• timmaxsing

暗戰係幾時嘅戲黎架?? 呢幅相影到劉德華勁靚仔呀 , 不過你唔講都唔知個女仔係蒙嘉慧添 .. 乜佢四十歲架喇?? 但佢好似啱啱結婚架喎?? 咁遲嘅?? 好驚自己第二時都咁遲結婚呀.. 最好26歲前生仔喇
原來我missed咗你呢個topic呀--> [22/03/2014] ATF特訓營與中學生教育營 <-- 你啲comment絕呀! 點解我覺悶, 仲有好大原因, 好多戲同劇都有相同嘅故事編排同埋好似你咁講佢地好似好低能咁, train到好似一個普查警察咁, 一係就過火到要跳去第二層樓嘅天台, 好變態!/ N! B# p+ R3 o& e$ m  n( T" W7 `

, ]6 I; K/ M  j+ aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問下, 香港係咪真係有反恐部門架? 點解我覺得佢地啲工作好似同飛虎duplicated咗嘅??