返回列表 回復 發帖
8 H% I- {, p" I5 E0 E) a8 W: p& Q' j雅妹好, 唔知架,好睇就我和樓主兩人"雙刀起筆"勁寫, 唔好就可能唔寫囉TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: P  Y8 S- v# }3 w5 A8 i
timmaxsing 發表於 2014-3-18 09:58 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 `+ h$ j, T% ?. ]
tvb now,tvbnow,bttvb" N2 A! w1 i6 }5 }. n$ ^& |
tvb now,tvbnow,bttvb( S5 F( W" B# r
加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦
( E! p- c1 o+ B8 R( Z& g- S1 Ttvb now,tvbnow,bttvb
/ |. h; L, b$ B+ B) Ztvb now,tvbnow,bttvb
( |- G5 w* @! H4 m" g3 J9 E5.39.217.76加油 不過如果劇集係唔好睇嘅,寫來都冇用 希望好睇啦公仔箱論壇. I& v1 K# B% f  l- R8 u
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:29 PM
  _$ y  K- x. h( @  t* A( ~tvb now,tvbnow,bttvb所以有兩大寫筆守則:tvb now,tvbnow,bttvb8 {+ C; C# b( i' ^$ b  L8 D0 I
1.唔好睇集數DEL,唔寫...免聊天中失彩 5.39.217.765 e6 b& o" e/ f% ]* ], h* x6 Y$ G
2.好睇集數龍飛舞筆,加以灌水(註:精彩文章,不要你想的灌水呀);以免令你們失望
7 `# |& m. A! l7 l. M5 ^: E0 y5.39.217.76' t: y3 K( p) i: f
- w! g- R- p( p- G* u& @5.39.217.765.39.217.767 x2 X" K5 A& H! ?% s/ P

5 i" r3 o' Y8 F( E* j5.39.217.76你睇食為奴就知,大結局好求其咋: I! D' n! {8 i0 Q- y
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) m+ ^3 [" o! H( |, ^: D- I

食為奴係奇特笑肚之作,《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察

我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持tvb now,tvbnow,bttvb2 d) Z' B5 P+ C/ ?' h
chy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
7 ]% c  N: r* F$ x5 K; V好好想像,TVB時尚都有出其不意的結局,真是令人有像味覺一樣,試齊所有口味,所以該劇情其代故事發展。
公仔箱論壇( ?- }: W0 a' {4 Z8 K- R
食為奴係奇特笑肚之作, 但《叛逃》天方夜幕之作,所以有代觀察5.39.217.76" q9 S9 X. g" l- S
timmaxsing 發表於 2014-3-18 02:50 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! o( [$ U: W* P9 [

3 m5 x% z8 D7 U0 I- rtvb now,tvbnow,bttvb《叛逃》都係一樣,開頭好睇,後尾就
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-19 12:26 PM 編輯 % e  G. F9 i8 x: C2 K

9 `( M1 ~7 j2 I$ d公仔箱論壇唔係話事後孔明,但係無記負責排劇上演檔期的大員都應該心知肚明,一套過咗食用期限咁耐嘅劇集,存在嘅弱點真係應該唔少啊。
( m; x8 U2 `  O6 [tvb now,tvbnow,bttvb
* O7 A) `; w! ]& l% WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我估最後劇情女主角會遭到恐怖分子挾持
! f7 \# w# Z; K- M* L. J) Schy25 發表於 2014-3-18 07:20 PM
1 ?+ f, u. u* L2 R5 G5.39.217.76係咪純粹估嘅呢?不過無記嘅編劇越嚟越容易比觀眾推算到劇情就係事實咁囉。
5個中老四圍騰
其實我對唱K真係無野好講,而家又係個堆人,日日睇就黎佢去廁所都睇蹬,夠悶未呀
( Z- T- J& ]# J& {5 I% c  X5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb) e) v- ^, a* h. q

* ?3 W# P# W, @7 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你睇食為奴就知,大結局好求其咋6 g# G( J% Y& O3 P2 @% ^
LastWinner 發表於 2014-3-18 02:27 PM
6 I3 A& K' r$ B+ Y* G2 ]
睇完得個問號,完全唔知點解又要士旦收尾
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!公仔箱論壇. U  A; l% a) v. ]! G
公仔箱論壇+ ]7 ~1 V* B/ o# }8 D! j
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都係估估下!公仔箱論壇0 X( T: B4 i6 z' L' G
公仔箱論壇! m- P/ }! v$ ^" w  z7 c
希望套劇有水準喇! 話時話吖, 點解焦點區無叛逃討論子區嘅???
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。
未開始睇呢套劇呀! 啱啱得閒睇下論壇, 睇完你加比人啲對白, 真係要寫個"服"字比你, 一定會笑囉!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& [1 q& E9 ^* F0 |# }6 T
公仔箱論壇: L( D# `7 N/ [7 G
聽講套劇係倉低貨, 唔知係咪之前蒙嘉慧簽咗去HKTV, 所以抽起, 到依家可能同蒙嘉慧傾緊回巢, 所以攞番出黎播呢? 我都 ...
. x$ H2 x& e: T1 J' {5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-20 01:04 AM
5.39.217.76" {5 R8 B. x7 m$ w& D5 d9 D
蒙嘉慧好令但戲都係MAMA 地
起初焦點有論區,但該劇回流咗這裡,在這裡討論都係一樣。4 j% `; }7 R6 v
timmaxsing 發表於 2014-3-20 01:10 AM
5.39.217.76/ S; P8 T5 K& t
5.39.217.76; g$ _1 q* T  |# L
多謝J神兄! 其實邊度都一樣嘅, 如果集中一處可能會好啲, 响晒劇集綜合吹水區會歸一啲.
6 B5 `: C* I" c$ x4 m公仔箱論壇個人建議要提下啲人, 如果要發帖, 最好標題要講明討論邊套劇. 因為如果好似我以前咁發帖, 只係講某啲point, 啲人只係睇標題都唔知我講邊套劇.. 咁咪waste咗啲data base位囉
1 I4 h6 z' I! B5.39.217.765.39.217.76$ |8 u7 e$ h$ s7 @6 w- k: G
講番呢套叛逃吖, 你地睇咗幾集, 有乜comment呢?