返回列表 回復 發帖
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
. l1 J  z3 s5 N' z& Z/ l大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
6 h0 W$ D# M6 i4 [& V3 R+ ~
, `, s5 b3 r; p' L2 y
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。
- P' P! p; k2 B0 R又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速接受天追同初見拍拖。

. k# C& v0 g( otvb now,tvbnow,bttvb
. @/ m8 P9 ]+ O大文細佬,睇情感戲嘅分析,我想叫你一聲「大佬」。
, T% y$ c, c: r! M# w7 ^7 z3 ntvb now,tvbnow,bttvb大佬,你好醒呀。
# o) n  ~% V. r5 k0 @7 J$ G9 x3 _大佬好一句,[叛逃]我都有十集冇睇到.直到尾两集,睇完大結果個心都唔係好舒服,[愛我請留言]就集集追,都係笑吓過癮D
0 k9 U7 [* T" `' p% m7 b5.39.217.76mnb1123 發表於 2014-4-20 12:20 PM
4 u: T3 q' B; V: _$ g$ `2 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 `" @( B% d+ Z0 V. G2 \, {) G你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
愛我請留言嘅個人意見, 有一條線膠膠地就係樂天送同埋蔡妍呢part, 蔡妍一啲量度都無, 個老公基本上對老婆同埋個兒甥女一樣咁錫一樣咁愛, 蔡妍連同一個細路女分享老公嘅愛都唔甘心, 就揾情緒病嚟做籍口, 唔願意付出愛 ...
+ Y# u9 o( }& T大文細佬 發表於 2014-4-20 11:41 AM
9 F: B* }6 N/ c) W: K1 S+ r; ]9 v+ n
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但TVB俾我既感覺係持住一台獨大, 有慣性收視, 高層出來講野和宣傳都好大氣燄, 作為觀眾既我真係唔鍾意囉! 5.39.217.76, D$ X. i+ Q- h

6 O) a; z0 e: t- Ftvb now,tvbnow,bttvb呢套劇, 暫時我最期待係黃金貴和皎妃呢條線, 期待關禮傑的精彩演出, 傅嘉莉能與關禮傑拍擋係一次很好的演出經驗
' k% [8 H# j1 B- p; S9 e& ~
公仔箱論壇2 B% |) D0 p* _* x
我都輕輕覺得蔡研性格有啲問題,有心理、生理病係就係慘,Elaine演嚟都真係苦情,但蔡研私心確係多咗啲,所以有少少唔太值得觀衆同情。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- L7 }3 ^  x$ ]! b; h3 x( J2 J
又或者係編劇預留嘅性格上缺憾,令天送兩公婆嘅離異更見合理,亦使觀衆快速 ...' O1 k2 W+ h# H4 G9 ?* g
leekwoklam 發表於 2014-4-20 06:55 PM
1 W2 d" N, A' R% {0 z- V& u, ?9 c) }
. h& `4 n; K. \2 v+ B9 }9 [" X+ atvb now,tvbnow,bttvb我邊係大佬呀! 都係有嗰句講嗰句啫! 一睇已經覺佢自己比壓力自己去接受個細路女喇... 好采佢地未生添呀.. 如果生咗.. 樂悠悠就好有機會比佢torture喇! 樂悠悠咁可愛, 就算唔係親生都會勁錫佢喇! 不過呢個世界真係有啲咁嘅人架.. 我有個朋友嘅親戚有一個...
! u2 `+ y. a- {公仔箱論壇
3 }  R& ^6 q1 H/ `1 u+ f你覺唔覺一有宋柳娟出就要準備笑架?
6 i& ~& B* B6 Y2 C% i) |! Q9 ^公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-21 12:02 PM
% S) b' r7 g8 p, G  t) f
係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好D
hello12324, 你好利害, 首首歌都知道, 謝謝你~
$ {" |- R8 B4 l4 s  h9 MICE17 發表於 2014-4-19 09:05 PM
其實維基百科都有~~
" {# I" g/ d8 L* o+ ]% k9 V5.39.217.76係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- o) L: X8 X/ _- j1 M* E& d
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
4 w$ {# f8 d. s8 l. o係呀,就算佢因為小三而失戀哭到七彩 都覺得好好笑。仲有黃金貴都好搞笑,次次出場都有靚歌聽。吃完飯睇劇笑吓消化都好Dtvb now,tvbnow,bttvb% B; M9 o# M3 V* k+ \% A
mnb1123 發表於 2014-4-22 05:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" t- s! ]1 S; t& w

# y0 f4 ^. ^2 L" v( x* \公仔箱論壇我都係呀... .... 唔知點解???
& d% H9 Z* F( `6 ^+ d* w6 |/ }+ R公仔箱論壇6 E- z0 m6 O2 G6 _" K
大文細佬講得好, 我都覺得蔡妍呢part怪怪地, 離開樂天送的情節真係牽強到不得了, 其實唔只呢套劇, TVB好多的劇集, 都係為左男女主角能一齊, 劇情夾硬來, 近年TVB常被批評劇集質素唔掂, 佢地內部真係要多加檢討, 但 ...
7 ]6 Z$ c: k) A5 e; y& W/ @tycn3320 發表於 2014-4-21 07:18 PM
, I6 F+ H* k1 q5 l& F0 V7 X7 W公仔箱論壇公仔箱論壇  \% \: ]- k, S* w" \- R/ f! Y
咪係.. 多啲免費電視台好啲.. 好似日本咁.. 多到嚇親人, 製片已經唔係電視台自己製作架喇.. 全部係私人製片公司泡製架! .. 所以一定有好有水準嘅劇囉!
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!
哈哈...咁搞笑 我反而係佢失戀果幕差d就跟住佢喊出黎,好彩忍到
" P  W* \. V+ G2 t4 E5.39.217.76hello12324 發表於 2014-4-22 12:43 PM
* x8 g- p( L3 u7 p可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態
5.39.217.76+ b6 O) P4 G& J8 j# r
可能我冷血兼自信,覺得唔值得因小三加入導至分手而喊.佢离開係佢走寶(我曾经因對方有小三而分手)。又希望Sa姐早日能同何志安一齊先有咁感覺,係有小小變態 ...
* Z3 v( r3 [* p" K  Y* b# ^  C公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-4-23 09:25 AM
, ~9 m& ?# Q6 |" ~) mtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# ~' a& t8 A2 a! \; [
唔通我都冷血??? 唔係呀.. 係因為佢個樣好好笑呀.... 我尋日揾番佢嗰套回到三國睇.. 佢居然可能演得咁c文架喎
大家觉唔觉得皎妃有的似莫文蔚?
多谢分享!

評分次數

• timmaxsing

本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-24 11:29 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) s8 n( m; ~' {5 G& k- o2 H

3 J2 z' h- d. p/ b  r公仔箱論壇
係呀真係支線好睇過主線架.. 由其宋柳娟!.. 黃金貴都OK嘅!, I- m6 `5 k0 \) o* T, W
大文細佬 發表於 2014-4-23 01:10 AM
5 k1 i( g% ]" ^! W6 ltvb now,tvbnow,bttvb2 o: g& H9 b. [+ N' \
由於男女主角條主線劇情太夾硬來, 完全唔會因為男女主角終於一齊而感動, 完全無興趣睇主線發展6 c0 _% y1 `$ d, G
  - j. S# F5 P% `# X% x5 A+ j: q
已經不只一次提到, 黃金貴 & 皎妃呢條支線最精彩, 亦因為有呢條支線我先會睇, 由冤家發展至建立「父女」之情, 發展得很自然之餘, 關禮傑和傅嘉莉的演出亦很好
1 Y) C" R3 d  C; J$ f
& H' M! U7 p4 Z& @5 g% T% ~1 P公仔箱論壇在球場, 黃金貴提到為妻子儲錢, 等待妻子, 而又不知妻子在何處, 關禮傑的表情、語氣完全表達出果種內疚和失落
. u7 k2 h3 L! ?, k- {$ H- O3 K! U公仔箱論壇
: I. f- C, k1 U4 I- t5 ^公仔箱論壇皎妃決定要回鄉, 黃金貴請佢食一餐, 叫佢阿女、衰女包, 叫得好自然, 我睇到會心微笑!
2 R9 @' `0 ~! g2 m+ Z6 ?3 V3 e9 i0 ^- {公仔箱論壇 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, a. ~9 g; Q3 _! R2 Z
黃金貴為皎妃送行, 兩個人做到不捨之情又唔突兀; 另外, 黃金貴發現留給妻子的錢被提走了(表示妻子原諒左佢), 關禮傑激動喜悅的表情做得淋漓盡致 (呢段無對白, 亦唔需要對白, 單睇個表情已經好正, 好感動), 仲有幾多個呢D實力演員?
2 A; R0 A1 t* A0 E  ]# x5.39.217.76
8 n1 H( W. u; b. z5 j& Q* |3 `! h5.39.217.76本來唔太鍾意睇皎妃, 但加埋黃金貴, 就好似有種化學作用咁! 一D好演員真係能夠帶起埋D拍擋

評分次數

• timmaxsing