返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!
. d. Z: v4 e0 `% T公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
8 F+ g7 e1 [! w
1 S5 T0 W+ F' D" @* S; UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
! V, b- }7 p" ]; c' U) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 G4 ?9 P& d9 u( M
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, n  S: E5 p2 y' l
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利; r1 j- L2 m, _  G7 y& M% u; b
5.39.217.76# p( K5 w+ m5 q2 n: {
之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
公仔箱論壇0 F$ I5 U) V, A. O
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 O- S- O% z* W
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
! S+ X4 L: O. g( A, {9 h5.39.217.76' a7 ~( J. m, ?
今晚恰巧8點幾 ...
! r3 P3 l- ^5 [  Wtvb now,tvbnow,bttvbtycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
; o: Y9 I* ]2 C, H$ q- A9 s公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb/ G+ i" c3 m; I; B4 K- t
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
3 |2 E0 z' S+ p/ B5.39.217.76( y- _# c& y" x$ p2 \; L
mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。tvb now,tvbnow,bttvb$ J* M' f9 U! Z% S3 t) p) X
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...公仔箱論壇" C! t: {% I2 I% @7 R0 S9 H- o
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
1 l6 n5 G$ O) S' N4 A- `
. ?, G) w5 T1 O6 v1 U7 E" t3 x係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
8 J$ C6 G+ F- o

3 Q0 x5 v. |/ }( Z睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
  p- y7 e. i: B8 K% v: ?; D5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
5 v3 n/ q% Q; p( Ztvb now,tvbnow,bttvb
8 I/ t! _; L( K1 ]學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......5.39.217.761 y% W( D! ]* z! N3 N5 z
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
' b& G, u% F8 J' x
# X- i3 l/ U3 d/ g2 |+ V2 u
呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
0 y4 f  {) P* Y1 ?公仔箱論壇
7 P1 O1 R% c- X! w( i( d+ j5.39.217.76今晚恰巧8點幾 ...
9 v8 A& m0 K, C4 h+ m8 r公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
公仔箱論壇$ i# @5 W3 F4 N; ~2 D  L

; @& @; A$ S) p  X$ n1 Btvb now,tvbnow,bttvb: y1 H( w4 [& R4 z$ `4 J
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
* L5 o* t4 N8 q2 mTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
7 G. m9 B' O5 }1 I$ T  t第二集就慢慢開始可以適應啦~
$ |2 i9 I% l+ P; n8 \6 u- [期待今晚呢一集~
, T( m: l7 {- b& p& F5.39.217.76zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
公仔箱論壇: ]: D& k$ A8 |0 E1 v

/ G6 O6 \$ Q" h! V  V" ptvb now,tvbnow,bttvbzzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. A/ }" e2 g" ~* @) k

% D7 {2 K; ^6 f% W" k/ `第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
! z( x. i% {; c' B3 }! F# M
( K) w) d; T5 u) c  r# d9 o/ `; S那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
; O6 C8 f7 W* F! h; o# \& v; o" q. l
1 [" m- ]. X+ o- o$ R; K9 ?公仔箱論壇另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!* o6 `0 ?$ x. u: O0 \

& m9 F: H) i8 N; M& l$ k雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...公仔箱論壇, L. @* w* z/ q
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
/ b* T  ^4 y! B. ?% J4 \tvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.768 G7 y) d2 J5 o3 l& ]4 Q7 I$ A2 ]0 c
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......公仔箱論壇9 ^, M# c% ?  q  B; q' K8 A

& D* ]9 b3 w  K" m5 Xtvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,5.39.217.76; {. {/ W+ S0 ~( C1 Z% y
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
' H* C6 k3 T$ U# ]. R8 s. L其實我覺得嘉琪今次都做得幾好( c+ W7 d2 h! D9 h$ [+ N
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ k( N4 s; Z! ^. O  @2 y: Z
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 0 O# D  n. _+ J6 x

- U4 h. v) k! e& }+ O$ `
+ [7 f* `! f- _( `' s" x佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!2 G$ Z# d  H7 N; v. J$ @: P# k# P
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
" z4 i2 P8 p4 @( @7 [tvb now,tvbnow,bttvb對!5.39.217.76( i' `5 }( P. l8 u. m* t' F
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。
5 }' U1 u- m5 |" H) Y. U: P( Q5.39.217.76另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

8 `7 F( q$ q$ |公仔箱論壇
除左關禮傑做得好好之外,
; E0 X3 e: S6 Y0 U5.39.217.76其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
  Q0 e9 l5 R3 c' dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
7 k0 K: D0 d/ }
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
# X1 I! l% a4 }6 l2 u公仔箱論壇
4 e. s! t3 \6 H呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。5.39.217.76& S7 U7 f, q$ d7 }' I5 i4 e) D4 i. G! K

6 n2 u* w. ]7 h$ t/ s/ ?" F5.39.217.76
# m3 _7 r9 O" p. E- @. }% j% I! Utvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb3 K: M6 |/ `0 K+ D5 h+ t8 D, H
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 0 S0 N$ B7 b, y1 s" V% C* ]

- l; X5 Y! V( X" y' Q! U! v+ m
" |' }" K" @4 `% l公仔箱論壇嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
3 A0 q, p8 x' z$ H2 e* U1 Y tvb now,tvbnow,bttvb, R3 P; q: a5 e$ O" q1 x
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
* H$ P/ J9 `% i! C) `& }2713145
$ X8 m' ~* H7 k2 a' I3 p9 R" w& k5 X公仔箱論壇 ! B* D4 f. E, r: y/ @* R9 Q" u

3 X% \+ A: k$ P$ g. v( X公仔箱論壇 ...5.39.217.76' v& {6 T/ r, M5 E' J
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
, G2 a+ |6 |+ N4 Q$ H
都係講事實o者~~
' U& g! u( E. f# A" c我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.tvb now,tvbnow,bttvb! i- j6 k& Y$ \; }

$ c. J% J5 x8 O, }  j9 c# ztvb now,tvbnow,bttvbSa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.tvb now,tvbnow,bttvb4 a1 v# R5 A+ o, W9 y
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數