返回列表 回復 發帖
manyiu姐晚上好,SUV如果唔裝雪軚慢慢揸都OK,有D人揸普通房車冇装雪轪楂上路出意外塞住成条高速公路
mnb1123 發表於 2022-1-2 02:32 PM
最怕 高速公路 塞車,走都走唔到!!!

非常感謝所有參加活動的朋友!!!

農曆新年,若大家仍有興趣,再辦些應節活動,請大家繼續支持!!!

明白! 冬天行雪地真係好麻煩, 我了解你的苦況! 我曾經下雪時, 大塞車... 係市區開 1.5 小時才到屋企(半小時路程) ! 非常時期; 保重! 保重!
manyiu 發表於 2022-1-3 06:19 AM
最慘係高速公路大塞車!!!
最慘係高速公路大塞車!!!
gracechanstuart 發表於 2022-1-3 10:29 AM
我試過係高速公路大塞車. 原因係我對上大約第 4架車突然急停, 我前面車包括我都停得到無撞...但係我架車尾被架 Mercedes-Benz SUV 撞左! 個 lady 落車鬧我點解急停車~証明佢淨係昅住佢前面架車, 並無留心遠一些環境. 我前面d 司機都話佢知個問題係佢度! 當然 佢 100% 錯哂, 害我攪一大餐麻煩野! 我都算好釆, 什么事也沒有 ! thanks GOD!
我試過係高速公路大塞車. 原因係我對上大約第 4架車突然急停, 我前面車包括我都停得到無撞...但係我架車尾被架 Mercedes-Benz SUV 撞左! 個 lady 落車鬧我點解急停車~証明佢淨係昅住佢前面架車, 並無留心遠一些環境 ...
manyiu 發表於 2022-1-5 06:58 AM
好彩人冇事! 高速公路意外可大可小,我同老公揸車都係睇前後左右,安全第一!!!
好彩人冇事! 高速公路意外可大可小,我同老公揸車都係睇前後左右,安全第一!!!
gracechanstuart 發表於 2022-1-5 10:04 AM
安全第一最重要!! 4 second rule 都唔足夠, 需要 6 second rule! 我後面個 lady 肯定 "跟尾"太貼....因為佢都唔知道前面發生乜野事, 死追實我, 人無事真好 "運"!