返回列表 回復 發帖

[讨论]阿仙奴 欧洲冠军联赛对手 -- 罗马!

[讨论]阿仙奴 欧洲冠军联赛对手 -- 罗马!

唔知大家认为 阿仙奴 嘅胜算会有几高呢??

但根据最近几年嘅数据 WENGER 已经好有办法对付 意大利球队!

之前 嘅 INTER MILAN --> 阿仙奴 呈现 ITALIAN JOB!
上年 嘅 AC MILAN    --> 法仔 表现 ITALIAN JOB远射!
依家 嘅 ROMA ---> 大家点睇啊??????
两队都后防不稳,就睇边队入得波多了
应该没问题的~我们打意大利球队有心得的~之前欧冠也跟罗马交过手~不过当时队里的球员现在一个也看不见了~呵呵~希望能像曼联打罗马一样哦~
原帖由 我系一督屎 於 2008-12-19 08:04 PM 發表
两队都后防不稳,就睇边队入得波多了
罗马目前状态颠峰。。。。意甲联赛已经唔知[输]字点写!
阿仙奴 如果第一场主场唔赢波,
第二轮将更加难踢。。。
原帖由 IDORO 於 2008-12-19 08:38 PM 發表
应该没问题的~我们打意大利球队有心得的~之前欧冠也跟罗马交过手~不过当时队里的球员现在一个也看不见了~呵呵~希望能像曼联打罗马一样哦~
哈哈。。。要好似曼联咁赢8球应该就冇乜可能!
但阿仙奴冇对上 巴塞/国际 已经算係"非常幸运"!
比起其他意大利队,罗马暂时是最弱的一队吧。。
对上踢法缓慢的意大利球队,
相信抢手可以过关!!
如果这关也过不了,
根本没有再谈夺冠的机会了。
原帖由 wai4080 於 2008-12-19 09:15 PM 發表
比起其他意大利队,罗马暂时是最弱的一队吧。。
对上踢法缓慢的意大利球队,
相信抢手可以过关!!
如果这关也过不了,
根本没有再谈夺冠的机会了。 ...
哈哈。。。。遘得啱!
条条大路通罗马!
如果呢条都通唔过,
咁就真係。。。死路咯。。
我就觉得阿仙奴今季应该会拿到冠军。。。
因为英超失意就欧冠得意。。。

我想温格应该会比较注重欧冠,毕竟英超已好难追佐。。。
应该侥幸的是欧冠2月才从新开始,

如果不是以罗马8连胜的气势,

兵工厂都应该几难过关
原帖由 chuu 於 2008-12-19 09:45 PM 發表
我就觉得阿仙奴今季应该会拿到冠军。。。
因为英超失意就欧冠得意。。。

我想温格应该会比较注重欧冠,毕竟英超已好难追佐。。。 ...
WENGER曾经遘过 杯赛只需要专著几场比赛,
而联赛就需要长跑 所以相对而言 联赛难度更高!
以阿仙奴嘅班底 今年都应该係。。。杯赛。
但都有可能分分钟 四大皆空!
原帖由 devin 於 2008-12-19 09:49 PM 發表
应该侥幸的是欧冠2月才从新开始,

如果不是以罗马8连胜的气势,

兵工厂都应该几难过关
而且仲有主客场 所以大有机会翻盘。。。
DEVIN兄 车仔对垒旧师傅。。。点睇啊??
原帖由 jacksonkua 於 2008-12-19 10:30 PM 發表

而且仲有主客场 所以大有机会翻盘。。。
DEVIN兄 车仔对垒旧师傅。。。点睇啊??
虽然支持车仔,

不过看好Juventus 晋级

车仔呢季只会欺负弱旅,

赢不到强队的
原帖由 devin 於 2008-12-19 10:42 PM 發表

虽然支持车仔,

不过看好Juventus 晋级

车仔呢季只会欺负弱旅,

赢不到强队的
但如果 论牌面 我觉得 车路史 应该更胜一筹!
JUVENTUS今年有好几为新人 实力方面难以估计,
但我知道佢哋防守几好,
比分相差 应该唔会太大。
原帖由 jacksonkua 於 2008-12-19 10:28 PM 發表

WENGER曾经遘过 杯赛只需要专著几场比赛,
而联赛就需要长跑 所以相对而言 联赛难度更高!
以阿仙奴嘅班底 今年都应该係。。。杯赛。
但都有可能分分钟 四大皆空! ...
依家的阿仙奴仲系好差。。。
我相信到佐转会市场一开。。。温格应该会买点惊喜回来。。。
而且到时已有好多伤兵复出,我相信阿仙奴一定得!!!
原帖由 chuu 於 2008-12-19 11:11 PM 發表

依家的阿仙奴仲系好差。。。
我相信到佐转会市场一开。。。温格应该会买点惊喜回来。。。
而且到时已有好多伤兵复出,我相信阿仙奴一定得!!! ...
哈哈。。。万一真係冇买人。。。
咁球迷就真係。。。。极大惊喜喇。