返回列表 回復 發帖

阿申纳赢了!! 太兴奋了!!

期盼已久的胜利,阿申纳终于在一场硬仗中赢了!!

纳斯里表现出天才应有的水准,其他球员更是打起了十二分精神,这场比赛打得太好了!!众小将没令我们失望!!

阿穆尼亚,今天表现太好了,没出任何差错,也博命守住阿申纳的城门,还因此受伤,希望你没什么大碍。。

阿申纳,就是要以低姿态出击,才能赢得如此漂亮!!

加油,继续保持今天的水准,朝冠军前进!!

評分次數

• jacksonkua

之前真係冇估到阿仙奴可以侅呢個"状态"打赢曼联,

而且仲要係失去 ADEBAYOR VAN PERSIE 呢两位主力前锋,

但我本人都好佩服 WENGER 嘅果断行动!!

因为之前我估大家都知道 SAGNA GALLAS WALCOTT分别有伤在身,

但教练都係冒险俾佢哋落场,

呢点证明 Wenger 仲係非常重视呢场大战!

而最后呢三位球员都冇另大家失望。。。。

但有一点我觉得BENDTER仲唔係时候担大旗,

因为佢侅咁重要嘅比赛分别失去几個重要入波机会。。

但点都好 NAZRI 嘅表现令大家忘记其他唔好嘅球员。

另外 FABREGAS DENILSON DIABY组成嘅中场都成功制止曼联嘅攻势,

都应该值得一赞 最后希望 ALMUNIA 净係轻伤,

因为阿仙奴的确非常需要好似 ALMUNIA 咁好嘅 守门员!

GLORY GUNNERS。
前几次阿申纳都是在不被看好的情况下击败曼联,这次也一样,曼联球员肯定不好受。。。哈哈

在最后的时刻,如果本特纳能把握住其中的一两个机会就好了。。。可惜就是技术还未到家。。。

阿穆尼亚,今天让我大跌眼镜,竟然没犯下任何失误,只是一开始有点紧张。。幸好也顶住了。。如果能继续保持酱的水准,那该有多好
原帖由 jgoh 於 2008-11-8 11:35 PM 發表
如果本特纳能把握住其中的一两个机会就好了。。。可惜就是技术还未到家。。。
呢点我非常赞同!
估计如果ADEBAYOR & VAN PERSIE一好返 佢又被安排踢返后备。
一早應該賣左bendtner就真!!!
一開波almunia接左球回傳, 我真係驚佢之後會怯場, 好彩佢反而救幾球靚波.
nasri 真係好波, 無得彈. 入第二球靚絕, 好有fabregas舊年既風範.
denilson 呢場都好盡責留嚮中路防守.
臨尾唔應該toure換diaby, 應該vela換bendtner. 咁可以利用速度都技術嚮尾段打反擊入一粒, 好過俾bendtner浪費拋離既機會.

評分次數

但是不管怎样,阿申纳还是赢了,值得称赞。。。

本特纳是不错的头球专家,阿申纳就是缺少这类型的球员,更何况他还年轻,又没什么出场时间,而且还是从低级联赛回来的,就不要太多要求。。

小法就是需要一个能令他放心进攻的后腰,德尼尔申是不错,可是还是太年轻,最好是能买进一个实力派后腰,酱小发的助攻能力才能达到上个赛季的水平。。至于德尼尔申,应该继续让他在联赛杯或FA杯吸取更多的经验。。

至于宋,更加不用讲,不可能给他打主力,以他目前的实力,还没达到一线的等级。。。继续加油吧

令我最有期望的,莫过于 范佩西 和 瓦尔科特,他们俩的状态时好时坏,如果能保持着状态,早就成大器了。。。真的需要加强练习。。

阿申纳还是一支令人充满希望的球队。。只是差没能拿杯。。遗憾。。。

最好能继续有酱的表现,不要赢一场漂亮的,下一场又被打回原形,酱就没有意思了。。

評分次數

原帖由 kelvinleewh 於 2008-11-8 11:51 PM 發表
臨尾唔應該toure換diaby, 應該vela換bendtner. 咁可以利用速度都技術嚮尾段打反擊入一粒, 好過俾bendtner浪費拋離既機會.
冇错 我都觉得应该俾 VELA 一個机会!
尤其是见到 BENDTER 完场前果一射,
真係对佢几失望。。。。。。。

VELA其实仲有好多进步空间。
我玩 FIFA09 都用佢做主力前锋,
依家已经上到 LEVEL 92,
而且仲会不断咁上升,
证明D专业评球员都几睇好佢!
原帖由 jgoh 於 2008-11-9 12:20 AM 發表
但是不管怎样,阿申纳还是赢了,值得称赞。。。

本特纳是不错的头球专家,阿申纳就是缺少这类型的球员,更何况他还年轻,又没什么出场时间,而且还是从低级联赛回来的,就不要太多要求。。

小法就是需要一个能令他放心进攻的后腰 ...
呢场波好开心见到 DENILSON DIABY FABREGAS 都非常努力参与防守,

就连有入波嘅 NAZRI 都成功裁接几個对方嘅传球。

阿仙奴中场方面表现可以话係出色!

而且最后过一刻踢出精致嘅防守反击,
呢几点我相信都係赢波嘅其中原因!
虽然我没看到利场波赛,但是知道阿仙奴赢波之后真是太兴奋了。。。真是迎返一场重要的胜利。。。和埋知道nasri入波真是觉得他几有潜质。。我们又好像见到另一个pires在场上。。。。
很久没见到jack兄上来评论评论
原帖由 jgdotcom 於 2008-11-9 01:15 AM 發表
虽然我没看到利场波赛,但是知道阿仙奴赢波之后真是太兴奋了。。。真是迎返一场重要的胜利。。。和埋知道nasri入波真是觉得他几有潜质。。我们又好像见到另一个pires在场上。。。。
很久没见到jack兄上来评 ...
jgdotcom 兄你好啊!
因为我依家唔侅KL,
而上网比较麻烦,
所以就会少D上嚟,
但点都好 我都会支持阿仙奴,
希望大家都係一样!
ps:你冇睇现场直播真係可惜。。。
原帖由 jacksonkua 於 2008-11-9 12:29 AM 發表

冇错 我都觉得应该俾 VELA 一個机会!
尤其是见到 BENDTER 完场前果一射,
真係对佢几失望。。。。。。。

VELA其实仲有好多进步空间。
我玩 FIFA09 都用佢做主力前锋,
依家已经上到 LEVEL 92,
而且仲会不断咁上升,
证明D ...
呵呵,有机会我们较量一下fifa09
原帖由 merelyn.xin 於 2008-11-9 02:27 AM 發表

呵呵,有机会我们较量一下fifa09
哈哈。。。冇问题!
但因为我支持翻版所以唔可以 ONLINE 踢波
昨天的曼联乱糟糟。。位子重叠。。空间也宽了。。
而这些空间就是温帅胜利军所要看到的机会。。

原帖由 jacksonkua 於 2008-11-9 07:48 PM 發表

哈哈。。。冇问题!
但因为我支持翻版所以唔可以 ONLINE 踢波
jackson 兄,几时得空搞个兵工厂球迷聚会? 大家还可以踢踢球... 不一定要上线,坐在一起玩还有气氛。winning11都可以...
珍惜四人帮。。。