返回列表 回復 發帖
有5,6百呎,算大的了,千呎是豪宅了
CC517 發表於 2023-6-18 04:05 PM
小弟住鸟笼
我地呢边10分钟的步行路程已经算有公交到架啦
而且现在好多人都用单车接驳,也是很方便
lhy92725 發表於 2023-6-18 04:26 PM
小弟的住区应该要走超过很多个10分钟的步行路程, 才到公交站
鼓励奖励加职位威逼
lhy92725 發表於 2023-6-19 11:49 AM
後生的躺平了,中年的生得出,都無能力養大吧?
外星貓E生
小弟的住区应该要走超过很多个10分钟的步行路程, 才到公交站
4461 發表於 2023-6-19 08:14 PM
甘就系公共交通配套不齐备咯
我呢边地铁周边,公交周边都系房价提高嘅重要因素
條骨都無佐lu
後生的躺平了,中年的生得出,都無能力養大吧?
CC517 發表於 2023-6-19 10:13 PM
如果你是体制内嘅人,想保住份铁饭碗就要屈服
條骨都無佐lu
如果你是体制内嘅人,想保住份铁饭碗就要屈服
lhy92725 發表於 2023-6-20 09:36 AM
有機會都"潤"了,邊得閒同你生韭菜。
外星貓E生
外省小城镇的人容易被忽悠
條骨都無佐lu
外省小城镇的人容易被忽悠
lhy92725 發表於 2023-6-21 09:30 AM
所以有咁多勞工,底層多才可供奉上去。
外星貓E生
其实好多小城镇,相对生活成本系低好多嘅
如果是体制内的铁饭碗,基本上生活无忧
條骨都無佐lu
前總理都講了真話,好多人都無一千蚊人工。
外星貓E生
甘就系公共交通配套不齐备咯
我呢边地铁周边,公交周边都系房价提高嘅重要因素
lhy92725 發表於 2023-6-20 09:35 AM
小弟的州属没有地铁, 也不会因为公交周边令到房价提高嘅重要因素
小弟的州属没有地铁, 也不会因为公交周边令到房价提高嘅重要因素
4461 發表於 2023-6-21 11:39 PM
不屬於開發地帶,就乜都無。
外星貓E生
前總理都講了真話,好多人都無一千蚊人工。
CC517 發表於 2023-6-21 10:41 PM
有D地方确实很赤贫
條骨都無佐lu
4461 發表於 2023-6-21 11:39 PM
地铁就要求高好多,唔系到到适合
公交理应可以配套下嘅,
不过你地大多都私家车,摩托咁,肯定就唔开发公共交通了
條骨都無佐lu
地铁就要求高好多,唔系到到适合
公交理应可以配套下嘅,
不过你地大多都私家车,摩托咁,肯定就唔开发公共交通了
lhy92725 發表於 2023-6-22 03:14 PM
对,现在出门都很多车,塞车