返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
+ r% n3 Z& Z$ g; w2 i. [TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
) G! l/ _* ]$ A* c2 I/ Ztvb now,tvbnow,bttvb其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? tvb now,tvbnow,bttvb8 z$ {- X8 E1 M! I% Z& {
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?& U! [# C( N% G3 L1 n
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...公仔箱論壇) |1 q) o- t: r* W0 C
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??9 K- ^9 V  \" i! Y8 W/ r% w( D" g
最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢? 公仔箱論壇' _1 ~2 b+ Z5 M0 y6 g6 W7 Y
TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?tvb now,tvbnow,bttvb3 C% K  e0 G  E4 C  O5 L
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
9 h! l" a) U: m8 g* d. W2 T大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
/ Q$ G' h: A6 a% m, D8 n% z
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
4 r. z  W* [2 I  @( w5.39.217.76* T5 d+ m! `, X0 d0 g
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),5.39.217.768 [. T* E8 O; J
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; }& E+ g$ `9 w0 y
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 Y7 s. D$ J$ F5 \' H
timmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
- f7 k1 |  M/ Z1 l
/ C& ]0 _+ s/ M  K! h4 U/ ?- k
4 E+ j0 r" k- ?6 m" Y/ ?" K0 Ptvb now,tvbnow,bttvb版主你好勁呀... 咁清礎嘅!公仔箱論壇9 h5 @1 R$ X' U0 G
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
- T" I/ {; I* D8 c
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧% G$ Q1 U7 s# `" ]( g
tvb now,tvbnow,bttvb4 u9 b5 \/ x6 m% d0 {
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),! \# X: L2 ^# s+ O. J) F" k
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
* T; X$ a% c. u* S- I$ h% f公仔箱論壇mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 z8 g7 ]  s* }( r1 q' P: k
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
7 e) L+ c% u  J  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ r# Z5 j' o" I6 A7 `0 ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: `; W- G. s" i8 q
mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇! \( w1 n* O* q
& h* G6 U9 Q' K" H. J8 h/ S: M8 Y
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!8 p2 }7 e% a2 C' H  V3 {' E2 m
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
" M7 k, M. x$ n4 u; j
: P5 k+ D) t9 F# D
大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?公仔箱論壇3 u: H9 L! e3 `- n! }+ u2 P

5 y* J! n, ]2 f4 ^; H$ f5.39.217.76呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
$ F4 A2 u8 [5 d; y8 |+ r0 `5.39.217.76有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇7 L4 r8 U5 k! f7 P+ m
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
3 {4 [- C1 L% z8 u9 Y+ P" H, T- k* R

5 @% I: O- i4 ~. ]& A& GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?公仔箱論壇' ^3 M. q7 y9 t  A

% D# {, J* H0 ?! _' `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
& x+ J: W, w& G, x  G有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...
2 U: t2 M  j  c4 ^2 c' u  O5.39.217.76mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
( ~/ k$ n# @- |0 D1 X

l( H" j- b( D3 ^4 E  T5 l3 A- b公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
; V% g5 m1 L( p) p5 Q! V5 d
4 Y9 F' Y# `% e- Z) PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開公仔箱論壇+ N1 q5 Z6 R9 z* G/ |: z7 @* }
4 _8 y5 {3 z3 Q$ `5 S" ~8 }6 v% o
使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
  Q; d& h' Y5 X5 ]3 B3 |0 O5 J公仔箱論壇# w8 _1 |7 y6 p% z% ^1 C7 h
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急公仔箱論壇- Y! w; \; h/ g5 e4 \) D9 w

* e! Y! _% E) |4 N公仔箱論壇e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...
" }7 j9 t* {: n公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
5.39.217.76) D  ~4 Y/ v! E1 X8 L% y/ j
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算
4 Q1 n* d. t( E: J$ d& mtvb now,tvbnow,bttvb5 }) J7 [- s: m
呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。tvb now,tvbnow,bttvb4 S5 u( ?7 g! H& D" U
两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
5.39.217.767 E1 [! c# ], o; {
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!公仔箱論壇3 V. h* s: F2 B7 [- ~
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...5.39.217.76* s; F% M% L1 V6 I( i& C
大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
& y! y5 }  X6 s+ M9 \* t
任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?
; j- E3 f  Y: ]# ^0 k! BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯