返回列表 回復 發帖
0 g) K- l0 Y# O8 n7 etvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇* n; j, G- H2 E
睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童
* P9 Z. `4 r; ]8 \5.39.217.76(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ i1 q5 k+ m. v

, W' K0 j1 ]" K% j選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,
1 M. z" B4 ?# n0 ?% ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ ]. V! r: H5 N6 U3 Q+ g5 _" ?葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢5.39.217.766 x0 V" r7 L3 S7 R+ H
6 I" V5 w' d; F; H9 ^3 s4 s
剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。
& r9 _  q' n& }4 s1 F  C2 x
# X& l5 _  _, E; b: r4 X  Z5.39.217.76

評分次數

• timmaxsing

0 L9 ]4 F: Z4 _; O
' U  q$ U( R6 R8 k& y4 |mn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...
  B. s6 G3 {5 v) PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
  J  f+ f& u6 o7 o# o2 x6 t
無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
% L- {' J$ t" s* O8 N& e5.39.217.76大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神
& g) s  f' x/ C2 w. p% O! R; L2 d5.39.217.76
- w) d6 U& e5 V公仔箱論壇《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

公仔箱論壇4 _" {& o4 @' C
mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 N1 V* n* G5 g8 w- _3 B
timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
5.39.217.76" w' s# `, |7 O
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
1 v' v. g1 p. wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: {/ K# B* @- g* ?4 p# e5 G$ C
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客...
& b4 D( g3 ~5 v6 N/ E( }話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...
4 u- \; ^  J, [" h. Otvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
3 [: Q& z! Z2 p, Htvb now,tvbnow,bttvb大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
  Y# T3 Z! ]9 s6 ~係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* l# L" [- Z9 S* p5 X% Z
http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html/ Z' D9 n0 \/ ~9 M8 R9 \' i
所以未叫《和平選戰》囉
0 B" |8 |# h- ~' P' F( HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
公仔箱論壇8 z0 g: D  m/ k1 E, n

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:
; m6 g8 n, A  H  r+ D6 X/ g猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈
( N9 ^' {1 q. }" p( p, fPedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
5.39.217.76" M1 z4 w& u; D" t, r9 A5 q6 x
係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清
% U0 l6 P3 }" ]) n& z0 @  y& l雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生1 I' E& d. O9 W8 y7 a/ G5 _
Pedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
5.39.217.76* \  J6 x* N, }& v$ r, G3 V$ K% m

n# G" ~$ `, y8 D- J* u0 d公仔箱論壇多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。
9 F( s; `; t0 r公仔箱論壇
1 x2 {  [. S2 P. w6 Z" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' P6 d* A* _' i% g1 F  w3 a9 z
quote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀tvb now,tvbnow,bttvb/ w# I9 a5 u) }" v6 b+ L
文武兄幾時返黎呢
; C- [2 U1 _8 H  Y+ c- ^5.39.217.76lhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]  O  j  b5 d$ G, l6 Q2 l; M$ ^1 g

; ?, L% x1 h/ R7 ^公仔箱論壇猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。