返回列表 回復 發帖
本帖最後由 mnb1123 於 2014-11-25 10:29 AM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb5 A8 e& a. h7 z2 X* h4 ~$ Y4 _' V5 B( t
5.39.217.768 ~  Y' @6 O# ^& Z! q9 @& K4 D
睇咗两集,特點係劇情緊張、節奏緊凑,特別第一集,講出選舉種種黑暗、陰謀,唔怪得政府唔發牌俾魔童
$ M  M& `1 e6 e, VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。(雖然蘇局良DL咗4-5個app响佢手機.平版)* V# i" c& n- Z' Q0 P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; u! s) u/ r' J* j& _
選舉結果應該係宋漫山會當上特首,陸偉陶廢嘅,張癸龍索K,
8 p( i* n( H3 I" q6 E9 Atvb now,tvbnow,bttvb9 l" r) r7 }' f7 W0 i! x2 U" t6 l/ z
葉晴公平、正義,真正想為基層大眾做嘢通常都會落選,因為唔够奸,緬甸昂山素姫就係例子。P.S我都想佢
( ^1 u0 \8 F7 s, v5 n+ d& I
3 t$ l  h5 t# k& v公仔箱論壇剩噃宋漫山够奸、政黨背景、黨主席、阿爺做大後台Sure Win。
! B8 N3 z2 G- n$ s1 I6 c) qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
) |0 e. I8 I8 T. ctvb now,tvbnow,bttvb

評分次數

• timmaxsing

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  K& O4 X$ l; m6 W* _4 g

5 l4 d+ y* i- a' @( I3 m% |% g+ L0 Vmn bb, 政治真係好得人驚架... 恐怖到呢.. 唔敢亦都唔想識呢啲人 .. 如果配合現實.. 葉晴一定無份喇.. 王維基就係一個好例子喇... 雖則佢都係生意人.. 但佢願意企出嚟, 拍啲大陸禁播嘅劇情..所以咪無得開無 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Y9 L8 S* h" A, ^9 b9 E. }  Q
大文細佬 發表於 2014-11-26 04:42 AM
( U- h8 ~' |! x, o' b/ pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。無論共產或民主國家政治係最陰毒、最不擇手段嘅成年人游戲。而家好多國家仲係唔同政見D人輕則坐監、重則人頭落地 .......
- l+ w0 q# o  g3 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大佬,我睇劇真係鳥蛇蛇,呢套劇一開始話葉晴當選咗咩?可能有時我一路睇劇一路講電話、上徵信、覆E-mail睇漏咗 唔怪得J神
1 L% C$ j4 C; x; j: i公仔箱論壇
6 ^0 v% Q5 G9 n3 v  c7 X《選戰》精選問題遊戲個個人答案都係:葉晴

評分次數

• timmaxsing

8 T% e* G( [6 C" H) }
mnb1123會員,今次遊戲不中的話,就下期繼續參與...,但不要忘記...論壇都有個開台劇《和平選戰》進行中架( n+ r8 c0 c6 \
timmaxsing 發表於 2014-11-27 07:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) ^6 `/ a$ \& X! w3 R
遊戲唔中唔緊要,志在參與,玩吓啫 《和平選戰》キ《選戰》精選問題???
) b9 Q: l3 g6 m! X$ g9 m- v. ktvb now,tvbnow,bttvb3 m. t7 {/ P% N4 V
又或者葉晴當選只係佢自己發緊夢 巧驚政客... tvb now,tvbnow,bttvb2 q+ T( J! o/ a1 M6 S  M% B
話時話吖.. 我覺呢套選戰好似好睇過警界線.. 因為有想繼續追嘅感覺.. 好耐都無呢種呢種感覺lu.. 除咗啲醫生日劇 ...公仔箱論壇( D7 \% x4 G  u! w$ i  |2 y, B0 C0 T, J
大文細佬 發表於 2014-11-27 04:03 AM
5.39.217.760 L$ g3 m" f" o, `$ _* c
大佬,絕對有同感。警界線属於警匪片大家都睇得多,只不過故事、拍攝手法唔同,選戰講香港嘅選舉題材印像中都係第一次,有新鮮感,而且係近期熱門話題
( ~/ c5 Z3 P7 r. L) d: w( Z
係論壇一年一度節慶,首次公開給會員選舉論壇版主年度表現:
& V( d/ ]/ V! z& z. ^7 G3 Y# |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。http://www.tvboxnow.com/thread-3149321-1-1.html
0 F% m5 Q  B$ j8 N公仔箱論壇所以未叫《和平選戰》囉8 [  I" y. [3 O
timmaxsing 發表於 2014-11-27 01:13 PM
' Y$ p* e7 W5 t) ~+ v

明解明解 ‎,原來係論壇

奧斯卡仲係首次公開俾會員選舉,咁就要去提名啦
廖啟智够奸、陰险,郭峰够够邪、狡猾,倆個奸角都演得非常出色,差唔多三個月都係播得10集有D唔過癮。
啱啱睇咗13.14.15連續三集,特首係.........邊個選上唔重要,重要係:
' Y* }6 i6 Z9 p, l) Otvb now,tvbnow,bttvb猫姐話齊套劇基本上就是羅列選舉的種種手段同黑暗做法,睇到我真係好唔舒服。
沒有台灣著名轉灣子彈TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 y" |  `2 r% k  H4 g
Pedestrian_A 發表於 2015-3-10 03:30 PM
$ m' J# @/ b: E9 Y公仔箱論壇係哦,成套劇好多卑鄙手段出晒,仲有一招台式轉灣子彈未出。路人甲大哥心水清
; J1 y1 B6 r$ F) P  ?3 T0 mtvb now,tvbnow,bttvb雖然每個角色都做得好出色,但都係 '來生人'   同  '童話曲'  令人睇得舒服。
我強烈推介第二人生) C' ^) z4 Z6 W% R2 k5 e# h
Pedestrian_A 發表於 2015-3-11 03:32 PM
$ R' \) U! P- c- f5 m3 fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
: u9 }9 I8 F9 m多謝路人甲大哥推介,共十一集唔會太长啱晒spring break 放一個星期假可以睇。
/ c# Z, X! b2 W* s
: `  Q1 i1 t* itvb now,tvbnow,bttvb
9 o/ |8 [5 |  \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。quote]無人幫我搵百度資源,無得睇呀
) V! D4 a4 R* }* itvb now,tvbnow,bttvb文武兄幾時返黎呢
- {- m$ E% h/ ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。lhy92725 發表於 2015-3-11 03:50 PM [/quote]
3 C; e0 ?% I. K& e4 g+ n5.39.217.76
( W+ Q$ U7 z% U0 y8 j$ y5.39.217.76猫姐,TV分享區HKTV 劇集專區有得下載。