返回列表 回復 發帖
小報告公器私用:宣傳一吓新一季《學是學非》,希望J神版主唔好扣分。
/ }8 T- D1 J, h+ otvb now,tvbnow,bttvb(以下資訊轉載自華僑報)% J. W4 m0 `$ _5 n
《學是學非 》載譽歸來 主持再接再厲拆解更多謬誤: t) d: O" \5 Q8 U
《學是學非》自推出以來,為大家拆解各方面的謬誤,深受觀眾喜愛 .... _7 h4 w& q: y6 Z( k  F& N% W* v
leekwoklam 發表於 2014-11-12 03:08 PM
; ]3 _( _1 i+ ]" |% b1 z% q, ~3 Y公仔箱論壇《學是學非》唔止有四個靚女睇,仲可以增進生活小知識。每集睇完學陳永業話:今日我又學到嘢啦
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141112/141112145704ba58879c38a3f4.jpg
4 c5 N( ?" Z8 k) Y7 x( Y; A$ Y1 \7 x! W公仔箱論壇
6 U" G& i. g0 B3 `7 {$ s小報告吸引之處係對眼,水汪汪,望住15秒後好難唔鐘意佢,4 t% h* B! S$ X& a4 x5 a5 b
會好想再望耐啲睇吓佢眼入面有乜嘢,有一種令男人著迷的眼神,
: k1 n, X  `9 J# i" MLamLam相信 ...
) V+ z, f8 p1 V0 {  R3 _- X公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-11-13 01:51 AM
tvb now,tvbnow,bttvb0 T/ a- A, a3 U$ o( |$ n

眼睛係

靈魂之窗。睇女仔 背面睇脚.前面睇眼
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-13 05:16 PM 編輯 9 Z5 ~- i: ^4 A* I7 z
" q/ H* i& G( `% D$ I# x( L
http://www.tvboxnow.com/attachments/day_141112/141112145704ba58879c38a3f4.jpg tvb now,tvbnow,bttvb. ]% I1 s1 G9 z, h- ~/ m

7 K" {  F1 J9 z) X) D$ T! H; y5.39.217.76小報告吸引之處係對眼,水汪汪,望住15秒後好難唔鐘意佢,2 i) D& M+ W% ]9 @
會好想再望耐啲睇吓佢眼入面有乜嘢,有一種令男人著迷的眼神,tvb now,tvbnow,bttvb& H! P2 H" y# A2 z
LamLam相信 ...公仔箱論壇5 }# p# c/ d: b5 g3 o: W9 q
金田Sam 發表於 2014-11-13 01:51 AM
: F7 R$ g' Y3 x* z2 L, TKaKi靚唔靚就見仁見智啦。阿Sam你讚梁嘉琪一雙淚眼果真中咗小弟嘅「死穴」。0 f1 }$ ~+ |% g4 r# _
公仔箱論壇5 [0 F3 e6 \3 J3 \
5.39.217.76$ R. l4 R/ f8 l% o
當年就係鍾意睇嘉琪喺有線做《怪談》嘅時候,佢比啲靈体嚇到花容失色「堅喊」嗰個樣,一雙水汪汪淚眼真係非常我見尤憐咁架,不過附圖啲相亞並非來自昔日《怪談》嘅劇照。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
8 h+ h% d9 f, d
2 c8 q5 Q; Q! m3 k$ e好祈待學事學非呀tvb now,tvbnow,bttvb' ~% e, a3 e) ?; `
大文細佬 發表於 2014-11-13 01:46 AM
6 R4 I, L" H2 ?" R3 f4 F1 Z  l

. v; h* h9 Q9 X  ^* j《學是學非》新版裡面,黃心穎繼續做至青春可愛BB,而梁嘉琪呢個大家姐仲係保持「青BB」
+ h" B% z# p1 g/ P" V公仔箱論壇
tvb now,tvbnow,bttvb- N7 g/ w1 M( J1 Q
《學是學非》唔止有四個靚女睇,仲可以增進生活小知識。每集睇完學陳永業話:今日我又學到嘢啦 & t' Z) g0 o, v+ V
mnb1123 發表於 2014-11-13 12:20 PM
3 v7 R4 F  h  t, L
% G1 u1 r2 ^* I, C
四個靚女又加上男嘉賓,好想即刻睇。! ?$ Q& a6 f. \+ n7 N: y# D
如果可以解構埋小報告塊面點解越嚟越黑就好。
公仔箱論壇! d9 H, m$ }" z, L
2979944公仔箱論壇  @; m1 K! ]# p
四個靚女又加上男嘉賓,好想即刻睇。
  r4 r6 p7 c! Vtvb now,tvbnow,bttvb如果可以解構埋小報告塊面點解越嚟越黑就好。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C% u* L6 a6 Y. Y' G
leekwoklam 發表於 2014-11-13 05:10 PM
! N8 r- }3 F+ W5.39.217.76
* @8 T2 Q+ K- s( vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔知有乜男嘉賓呢?? 不過只係睇佢地四個都好睇喇!
Hea 事簿事件6:1111光棍節獻禮" Q% @, l5 _+ N9 x- Q3 b
【1】萬綺雯同老公陳十三注冊結婚嘅城市係tvb now,tvbnow,bttvb0 d4 u8 O  ~1 l" |) ~
Las Vegas
/ S  @, w! w' `. g8 x【2】 《老表,你好 hea!》煞科戲世紀婚宴拍攝場地係* m6 L6 |+ b" V1 |
香港廸士尼樂園
Hea 事簿 【事件5】靚腿誰屬:5.39.217.768 F( s% e7 ]2 ^: c. |
A圖雙腿係屬於李亞男
# v+ R9 \( L- wB圖雙腿係屬於小寶
2 |7 E' {2 U/ J. u& Y7 y" }C圖雙腿係屬於梁嘉琪5.39.217.76- u4 E9 K" G7 L# [
D圖雙腿係屬於萬綺雯
Hea 事簿 【事件5】靚腿誰屬:
# }5 C/ j& Z4 O0 y, T3 J, j0 P+ _" DA圖雙腿係屬於李亞男6 p! ^+ Z) c9 o9 k3 l' x) j* R
B圖雙腿係屬於小寶
. k3 H3 E& i" L) t/ l+ R2 uC圖雙腿係屬於梁嘉琪
, N- Z' K# |" h  F6 ^" lD圖雙腿係屬於萬綺雯
! m( t8 B, s. h4 A: Itycn3320 發表於 2014-11-14 11:27 AM
9 O- U" F( Y3 r# Y2 B0 h# k5.39.217.76公仔箱論壇) \8 o- ]% y' w0 M
" Hea 事簿 【事件5】靚腿誰屬"已完結咗架啦。
+ w* g  B6 v$ f; D3 i
tvb now,tvbnow,bttvb1 ^7 }/ s! s1 ?8 t& j7 G5 f
唔知有乜男嘉賓呢?? 不過只係睇佢地四個都好睇喇!
, [1 ?, V# L( k8 x, |& t5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-11-14 01:58 AM
& A: @$ u' a. G- Z6 j5.39.217.765.39.217.76" O; s$ l% v" j! }# K$ W
至少都有森美同羅仲謙啩?公仔箱論壇) U2 C& r, O0 l4 w( [
如果揾番
《老表,你好 Hea !》班男演員就正。公仔箱論壇/ y) {& R5 x6 N9 b- C, w2 Y
  z; Y0 H9 P2 Etvb now,tvbnow,bttvb
& y/ l- X+ f6 p; P至少都有森美同羅仲謙啩?$ P" N* g, ~& z. o9 y( m8 s2 I
如果揾番《老表,你好 Hea !》班男演員就正。
# D, Y! g8 t* c公仔箱論壇2980503tvb now,tvbnow,bttvb% c/ w# s& c8 L( {& J9 |
leekwoklam 發表於 2014-11-14 03:29 PM
7 ]  W( n# o( ?% Y" w  _tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇0 t. f& a7 ]6 t8 e& O5 J7 O3 e* a6 ~
揾全部好啲.. 唔好只係揾馬利亞!
5.39.217.762 B( D: E; g, B2 b! d
KaKi靚唔靚就見仁見智啦。阿Sam你讚梁嘉琪一雙淚眼果真中咗小弟嘅「死穴」。4 J. M; g7 J4 F" f

5 O4 m2 I9 ~, p* W5 ~+ h: ]2979898
5 c4 n# w# c4 h4 O* ^5.39.217.76當年就係鍾意睇嘉琪喺有線做《怪談》嘅時候,佢比啲靈体嚇到花容失色「堅喊」嗰個樣,一雙水汪汪淚眼真係非常我見尤憐咁架,不 ...
  [5 K0 \# A, {) ?8 Ctvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-11-13 04:44 PM
  w( j) ^0 w* l9 x  sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* W) z- t7 j/ v* H# m% ^& \' i( ^7 i
其實LamLam,我如果講我識心理學,精通睇相你信唔信?
3 J/ x6 q& `; ?2 O6 O1 U公仔箱論壇8 s2 J8 W8 L  |6 T* S( s! ^5 f' M0 ~
細個的確對呢方面有興趣,十幾歲研究相學,廿幾歲時有人讀緊心理學,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ |* r3 `/ N4 z# X
佢係有錢仔,讀嚟貪玩,周不時講佢讀書果啲嘢,但佢乜嘢都唔明,靠記,5.39.217.76" L$ X& r& O% Q" z
反而由佢講講吓,我再諗諗吓,將相學套用佢心理學理論,變成我自己呢套.." a* _0 R( {. v. i( T* Q
我唔知乜嘢名堂,不過,觀人於微....我或者係可以的。1 [# A8 O8 K* N

0 {% I1 R% N0 k4 mLamLam,由你出帖表達意思同用詞,長期用嘉琪張相唔變心,再睇埋用心,tvb now,tvbnow,bttvb5 E3 S$ x) l/ C) t
你係鐘意呢種女仔,我知呢種女仔吸引之處晌邊,我曾經有朋友個樣都係咁....5.39.217.765 ^" z/ ~0 f: ~8 W+ |
鍾意呢種女仔的男仔,你有同情心,愛心泛濫,你熱愛助人,心地好,樂善好施,
0 Z. {* f: c) q5 M$ z9 {5.39.217.76你或者幾高大,身體健康病痛少,你自覺係比常人佔優,你會保護人,當然.
$ t$ b" S* E( B; b你經常保護呢種女仔,因為你偏心,你或者曾經偶然有傷病時有人特別照顧過你,$ c3 v1 ^8 K: F/ s7 c8 l2 V7 ^5 [
你幾感恩,或者係發生晌你孩童時期,總之水汪汪的就算係隻貓,你都會鐘意,5.39.217.76; E$ w8 @0 ]# z* P; w( U+ c) W
呵呵....但你可能忌水,所以你未必識游水.....
☆★☆睇劇同步討論樂趣多,齊齊追劇回覆笑呵呵→☆★☆
' C, B( M+ S+ |* T9 a7 Ztvb now,tvbnow,bttvb2979944
5 w2 X0 Z9 _5 X四個靚女又加上男嘉賓,好想即刻睇。: x, D2 T7 R9 K4 d( L/ t3 y5 F
如果可以解構埋小報告塊面點解越嚟越黑就好。
" `* A& A- F5 o+ Mleekwoklam 發表於 2014-11-13 05:10 PM
: B" D% X  V9 y
$ a% g. J0 a- _3 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。啱啱睇完第一集學是學非...我覺得只係佢地四個做實驗時好似好睇啲.. 有男嘉賓時無咁好.. 呢個帖小報告變咗學是學非.. 我太掛住佢地喇!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-11-18 04:32 PM 編輯 $ w, c- I3 ]/ {% A0 k% u

5 \( g, o  T  e; y5 I* a2 Z0 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
$ u+ \1 |( V! m+ m! o7 F* q! Gtvb now,tvbnow,bttvb7 k9 _* U7 O9 n4 z9 P5 Z: v
其實LamLam,我如果講我識心理學,精通睇相你信唔信?
' C: U! H- ^+ E7 S2 [+ qTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. k; G# n5 |) d7 C) q' T0 c/ L. I
細個的確對呢方面有興趣,十幾歲研究相學,廿幾歲時有人讀緊心理學,
. [! s! |( t' {" M* ?! KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佢係有錢仔,讀嚟貪玩,周不時講佢讀書果啲嘢,但佢乜嘢都唔明,靠記,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 w9 y5 I; `* E: p
反而由佢講講 ...
) p- W5 [3 y+ {3 z/ q公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-11-16 02:23 AM
公仔箱論壇% l5 z6 K4 i5 n
哈哈,阿Sam原來你都係玄學迷,我信你識睇相,其實睇你平時寫嘢已知你有觀察入微本事。5.39.217.763 H) ^# Z2 c8 j2 b$ y
你講嗰啲特點有7成中嘅,不過我識得游水架。只係因為近年身体健康麻麻,醫生建議呢類活動要非常小心,我已經6年無游水咯,所以都算批中。另外,小弟好自悲架咋,
哈....
/ Y, F* `7 B! x: z, |4 v2 e$ [; F. y; t
玄學中我對四柱八字有基本認識,但當然並不精通。
5.39.217.76, Y5 ]+ Q8 g1 o' |* O; T" a) S0 V

9 O! T" S. x5 `6 |# k' `) D5.39.217.76啱啱睇完第一集學是學非...我覺得只係佢地四個做實驗時好似好睇啲.. 有男嘉賓時無咁好.. 呢個帖小報告變咗學是學非.. 我太掛住佢地喇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 C- R$ F' R5 K" _
大文細佬 發表於 2014-11-17 06:44 AM
6 ^3 L( ?' U$ A/ @/ m5.39.217.76非常認同呀。  d( m  [1 i! f1 {# i
其實淨係睇4隻是非精吱吱喳喳做實驗已經好
睇,而家夾硬插個captain落去唔知為乜,又要4個女仔賴傾慕咁款,正一法國大餐。5.39.217.76; _2 C. P/ ?0 T" m  h- [) g
公仔箱論壇: V: G- U! f- I7 s' f" ?
我有啲啲精神錯亂,睇《學是學非》KaKi出現時覺得小報告上咗佢身(嗰啲黑面表情)。