返回列表 回復 發帖
又有嘉琪喇.. 我好想問有個女仔嘅造型勁搞笑... 粗眉嗰個呢.. 佢叫乜名呀??...
5.39.217.76$ d; O8 Z& A* x8 D7 L. w3 E
有啲奇真係好誇張又好笑,睇吓吳沚默個角色烏笄。5.39.217.76- \8 f# F5 v! O4 m9 b8 n& [- t
' O- K- b7 }, \! ~0 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-10-18 07:07 PM
5.39.217.763 U% \9 Z+ k4 y3 o2 o3 d

# R9 C" p( O1 u  _3 T5.39.217.76就係呢個造型呀
第一集笑位好少, 期待之後發展
$ k% Z# ~$ {" n1 Omintone 發表於 2014-10-20 11:59 PM
4 C8 x# h! U  \0 |0 l! T8 p

# T0 H- g7 {) K  R咁我等埋第二集先至睇lu
睇完4part之後我都無笑過
/ H' x, P1 G) p! \' }5.39.217.76WENTECH 發表於 2014-10-21 09:10 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  O7 h) E' v  ^+ B/ V
公仔箱論壇- `0 Z( d/ U  |
我覺好好笑喎.. 朋友比多啲幽默感.. 做人會開心啲!
《老表,你好hea!》頭兩集有笑位, 但可能有第一輯《老表》作比較, 覺得頭兩集的笑位未算太自然和突出 (或者是自己的要求高了), 但在忙碌的工作後鬆下笑下, 都算OK啦!
. P" G. a! H5 b7 D! D5.39.217.76
9 ~9 `6 o- Q9 f) xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。KING SIR呢D真係戲劇大師, o係度扮老人痴呆、  ...
4 j$ u6 I3 p, ]4 \" K. _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-10-21 10:37 PM
tvb now,tvbnow,bttvb$ l- R, l! @: u5 j
5.39.217.76! D# A7 j0 |3 u7 T* p; T* D7 n9 a# |
好驚喜有馬明份呀! 未睇第二集.. 不過睇你平時啲comments同我差唔多.. 我諗畧知一二.. 第一集巳經笑到我咳唔停喇.. 爸爸又叫我唔好睇喇.. 點算.. 咁難清架!
tvb now,tvbnow,bttvb4 O% J$ c+ v) @$ c1 D! ~
) \- Q# s- j) H- J) S吳沚默演烏笄,又係其中一位編劇。公仔箱論壇1 e  u0 }1 h1 N+ I# A1 @. j
leekwoklam 發表於 2014-10-21 02:17 PM
4 d  L' b" n4 {" w2 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb3 b* H- f* X9 k
佢個妝好搞笑.. 但要睇下佢演技喇!
公仔箱論壇  y# K: L; ]8 S. Q% S8 V4 W
29645655.39.217.76" z2 \& b$ C( }( d
嘉囉琪個「小報告」都係大茄,靠邊站嘅啫。$ i/ u( x& e' x( i* I. @
leekwoklam 發表於 2014-10-21 02:23 PM
* u% j7 y3 [& w5 T' b$ b5.39.217.76: @1 M7 @$ H% f+ D/ E
唔係呀.. 嘉琪第一集都好多戲份吖....其實佢都係適合做喜劇
本帖最後由 大文細佬 於 2014-10-22 12:53 AM 編輯 公仔箱論壇* Y% e$ c! v' X+ @8 R0 S

, h  [! P* g) a' U( D
tvb now,tvbnow,bttvb8 ?( z/ B8 ]6 l+ S

, M4 |% r' U. a; x* d  A* x4 h9 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。LamLam,其實睇咗第一集己經可以分析,上套老表你乜嘢我無咩點睇過,唔知王祖藍做成點,但口啤同評價略有所聞,係唔錯。
* ~/ `3 D% _9 L* ]7 T, M) D! U5.39.217.76公仔箱論壇: e% r" ~! K7 @7 \$ @" \
今次尤田,呢個敗家仔性格的確幾搞嘢,由王祖藍做出嚟真係好掂,真正的富二代亦未必明白點解做富二 ...
5 `8 T- T. `9 j" q. X( W; h$ Z金田Sam 發表於 2014-10-21 03:33 PM
+ Y. j4 a0 V" t( ytvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.760 T/ ?2 D# x& y* x
祖藍係演藝學院一級榮譽畢業架...演藝學院出身啲人一向都有水準.. 更何況係一級榮譽畢業畢業生!... 福祿壽中最有才華係佢!

評分次數

• timmaxsing

3 U. j2 s9 ~: Q: \  z6 r& `( Z公仔箱論壇5.39.217.762 m- L  T1 d, L. @2 g# `
睇啦! 睇啦! 網民批評成日在tbb劇集出現果5句HEA對白, 老林在戲中戲講完, 轉頭野仔又在戲中訪問環節中再講多次, 串連晒平時被批評果d hea 對白, 真係拍晒手掌!! ...公仔箱論壇& N3 \9 E& Z& y
tycn3320 發表於 2014-10-22 12:59 AM
公仔箱論壇# p& f" \4 U' q& Y$ X' ~
5.39.217.76% ]6 A; w0 Q- w
第二集我覺得最好笑係好有佔中feel.. 朋友深思下喇!
2 |; b# ]7 E7 A9 M- oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
4 K8 [7 P' o, U7 q( R其實繼聰 喺舊女友嘉琪面前show胸肌呢一幕,知道二人以前關係啲觀眾,都幾會心微笑嘅。
2 J/ e9 A- o" p. ^5 L% d) BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2965215
5 J  t$ v* c" G2965216
  \$ L# [8 \* A, `leekwoklam 發表於 2014-10-22 12:33 PM
# h/ ^) |( w1 g0 u* T公仔箱論壇" V6 Q7 C- O! D- _
你唔講真係唔知佢地係ex... 嘉琪好啲喇.. 起碼無咁人造吖.. 全天然嘛
* L, a- Q: a9 D( J7 J" F5 J% p+ q
2965997# `' l6 u9 W) d! O
張繼聰 同梁嘉琪啲嘢陳年往事Lu(演藝學院年代),聽講係男方見異思移,又話有人介入,唔知邊句真?
# j- ^* ~2 ?5 }不過感情嘅嘢好難講邊個啱講邊個錯.....TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B# x' V& P) Y
leekwoklam 發表於 2014-10-23 02:46 PM
% U. x4 [! l! _! y; X# Y6 l" b' mtvb now,tvbnow,bttvb1 N4 t; U7 j' ~' y! F
有人介入定見異思遷都好.. 對嘉琪嚟講係好事.. 唔洗浪費咗時間响一個mr. wrong度... 7 s3 `& D% d, u& C9 l( Y# u2 g
$ ^5 \8 s) o; u7 C4 @
介入嗰個有病鍾意同人爭..見異思遷嗰個少一個唔少.. 至於最後呢一pair响咁嘅情況下一齊.. 希望佢地唔會因為呢種性格最後不歡而散喇.. 同時希望經歷可以令呢一pair珍惜對方喇...
% b# W5 g- Y2 j6 u# y0 N
6 z1 t' j' ], K* w" V5.39.217.76希望嘉琪快啲可以揾到mr. right!

評分次數

• timmaxsing

講番你organic個topic吖... 我全家嘅食物可以organic都會買organic 架.. 加埋最好買野生嘅海鮮類.. 咁就perfect organic喇... 身體健康 至於其他生活上.... 林在野講嗰啲細節就真要學下喇
自第1輯《老表》以來, 睇左幾套張繼聰有份演的劇集, 佢演幾個角色都好入型入格, 無論做奸人, 做喜劇, 做出來D表情, 面容, 動作, 都真係做到個角色需要既野  
7 s; u" w, @% y8 R公仔箱論壇《巨輪》裡姜勇的古惑仔角色5.39.217.76% M# y: L, d. X4 h& r  x# x  S) N; n
《食為奴》裡的八王爺 ...
- ]7 U( v; a$ S1 Z1 rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-10-24 11:29 PM
7 F1 p; l  X5 T+ i1 qtvb now,tvbnow,bttvb
' H$ T, b* [. w6 W你講幾乎全部同意... 但個人觀感呢套老表, 你好Hea好似有少少over咗.. 過多show 肌... 希望之後唔會太多喇
5.39.217.76! q. ~# e+ U. u! I+ R6 T$ y" ~
tvb now,tvbnow,bttvb( Z  H& `0 \. n) ?, v
繼聰Over咗呀?
! `$ E; Y! F/ f- Q. wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我仲以為女仕會幾欣賞添?公仔箱論壇& Z9 e- ]# k, O4 k1 h: g
論次數,阿Mario啲露點鏡頭又係幾多嘅。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' Z3 H  x/ r! w3 N

7 _' M1 b! S) V: J" G2967627
, D9 G3 v) e0 _+ n! K5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-10-25 12:10 PM
tvb now,tvbnow,bttvb3 `4 [4 ], u  U# Q1 L8 z  h
tvb now,tvbnow,bttvb8 [3 f$ F% A6 K! k
我諗啲上咗年紀嘅女仕會鍾意啲掛.. 我就覺好核突
將男演員或女演扮刻意扮醜,正正係周星馳手法,9 a/ k# ]0 V& w3 R
星爺拍的第三部電影開始,己將戲中人醜化,越整越醜,5.39.217.767 M. r% t* J& k
仲特登搵人地缺憾放大,那個技安扮有鬚根的女人,tvb now,tvbnow,bttvb4 q  C% D. F2 X, W* n7 X3 G4 ]
谷德昭次次都係敵人,田雞總係笨到無人有,阮鯨單...
0 `0 P5 S7 D* b& U. q3 _  yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。連請了洪金寶也想 ...
2 Y& D3 J( N1 l+ ]% q+ v公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-10-26 12:23 PM
! @& V5 N% _- X
公仔箱論壇: s: n) N# Z/ l2 [% p' L/ v, P
萬二蚊一向都唔係靚架喇.. 只可以講順眼.. 所以對於我呢啲觀眾嚟講.. 佢呢個造型無乜特別.. 唔係太醜.. 因為佢本身唔靚