返回列表 回復 發帖

《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或《釘姐系列》嗎? ... ... ... ...

,  描述: 即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。
單選投票, 共有 161 人參與投票 查看投票參與人

投票已經結束

45.34% (73)
21.74% (35)
22.98% (37)
9.94% (16)
您所在的用戶組沒有投票權限
《使徒行者》非一般臥底釘姐-各位贊成TVB另開續集或釘姐系列嗎?公仔箱論壇( a  Q* B! O9 [  ]) `
即係取代laughing哥系列,長拍長有囉。

0 C$ n/ ]& E7 `! ~7 Z5 d, Y
; k3 q- F$ Z* b# z5 z% }tvb now,tvbnow,bttvb
3 w5 I3 f! Q1 I- Y4 k/ |, R$ H
釘姐真係非常光芒四射,佢性格鮮明極之人性化,當然阿佘好戲夠放係主要因素,但釘姐嘅角色設定真係好有水準,加上戲中形像又百變,現在只係播咗幾集啫,就已經成日扮鬼扮馬,又骨妹又護士又學人放數又盛,攪到集集都熱鬧非常,成為焦點中嘅焦點,仲對佢冠名女版韋小寶添。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& F0 R* B' Q* \, j' r
  h2 E' h0 u! M  J
阿佘能唔能夠憑此角再奪視後,對無記可能都唔係咁緊要,始終每次得獎與否都有多少政治考慮。
7 Q3 y% j9 G1 i, _6 w2 r

+ {+ G4 R# k& K7 n  ?  x+ p' ]不過,擅於商業計算嘅TVB,又點會唔知眼前又再出現會生金蛋嘅鵝呢?2 s( L  W, d" T/ h/ e
tvb now,tvbnow,bttvb1 l1 O4 l2 B% W
謝天華離開無記後,laughing哥條水就咁斷咗,想再拍續篇外傳已經無可能,而家喜見又有超正臥底角色出現,所以本劇完後可能唔駛一年半載,我哋或會睇到「釘姐系列」,連前傳、後傳、新傳、外傳乜都出齊,可能一啲都唔出奇噃, l( S5 }7 E; g0 e8 D8 u

/ E# l0 f% m0 d  MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但如果TVB真係為釘姐開續篇,各位網友有無啲新建議,或者希望釘姐用乜嘢新形式或新劇情同我哋見面呢?1 d, C- [, t+ m0 h$ ?) r+ h
投完票後請分享一吓意見。8 o7 k: a; |! l

' Y) S' Q0 ]; a5 w/ ?9 a: e3 L7 {" b公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我想釘姐以喜劇形式開外傳。
見好就收公仔箱論壇5 [/ M4 ~+ d. N7 _  g9 {1 R% l, X
TVB 續集死路一條
7 _& Q9 _. X! |: G9 w. b1 P5 d0 v5.39.217.76Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
' Y; X' F: F0 e# m7 S+ B3 C; S; P+ I5.39.217.76我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! _* C" l. P: q' `" \
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 a) |+ C  _1 x" W6 t) l
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...tvb now,tvbnow,bttvb1 ?' V) R, m4 @
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
* Z& H0 z' `# y2 O1 t) c4 y% L反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
5 X" x3 D1 V% T+ l9 R8 n' m) rDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, T: U; \7 l5 t1 d) I

9 @; n8 M# M3 l' ^. w5.39.217.76可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...
8 w+ t+ U5 E4 B% h- PPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
5.39.217.768 _; y$ w5 h' c2 O" K. ?
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
( O8 u- l  m8 K6 [tvb now,tvbnow,bttvblimited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
+ L& w# B# B) O' I" n& p公仔箱論壇係呀,好橋呀。
阿佘能夠憑此角再奪視後5.39.217.76, m3 m1 J0 j3 p
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
/ J: M1 b1 ]3 m- B
我諗唔會喇啩。
, i  Q) U( P8 q5 c8 p$ a6 t( i' F5.39.217.76公仔箱論壇$ b1 s5 Z2 o5 ?* m4 e/ Z
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality$ T/ F- j" k6 C- _5 v
大文細佬 發表於 2014-9-25 01:49 AM
: M( I* {7 ?! X4 |+ G5 c1 f2 Z
你係咪想話Benz巢皮同皺紋多呢?公仔箱論壇0 T) l( Y9 X! {% w6 `( F) z0 P
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
" i3 f3 x/ c2 a& e# q) Ctvb now,tvbnow,bttvb巢皮同皺紋...5.39.217.76( H$ l, d+ g# r+ h8 _$ ^7 h* }7 N
所有老人都是這個樣!公仔箱論壇/ D. t# M& @5 m' R% Q
Pedestrian_A 發表於 2014-9-26 04:05 AM
! D0 u" ^2 d" J" p. l3 Z* W# |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實歡喜個孖潤腸咀都可愛。
tvb now,tvbnow,bttvb/ e) G$ W4 d8 {9 z
5 y& v9 i! s" p. T3 r
咪就係佢個孖潤腸咀太突出囉
, W, ?  {: I6 K- ?$ k7 {& Z& H5 wtvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-9-27 01:22 AM
% \4 j# O- C' B" |! v
哈哈,我都想咀吓歡喜個孖潤腸咀。" M6 g. o3 U/ M1 _; d8 Z+ H
我強調,如果拍外傳一定要安排歡喜番生。
釘姐個性不變,不過不是UC而是警察來做開端TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 V) R6 f6 @2 t/ \9 b
留美博士 發表於 2014-10-2 04:10 AM
3 U$ B, d  O, d% h: d咦,留美博士,好耐冇見你囉。你想阿釘做軍裝行咇吖,都好吖...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, H; o) Z0 V& ?* k& g2 t. |& y  o
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ Z3 q7 K$ d/ c5 m% y