返回列表 回復 發帖
見好就收TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% _; i" ]1 P; M' q. g
TVB 續集死路一條
6 b! J7 i# x) u: {- ?! }0 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
9 s! s4 d6 \: L8 ?2 C6 x/ Y
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高tvb now,tvbnow,bttvb- `" D" a0 M7 r+ \
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
7 X0 b# x2 a" C$ }4 L0 L5 v$ F呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳5.39.217.76% I. z4 Q6 ]# I; D* o
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' c. N5 Z% P% K5 a- y, O
mrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
! i3 n) {& u: E* @) {$ f5.39.217.76Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
3 I; \. B" t* m, k: b1 C2 M公仔箱論壇
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...5.39.217.76; Z1 |; |  h: K. f6 _, f: {4 r
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
公仔箱論壇+ Q4 M) i7 M! }: {
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...公仔箱論壇4 k. ?; ?9 P3 ]8 W! G
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
6 [- Z1 |$ H) dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
5.39.217.76+ \6 `" n+ N  G1 a- g6 k  S9 F- C
Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.
0 \  ?4 ~; v: u8 u  E5.39.217.76: u6 }0 ~1 \- Y- C
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...5.39.217.76  i$ u) L% a7 s4 Q" S/ c
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
! r' C2 w1 _$ i) b5.39.217.76或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇tvb now,tvbnow,bttvb- a$ T. H; A% P, @, t9 j
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
" ]3 N) Z  k8 ^; Y9 O: Y5 b5 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb  U: f+ \8 `/ k
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
7 J8 q2 q3 @2 [& y- i+ C* n" _0 PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
公仔箱論壇9 N2 k8 ?6 j) M: G* V& T) s
公仔箱論壇+ z( K0 u+ k& l8 `; W2 F/ |1 A
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

5 ?; Y' X4 Z' g2 l公仔箱論壇或者拍電影版加重佢戲份呢.........% j; Z5 n% L( X/ a
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
( X" c; h; i& Q- l' r7 htvb now,tvbnow,bttvb
( j/ n  |6 C1 w2 a  w5 m7 _* d- m, vtvb now,tvbnow,bttvb許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
) Z1 h2 V7 w, {: \! T. \' e7 m公仔箱論壇
& ~/ Q; S6 I$ h公仔箱論壇許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
4 T: k! k3 {2 V0 L. }tvb now,tvbnow,bttvbmrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
1 v+ n& e/ w, X/ P
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 |& i5 X- G1 Z. J  t) c5 Z
都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後5.39.217.766 e8 P2 `# [# Z+ }
oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
5 v  ]6 M% _% e$ q' F0 V. q/ x4 e# x
我諗唔會喇啩。