返回列表 回復 發帖
見好就收
' f9 l' j6 X& X" F+ r' K) V5.39.217.76TVB 續集死路一條' V1 }# u' i5 C1 K) h& b
Pedestrian_A 發表於 2014-9-20 04:18 PM
0 C! Q; f3 Y- v/ y/ e. [  N
我都有啲認同,但無記班人呢,好鍾意玩殘玩謝至算.....
我會選2. 贊成以釘姐掛頭牌另開《釘姐系列》,因為可以天馬行空多選擇唔問嘅題材。開續集有第一集比較衰咗成數較高tvb now,tvbnow,bttvb" x( X& l& E- M- X; x
mnb1123 發表於 2014-9-21 09:36 AM
5.39.217.76, I5 {* d; f! k# ~' g6 k+ G5 h
呢個都係我心水choice,釘姐可塑性幾高啊。
I would rather watch 歡喜哥外傳$ t9 B$ w& c  Z9 k) g( H1 L
Pedestrian_A 發表於 2014-9-21 03:01 PM
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲!
true, but you will need a better actor then 鄭世豪.
' @+ ^) v1 _+ N0 w! v1 \. Gmrfusion 發表於 2014-9-22 05:29 PM
+ B- a2 W. }9 d: Q9 iDon't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.; ^) ?5 M' E7 M- R
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...& g( V. M' j4 V" e
大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
% ]% B6 q/ z$ Y9 h; _; |
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角...
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇
吖蛇而家同tvb系部头约,一年可能就拍一二套剧,会唔会拍同类型好难讲!
基本上唔贊成開續集仲要係釘姐系列, 唔係佢呢part唔好睇.. 但好似有啲網友咁講佢個角色性格同埋能力handle唔到一個稱職嘅UC..反而有啲網友要求歡喜哥外傳仲會有睇頭啲! ...
+ @; {3 O: L/ ?0 s0 N1 M公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-23 02:39 AM
# E" g0 {0 p# ^' w3 E& |! e
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
( F0 K5 s6 y9 W2 W5 {公仔箱論壇Don't need to go back to 30 years ago.  5-10 years before the current story will be fine.   許紹雄 can still take the 歡喜哥 role.2 f; u) n3 T$ o) J; q* d( ?0 c- a9 `
5.39.217.763 m; Q$ B3 A6 [% f4 I+ N
可惜 TxB 不會投資一部戲給許紹雄當主角... ...tvb now,tvbnow,bttvb7 h/ G; v/ E* m, U! f
Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:50 AM
) U4 P) `& e( F3 [& C; h
或者拍電影版加重佢戲份呢.........
一定是拍電影啦, 正如Laughing哥一樣....還拍電視劇! L! B* M) b3 V; u5 D( W
limited-too 發表於 2014-9-23 12:16 PM
: _/ @: H. _, O  ?; n. y
係呀,好橋呀。
tvb now,tvbnow,bttvb- y) a" [' }- U+ [- {
反而想直接變成喜劇搞笑版(真係天方夜譚),但以無記編劇嘅作風都幾難囉......
/ R9 l* A0 W3 ?, O1 Q) h公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:13 PM
0 e3 h' l* P) w. l9 e
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, N1 J  [: M1 u( ^& K3 w7 e+ g
其實歡喜哥呢條線可塑性好高.. tvb搞咁多hints比人諗佢應該係UC嘅合理情度遠遠超過唔合理嘅因素.. 如果最後佢唔係UC想信會好多人插.... 所以歡喜哥呢條線反而仲有得連載.

評分次數

• timmaxsing

8 y/ I) f* {! X/ u* D- iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。或者拍電影版加重佢戲份呢.........
- P" [" B5 u" T9 Z' J" ztvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-23 03:15 PM
5.39.217.760 w5 [5 u1 @1 q2 \
公仔箱論壇7 v/ S6 P( `8 N2 D5 z
許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
5.39.217.763 h: Y& ]; e8 m4 T' I9 _, m; K8 a

7 D) R2 |/ r+ P. F" L許紹雄 is a very successful supporting character, but no one has ever make him the leading star, interesting if he can be one at this age.
( \0 c) @  y0 O4 \* |mrfusion 發表於 2014-9-24 07:41 AM
6 }0 n# K0 R& _9 _; v. J8 L2 s- m
8 a% ?# |& X6 a+ B都係架.. 佢又老.. 個樣又... 但又可以再一次証明觀眾嘅要求唔係只係外表... 觀眾要求係quality
阿佘能夠憑此角再奪視後
阿佘能夠憑此角再奪視後
- J, Z& r1 d8 W6 T: S* q" X5.39.217.76oskwin 發表於 2014-9-25 11:41 AM
tvb now,tvbnow,bttvb! v- H/ t. x) E  |/ g% `& W) d
我諗唔會喇啩。