返回列表 回復 發帖
# \! \% B: M" h6 g5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% o+ m0 }( G5 E9 ?5 y
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...
2 g& d! e2 P6 P3 e5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
; j% q; k0 s7 ]% ^- h! ?1 a  GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- {& i( N  N, f" M! E7 `5.39.217.76喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。0 R1 w7 j0 x+ G1 V! t

/ E& A5 ~/ j) J) ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,公仔箱論壇2 L3 q' `& e" }4 P1 q+ {$ q
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,公仔箱論壇- d* s7 \( p( c$ {
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。3 }& b% L5 a% {/ O' R9 \. m( k+ f
這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y$ n( z+ u3 m( C' e

$ i( S4 \, H0 R係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...tvb now,tvbnow,bttvb/ `+ `6 A9 H- J) n- ?: j
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
5 h% W7 j) W8 N) ?# B第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。tvb now,tvbnow,bttvb/ ^7 n3 l& [- K" i
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
; |9 ?( W- o( m- w2 z你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
公仔箱論壇6 E* j5 G4 z! D
公仔箱論壇1 j5 s& q+ ~2 j8 \
今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。5.39.217.76* N' D  m  X( h& G1 y; f5 }1 p
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊tvb now,tvbnow,bttvb6 H) d. M  x$ I# E4 C2 j' A
xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
5 }" e" g* i1 I  @' J& Z  ]
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
tvb now,tvbnow,bttvb5 ?3 b7 W; f* r5 F% N' f9 e, I
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
0 R  f) y" s: @) D 公仔箱論壇  H! C* u- m6 W& N8 O! B, R' I
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
- z; s$ X1 ]7 S用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
' m6 F) ]/ h" l[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢," H9 Q& w4 ]8 N0 W  H) d6 `
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,tvb now,tvbnow,bttvb: a7 T2 B- Z" y" @/ ~. r
戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' d% z. n$ B- s9 M" ]& P
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?4 O1 K7 Y* t/ p
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? 5.39.217.760 ~' l8 }/ |5 ?) b0 I/ ]
tvb now,tvbnow,bttvb# y) f- o. H5 c" Z8 N. U2 f/ B
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?tvb now,tvbnow,bttvb& ~' |6 o6 \4 o( j7 i  z
由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?公仔箱論壇7 }2 V9 u( x/ g. E& F
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,tvb now,tvbnow,bttvb( u% |: m4 K& x
犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?8 U7 U' b) W5 |8 X

: U5 a" E3 q" ~& D3 b7 K) q+ M公仔箱論壇明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
! I0 ~% b. P# L  k% ?仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
: n' C, A1 S! w: ?公仔箱論壇
. d; R0 {: s4 R2 ^0 g5 \# E  OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。佘詩曼tvb now,tvbnow,bttvb! D# X; U! V$ }
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇% i! r# f/ b& c6 ?! m- A
2 K' B( L+ q4 _6 y3 R7 N
真係邊度似呀?....
2 D. h  h' ^$ ]  A, Y$ o$ {原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,tvb now,tvbnow,bttvb; N2 r( D+ `% N) {
拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。+ {9 T+ O' n" [
歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,
3 O8 c2 S' Y: j! L& qtvb now,tvbnow,bttvb是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ i: W+ L$ q; }
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...tvb now,tvbnow,bttvb8 H, h+ m! M& d! T- f7 |1 P
5.39.217.76- L$ B0 @( W8 Y9 _/ s9 J
好!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 ~9 P. F' ^: M3 i
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
0 A6 }7 I; R+ P/ D) O- l" ^; n2927296
2 {; W0 n! H' @1 O5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
- ?" {3 C" E* n  i8 C; _公仔箱論壇
$ q0 m! f3 ]  w! U& y4 w, _$ {% W公仔箱論壇話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
. F- d  }/ W2 v6 v- M% g你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
5 ^# s, h7 @" W+ e. A5.39.217.762927306
: @) m, @6 G( E7 ]8 t6 C& Rtvb now,tvbnow,bttvb今日睇 ...
1 o. Z+ o- i  {/ U7 @leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
( b: V# u* N: s, u5.39.217.76公仔箱論壇( r7 y- P- w8 L0 i' P8 A( N
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
4 k5 H  P. l/ n: G+ G% d$ h3 k0 D( Z你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
4 K9 C9 ^# s  _5 j公仔箱論壇29273062 E; K5 P9 q  ]
今日睇 ...5.39.217.761 p" w$ F) {% e) |& B% x
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
1 @; D# m/ b4 Y6 ~0 U
唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
' u1 {3 u' v  I* T$ ~5.39.217.765.39.217.76; b5 c: r# S+ `' B# R
3 ^5 S& G8 r) I  n" |) O2 R" G: U5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb, M+ }  O5 O4 r1 C/ F
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
. f/ L. j) q3 q; M/ C! Q* t3 K# nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
0 ?0 ?7 Z9 U' u9 ~3 l: f公仔箱論壇 哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% S# K# H4 l6 x" h  K
公仔箱論壇; H6 k7 H: t4 L2 M8 k, R3 Y
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
/ `; I& D. v6 \" [' S. D8 X; a[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
3 l+ X1 h) T& X# [* `唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,5.39.217.767 I9 ^: Y( S2 `* P
戲中如果林峯都 ...
: A6 h, k$ }" o公仔箱論壇金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
) l; l, T$ z7 G/ v阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing