返回列表 回復 發帖
5.39.217.764 [9 T6 ^2 a! \/ `
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
& e3 K' k/ j/ q# wtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
無錯。
$ [5 l/ G6 S) a8 R. B依三個角色好搶
公仔箱論壇  D$ ]$ [* [2 Y( s8 D5 w) y
對!5.39.217.76; ?  {8 g$ r# c& `
睇黃金貴同姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠及009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。7 A! l' @4 r# A1 y/ C& k
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
3 O1 O; s+ m4 I0 ~6 `tvb now,tvbnow,bttvb2713144 ...公仔箱論壇$ z7 ]7 i  S. L0 I' V
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:25 PM
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。
老實講... 全劇表現最差果個係洪永城,D戲好假,唔入戲。; \# q0 M1 T) ]
hello12324 發表於 2014-4-5 03:47 PM
公仔箱論壇. a1 g. m$ a* x" @7 o( N; ]
係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; z3 b& `3 ^# Z! O$ }% p: X7 e
公仔箱論壇6 \% ?' B$ j" z2 `2 @* A# Q
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
9 Q8 r6 G( l9 {) M4 u: f公仔箱論壇都係講事實o者~~公仔箱論壇" l. g! P" C; z. }+ Y0 e, t7 j/ ^
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 \. O+ c+ V! V5 F  V
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 C1 F' l8 V7 |1 L% E
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.公仔箱論壇1 \$ U5 p1 m8 S+ |
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友 ...
- k5 u/ N( ^) q4 E  Thello12324 發表於 2014-4-5 03:34 PM
.1 a, X. r) X" X$ W6 e. f
) \+ W8 i: M  F0 K3 z
哈哈,嘉琪身邊又多個自己人。
( f* ~1 _/ d4 j8 s& \% z第一次睇嘉琪做怪談,佢當年真係好比心機,連比人擺咗上枱要佢去召魂都無怨言,佢都一路喊但一路做完為止,非常敬業樂業, k" [7 g, d' h7 o
5.39.217.76% J6 u* a, v7 w" U' @) c2 H
Sa姐一角真係可以有得發揮,請繼續支持。
: ~) w  E! f0 i) S8 Z6 q公仔箱論壇
1 i. D" K% Z8 B# `) i係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
# b0 N- ]6 u7 {0 O% n5 `8 @, B! e8 dtvb now,tvbnow,bttvb' W9 W1 u8 u9 \/ j* v
我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 N1 G5 B3 E0 X+ E) @
leekwoklam 發表於 2014-4-4 12:49 PM
0 M; h% f2 D7 x1 Y$ J$ Q
& v1 _  m; G  G. L% Y8 u1 ]劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題
! Q  \  E) {$ C2 {# R& K: p$ d4 {5.39.217.76其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽

評分次數

8 f6 ]' t/ Y" {; `係囉!難得TVB仲話力捧佢主持同演劇雙線發展。
, S+ ?" T" f; N  y$ P公仔箱論壇2713924TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 _9 o6 U% E8 h
我諗佢最入戲嘅係真係以為自己做咗翠如BB個男友(啲週刋傳洪永城籍拍本劇期間,假戲真做力追翠如,可惜BB始終拒絕)囉。 ...公仔箱論壇" x6 L$ f# J4 U
leekwoklam 發表於 2014-4-6 04:00 PM
- A5 ]4 ?+ p+ Z- b) H  ) J" g2 \/ N! P& s1 d; u
講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就算個新人點唔好,都有班經驗豐富的演員橕住,觀眾相對容易接受
0 _; [! \$ R; u9 D/ WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  5.39.217.76- S' f; _2 \$ I1 T$ g
但洪永城呢... 新人演出生硬就一定架喇!《單戀雙城》和本劇兩套劇集都係角色唔係討好,佢拍擋仲要係林夏薇、黃翠如呢D經驗相對少既演員 (雖然呢套有老戲骨關禮傑,但完全同洪永城果條線係分開),本劇角色更新係「乞人憎」(雖然KK在《守業者》角色都係「乞人憎」,但人地老戲骨收放自如,D觀眾睇完都會讚好),電視台高層為左捧一個新人,盲目咁俾佢在多套劇集出鏡,真係唔係上算,咁係害左佢!我而家真係唔想係電視劇再見到洪永城公仔箱論壇( o* g3 m, U- s3 e  M* g5 @

! Z2 g3 e8 H: R% X+ \公仔箱論壇原本播完此劇後的劇集又會有洪永城,但早排電視台話變陣,跟住會播國內的《西遊記》,好彩唔使又連續見到洪生

評分次數

k5 ?1 Q! y" y1 @4 ]. Y" V公仔箱論壇  
7 b  L5 Y8 E8 i+ k講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
4 \' @0 e" t/ iTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
+ o( I/ L3 P7 d) P對,同意你說法,另外該新《西遊記》同舊有不同,遲D我會詳細介紹及評論該劇,THX!
; t7 q$ J. I7 j
$ Y- F* p) C( c" ^" ^tvb now,tvbnow,bttvb劇組人員想講出現代人喜歡以電話短訊 / 通訊apps溝通, 以及所帶來的問題5.39.217.76: e$ v/ K( A, b) `0 _; h$ f
其實呢個諗法唔係唔好, 但拍攝手法就真係破壞套劇, 明明可以好簡單交待的事, 又要拖長來拍, 仲要東一忽西一忽 ...4 N* c1 {) F' x; x$ f
tycn3320 發表於 2014-4-6 09:57 PM
- N! q+ x3 E4 n% ~/ K( G睇少一、兩個留言都驚跟唔番劇情,都係淨係睇009算數......
公仔箱論壇7 k8 L& }# v$ m9 V

4 v0 o0 B- m9 n( M9 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  o: O1 s, G0 u  |* x6 O
tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
tvb now,tvbnow,bttvb- O) J6 y2 W' z, W4 t
& y. ^  V3 ~) f% V! W4 X6 C
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
  \( L1 A3 ]% F  
0 S0 y7 d1 M+ H) j( q2 R講開拍劇新丁,年幾前《巴不得媽媽》的岑麗香,以至近期《食為奴》的何雁詩,都係拍劇新人,演出難免唔夠自然,但岑麗香和何雁詩勝在角色討好,又有一班前輩,例如,錢嘉樂、黃淑儀、王祖藍、胡定欣等等照住,就 ...
* l1 ?3 f  `: P8 J+ Q2 v7 A8 U% f公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-6 10:44 PM
: w% n9 s! F" A0 Otvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.76- |6 t$ d; j& w! |/ a) D; j
絕對有同感,TV低B今次真失策,棒佢变佐害佢。我看洪永城想再上一層,TVB監制同編劇真係要好好檢討諗D新桥,起馬佢而家有D負人氣雖然有D乞人憎,佢本人唔係咁差而係角色問題,揾两餐......真係唔容易
佢做得堅放...十萬個like
愛回家入邊果個樂悠悠好似神槍狙擊入邊果個輝霆,禾懷疑區地系未2兄妹
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦
發覺到愛我請留言有2首醫神地歌,一首富士山下,前集有首人來人往,無怪得甘熟啦公仔箱論壇0 v7 l. o, V+ W! ?' Y9 H& e
b1991 發表於 2014-4-10 02:02 PM
4 c7 [0 V0 R: p2 y) W1 E3 }- [第1集 天下無雙TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! y; L) p! M* t/ k3 {
第5集 每一個明天   黑夜不再來
3 i, d6 }' e* s8 A. I3 r5 o  `公仔箱論壇第6集 人來人往
5 I. \& t; O6 m0 z; R! b7 y8 k第7集 每一個明天
4 k/ _- w/ O% y3 C+ W& T2 \9 y第8集 每一個明天tvb now,tvbnow,bttvb) M; T: }$ s9 B

8 W8 n8 r2 l8 ?. A! b" ]3 ~5.39.217.76真係好好聽~

評分次數

• timmaxsing

小狗与小孩真系好得意