返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!' c5 `# J* n% W- I* f# x2 R) q
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
# B! k& E) \- n9 ~1 }/ V5.39.217.76
' g) |7 `" ~1 r4 \+ {公仔箱論壇呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! h$ i: W: e- ?6 E# i/ h
5.39.217.769 }) ]* P$ L9 F" t
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點! K9 n( T- H; J3 }2 E; `
「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利tvb now,tvbnow,bttvb" G% s* V! }$ S% m5 D3 ^3 [

- p& e. ?" q4 s& @5.39.217.76之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
3 r, J; O+ Z: ~8 z  K; Y7 [  r

! f! C2 s4 ?  WTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)5.39.217.76& J  n( P6 ?4 b( x0 x, z' R- R
公仔箱論壇! p' n' ?3 _1 n% ?
今晚恰巧8點幾 ...5.39.217.76, o) [6 j) q$ F9 @- z
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
: g. N" x: k  b6 z" \, F! V. ?
2 k, f; t* j& Q/ t公仔箱論壇睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
公仔箱論壇4 t) w2 m7 b* q; X+ e) ~

* Y+ S( s0 ~: O公仔箱論壇mnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。
  `9 @: G, ?  o& ^. Gleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...公仔箱論壇! B  j7 Z( _. ?/ Y
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
5.39.217.764 U. V% X7 a4 }: s7 `. Q

0 e% @' @* B  Z4 \' O% T係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
- V8 M' R$ R/ t" q6 f8 z
* u( U, u6 U1 D, r5 p睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...  H/ A% r- F0 i
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- _9 q5 k1 ^$ Z' O# d
8 e1 z4 U1 p3 s: x
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......公仔箱論壇) f4 ~) g% l: v- h
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 Z9 f0 c1 |  r  I

# B, O5 O- p$ g# ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)* I) F: f8 n! d- D8 _9 x/ T

1 u3 K9 [& x# q3 {; Q* N今晚恰巧8點幾 ...
- z! |( j+ E/ N+ n) E! [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
- H3 l& g( I: t) c7 Y- V( B7 Ltvb now,tvbnow,bttvb
+ g2 q* m+ R8 z  _tvb now,tvbnow,bttvb
7 z' n6 |! |1 \" G9 `* U係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。
' A" g, s! `* p, s同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 `# e9 H1 L4 N5 }! |
第二集就慢慢開始可以適應啦~
4 \  q/ O& W: w3 ytvb now,tvbnow,bttvb期待今晚呢一集~ 8 A& n+ [( r( H4 T$ T3 d  l+ d) b' N
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
( I8 O: ^7 W, f5 g; z  D5.39.217.765.39.217.767 @, L1 ]: |+ I( g, |9 ^+ c
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 5.39.217.761 P0 l" c5 F. W  B/ v$ q

% \# t% A/ Y4 j$ e. x, J' o( i5.39.217.76第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
: |* }7 _! K& S! [( Z5 Q. r# x# X7 I / u7 g, m0 {" U* C" W8 C7 S
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!?
& {. V; o( T; A5 Q
  m' ^: u; B! b! |; s8 a公仔箱論壇另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!
9 Z( ?3 y; U. o1 X6 ktvb now,tvbnow,bttvb
; I0 z& i2 u: O0 D+ e" N雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...
5 e' \/ d$ H" o' |: M5 k3 B5.39.217.76tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
5.39.217.76, q" ~5 ?* R% @: N
5.39.217.769 d% U7 a5 A/ J9 }
係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......
5 S5 z& f, }. |

3 w5 u" L" T& d$ @4 O  ^' ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,公仔箱論壇4 a" _3 C( G: M( w. ^
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
2 D, j- [) j% B5 |4 }! p4 s4 w其實我覺得嘉琪今次都做得幾好tvb now,tvbnow,bttvb- z9 I9 q0 Q& G, _# i% o; p7 o. u" _
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
, D, M; `3 V# T# e; V
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
% w, |8 [. W. f5 _  Y5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb8 K) ?: m5 ^. J/ b7 {1 @
7 v+ i0 ~0 S8 a9 l. K* Y2 {公仔箱論壇佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
, F! l9 j* }# @- j: GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
# X2 V, U) j, i( {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。對!: m: a& m3 [- E3 ~/ z, E
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" O$ m# \. r6 V$ ^
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 x  ]. Z7 G9 G- I
除左關禮傑做得好好之外,5.39.217.76& d/ o, _, l' X% \( E4 O
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
* G$ L) q8 ~, u* `* Ghello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
6 P' V# B7 L5 T4 i2 E
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
) e! P. Z- E: n: r* Y' r* l5.39.217.76
# w6 t6 \4 n4 \6 A% {6 ^6 M呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
) X, E- s( o0 J7 V) ^1 P1 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  _; Z2 u$ K+ R- t- y: R, T" ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 5.39.217.76& }6 q: Z7 o1 m: q! e2 u# K

5 ?/ C, Y4 X3 J  ~- J3 C6 V公仔箱論壇
本帖最後由 hello12324 於 2014-4-5 03:35 PM 編輯 # z" U7 J: G: v1 E0 x

/ V( k' y5 L1 t" A& I公仔箱論壇
5.39.217.76; v3 u, R0 ~# z2 d
嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。! ]. X5 I- V" R7 H3 `3 e

4 r3 }: g5 ~) ntvb now,tvbnow,bttvb呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。tvb now,tvbnow,bttvb/ p. E2 a5 c5 Q, |% k1 {
8 f' T& a6 p7 i1 d 5.39.217.76/ F9 U& Z5 ~5 ^7 j4 ^

$ A0 W. U6 M4 e; M2 @  u ...- c$ I0 x+ w) E! n) h
leekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
# s' W8 V0 e# I+ s) B# L: F& v5.39.217.76都係講事實o者~~公仔箱論壇1 P$ ]! ?, b3 W) j
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.公仔箱論壇$ n3 D5 S7 c+ ^/ W& z
5 G/ H1 O- b) }2 x. |  [, F5 r
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.# |* S: \4 `$ O2 J! Z1 S" n) n
]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數