返回列表 回復 發帖
單看劇名, 唔係咁想睇, 唔係咁鍾意愛情片, 好多時不切實際, 但睇係你梁嘉琪乍, 過埋呢個星期就睇, 又或者spring break時睇!% r' d6 a/ Q% ^9 I5 s! ^( q
大文細佬 發表於 2014-4-2 01:06 AM
( l, \/ ^3 i9 v3 ~% }, D公仔箱論壇
0 B; j2 j) B6 e# T$ q( E& r呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)! `" z  \' r: r& E! P  R- {4 K
5 T4 t( e" C6 v' i4 ^' T) r5 R' w. E
今晚恰巧8點幾返到屋企開飯, 睇左大半集, 之前兩集都無睇, 唔知劇情講緊咩, 但「樂悠悠」和「009」係亮點
- t6 q# j2 X' a1 U: {  a: p「樂悠悠」只有5歲, 記到咁多對白, 仲做到咁多表情配合, 真係犀利5 |4 W7 n: e" T  c: R

% Y8 x9 ]2 [# z1 d1 r8 b% z5.39.217.76之後洪永城同黃翠如果段 (在書店睇旅遊書開始去到尾), 使唔使咁長呀!!? 真係悶到抽筋!!
幾悶下,興趣不大
  d. Z9 z' f9 D( Y$ t: H
4 w8 _% I( f: \# H& w呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)
3 {6 f- [6 Z' J; K2 f! y5.39.217.76$ j  ~& |8 R% r/ H1 \
今晚恰巧8點幾 ...5.39.217.76, V1 Y2 q1 m5 G5 g" B$ \3 l
tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
1 }8 Q- p% W' y+ C' @1 G  `tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 o% g  g; O1 x/ Q% N% E' ?* V. g
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring break 會睇! 或者早少少!
5.39.217.768 a3 Q& Q. U$ u, a  w  ~

. O: e3 k; F  E+ Lmnb1123,你都經常回帖噃,我當咗你係老友架啦,睇完劇番嚟寫兩句吖,多謝你支持就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ h- N3 j4 [" |9 a% K! ]7 A
leekwoklam 發表於 2014-4-1 03:24 PM [/quote多謝樓主睇起,睇咗两集印象 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ W1 @2 ?: `: [8 p% O! I
mnb1123 發表於 2014-4-2 12:48 PM
tvb now,tvbnow,bttvb2 n$ ?0 T: Q; f

) V& d8 }; ^6 S- u0 S係囉mnb1123,洪永城個張日熙成日扮大情人咁,睇完想嘔!
; R# p/ m: ?* _! b
$ W% N) a& [/ Z( @! J5 }/ M# K
睇咗你地咁多好友嘅評論, 好驚呀, 不過我都會支持梁嘉琪leekwoklam嘅, 好快會睇!.. 通常朝早响課室或者學校圖書館會睇公仔箱架, 返屋企dinner後會煲劇.. 但busy呢兩個星期(學校啲嘢囉)... spring br ...
% O- M0 r( `5 @  V公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-4-3 01:31 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. Z' I' A+ Z3 X; c- G# ~9 }1 I) ~" K
5.39.217.76) Y- T1 D0 J8 p* k) O! O  e
學校啲嘢好忙呀係咪?比心機温習。睇劇好次要嘅啫。但有你同其他網友係開心啲嘅.......0 k! e7 @( D+ n6 C
其實套劇開始得唔係太差,暫時勉強頂係住唔瞓著......
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ o  m$ T/ V3 |2 Y0 R( `

5 G$ X& p  z5 o9 a5 Y/ STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。呢齣劇未開播時睇左宣傳片後, 我都唔係咁想睇, 一來都係對呢類劇種無咩興趣, 二來真係唔太喜歡睇洪永城 (不是想作個人攻擊, 而係之前《單戀雙城》生硬演出後, 咁快又有佢, 心諗, 使唔使咁快呀!!?)tvb now,tvbnow,bttvb! w' C0 E% ]+ F; h/ k) X

& c$ _, u+ `/ U# |TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。今晚恰巧8點幾 ...
( l+ E3 I# }% a% b/ ]公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-4-3 12:10 AM
/ g( s% Z# H0 g+ v0 y5.39.217.765 Z+ V3 r2 ]3 t4 E. Z/ N
tvb now,tvbnow,bttvb! L, \( n, W8 H& x, R6 R3 q- B
係呀,樂悠悠好叻,最鍾意見到佢同009。2 C- F% t- c+ b8 @8 @  \1 v
同你一樣,睇完洪永城之後想嘔!佢最好做番主持罷啦........
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
第一集睇到我好混亂~
  i4 p5 W2 Y3 Q5.39.217.76第二集就慢慢開始可以適應啦~ : |0 \% U) u* W! u( P
期待今晚呢一集~ % S4 x, P- O3 j4 ^1 L/ l6 t
zzleezz 發表於 2014-4-2 07:18 PM
- ?' ^7 G+ x& U! lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) N' s3 L) w' e7 y
zzleezz版主,你講得啱,第一集有兩場戲我要回帶睇多次先明白,睇完有啲驚,驚自己係咪真係咁蠢。
本帖最後由 tycn3320 於 2014-4-4 12:22 AM 編輯 " D2 y" y$ m4 K; `( T- R
tvb now,tvbnow,bttvb' \3 K; b6 A3 [! G" M; U
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉個頭又跳左去講咩山雞變鳯凰...  究竟想點呀?大佬!!!
: Q; `5 {5 S7 Y8 K% ]# f3 x- \  d5.39.217.76 公仔箱論壇" n' ~1 p$ c- Z% h* ^; F
那些回憶的片段,有少少覺得多餘,仲要拖咁長時間,由2009年至2012年,黃翠如去唔到東京的原因全部回帶一次,使唔使咁詳細呀!!? ! L- p1 r- B$ {- N7 `  M
5.39.217.76, O8 ^* V6 B0 X2 b0 m# o0 {
另外,想讚一讚關禮傑,相比起9:30套劇,兩個完全相反的形象,呢套劇做爛佬都ok!公仔箱論壇% u7 q& N" q9 n& t: P* J7 ~$ q* m9 p

" w2 {% J# a8 q5.39.217.76雖然有樂悠悠、關禮傑的精彩演出,但真係好難再橕落去
第一次睇完一整集,覺得劇情散亂,忽然講下東,忽然又講下西,真係捉摸唔到,例如講講下關禮傑 & 傅嘉莉,呢條線唔似已經講完,無端端又轉左去黃翠如一家食放題... 黃浩然買玻璃紙整燈籠,心諗下文應該係整燈籠,轉 ...公仔箱論壇* Z& Y5 z, a) }! q: ~
tycn3320 發表於 2014-4-4 12:08 AM
5.39.217.76- q( b! l1 I+ t* s  H. P( j, g. o

7 ^. }& t" v2 b$ f& Y: i5.39.217.76係呀,飄飄忽忽咁,呢啲唔知算唔算眼高手低拍攝手法嘅代表......公仔箱論壇8 T( u+ n. Y3 j

7 Q, p. |9 @' o7 d/ Utvb now,tvbnow,bttvb我已经有啲支持唔住,過咗4,5集咋,仲有三個星期點頂呢?
無怪得區一出場覺得好面熟。原來上年衝2刀有區,換了個look差d認無到區
除左關禮傑做得好好之外,
' y9 r4 K- T- z1 l( D3 B其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
除左關禮傑做得好好之外,
" x: Z8 k9 p! I. {/ ~tvb now,tvbnow,bttvb其實我覺得嘉琪今次都做得幾好TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- k! o; c0 A+ t: ^  M
hello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
公仔箱論壇6 L0 P/ o1 V+ H2 T2 u. q: C
佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-4-5 02:44 PM 編輯 6 v' f7 |" h7 F- r* H0 b  x

- l( K' k8 L9 d% `3 H& u0 K; J
& x+ t# N4 D0 P" q$ k) H9 c佢哋两個將黃金貴同Sa姐劇中的角色發揮得淋漓盡致,姣妃都好搶鏡,D衣着化裝够誇張!5.39.217.76+ L/ r: ~" f# t  n) e! V  V+ W
mnb1123 發表於 2014-4-5 01:55 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" W7 w8 ?% S  O4 p+ c# y
對!. i( Q0 Z8 L! n* v; _4 E
黃金貴姣妃零舍醒神,佢兩位加埋悠悠009巳经成我睇本劇嘅精神支柱。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' G& X0 c3 _+ k. m
另外,我一見到洪永城我就會行開行埋做其他嘢,佢個角色張日熙,“乞人憎”指數非常高。

6 H8 @2 r. ?9 o) ]" M( [5.39.217.76
除左關禮傑做得好好之外,9 R; @5 Q8 M, ]3 v8 N" r" ^) C. V, k4 G
其實我覺得嘉琪今次都做得幾好
9 l" ~) w7 L/ V- itvb now,tvbnow,bttvbhello12324 發表於 2014-4-5 12:22 PM
+ ~9 V1 Z1 t) z! _公仔箱論壇嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。
+ p( H5 w' x& A/ b* @ TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. c, x$ Y8 {5 ^( a8 {& ]
呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
$ V8 A2 s) W  w) a3 T9 U9 R' C公仔箱論壇5.39.217.761 E: l( r. o' w; T3 D

0 i6 @& b$ |) A. f; F5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. J5 g( l, n4 U. I  V! x5 c
3 q, W" B. g- h. x7 ]公仔箱論壇公仔箱論壇  X$ i* F+ u# M5 @" w
  R2 L. b5 }: g" q; rTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嘉琪個Sa姐角色幾好啦,都係襯翠如BB,希望遲啲佢同張頴康條支線,多番啲戲份啦,雖然我唔算係嘉琪fans,但一直都好欣賞佢。1 t5 Y# ?5 O6 `  G) n, _

0 n0 J+ T) \  e8 c6 u# t呀!嘉琪話想親自多謝你呀,hello12324。
$ f  E+ X% x" J% l7 ~$ O公仔箱論壇27131455.39.217.76$ i% O% H: r( l. v& X' J; d5 @1 D

8 ^0 ]$ E1 _$ t5.39.217.76) \5 l& @7 g( Q+ H
...
+ v" ~4 y/ u" k! r* utvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-4-5 02:42 PM
9 x$ o- }+ B( l7 Rtvb now,tvbnow,bttvb都係講事實o者~~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, [1 {1 ?, J6 U' n' g6 R
我都好欣賞佢...佢好有火... 同埋真係睇得出每次都有進步.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& _- v& O2 F7 M
1 W! w7 h1 ?* j) [% I
Sa姐個角色性格其實好好講... 戲份應該唔少.
( m7 M9 c. k$ Q- e4 ztvb now,tvbnow,bttvb]仲要佢唔止得翠如同張頴康依兩條線, 仲有同皎妃條線. 相信最後佢地係會成為朋友

評分次數