返回列表 回復 發帖
$ h4 n, i; B  YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 h5 [( w  s' p0 s$ ^
啱嘞!
8 m  d! ?( `* j& ?7 h3 B' } : f& T! Z8 I' k( H
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
" }: @6 x( D$ k8 F( B( d  ntvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
6 K4 ]  I! M# y  A/ }  _
  c) ~, ~  s3 z1 V5 i0 L7 o嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...4 ~; g4 p; i  [! j' ~3 @: _8 |
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
2 Z& K) F1 h! E: NTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb* m8 T! a0 T9 Q. t
啱嘞! & Y: j. C. F0 t; }, k. x9 x

0 F  v6 ?. w5 f5 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?1 u0 x7 _7 T3 ]
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
. |% I6 Q; |9 D( h# Z9 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
% j& s8 X6 f. |2 t9 ^& h) I1 w. A

( d+ c7 @% }, ~. _5.39.217.76嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ Y2 n" g& G/ P. a8 ]- Y  _' Z' O
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
& l, |) N9 ~5 j7 \# x
9 {3 E) o5 f% m4 {6 {5 y$ L; @# V
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
. c* W/ J7 i4 H( B$ S+ T7 I又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
! n" P4 }+ r( Z  H' v/ J5.39.217.76mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
9 b/ H2 _) p" k& K" A" ?
. g2 N% S, v1 I  f0 h- wtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
1 l! r6 R6 k9 W* R2 l% w公仔箱論壇 5.39.217.76, W, ~% h3 M+ d1 I3 z6 D
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!8 s2 p- a! s3 x: b6 g

: n9 Q# x9 _+ P- {) Y9 O你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
5.39.217.76* [9 U. U8 O2 Q5 C( a
tvb now,tvbnow,bttvb/ x0 d# _- M. D: P; G3 Y) Y
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。; P- ?# r  B1 o9 r% O; T& c" n5 _
1 X, H. y  q' T3 _* d( [: x
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!5.39.217.76& ?5 y- y: v; r: R- ]6 {& o
$ [! H3 V  x, a$ V- H. o" {8 Q
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
- j) J, o: r- G! C. M' b, v" etvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
( ^  Z4 U3 ~* p+ C: s
/ ^4 c8 }1 N$ ^6 q. O, T公仔箱論壇多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。# o& [; T. f; Q8 O: v# H
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; w* e& y& J8 F( e3 D
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
* h( d. O. H- @3 e; g公仔箱論壇
7 ~) Z8 V# f6 s- E7 C唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
# g7 S+ L; }5 U0 MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb6 _0 R! w1 N4 V2 |
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
1 T# x5 R6 a# I& F7 [# f4 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, w9 P( z" y0 N& ]# X, c( R. o
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
' k7 }9 m9 H) |% B- c( O5.39.217.76公仔箱論壇% E) }1 v4 W# u/ m6 G
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" m, a1 h' S  w' m+ ?  e7 H; S/ k4 `
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
3 v* X1 E8 o1 J/ W: R論壇學嘢,平時真係冇時间
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% a( @, @  \7 A1 V* ]
tvb now,tvbnow,bttvb4 x- f6 N3 C* ]2 a) R* P0 l
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
$ W% @3 P" @6 n9 N5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
$ f0 q. W& T4 e- a, l; v( l6 v2 n- W; E
( I3 N" s% S$ |2 {2 gtvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' ^1 G3 p1 M9 J0 ^2 }$ m# ^
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
- f& ]3 W" m4 q  B& d公仔箱論壇4 e8 h: t9 w. ?, I
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加tvb now,tvbnow,bttvb% _% X8 P$ W% N8 P3 ]. |
論壇學嘢,平時真係冇時间
2 ~, A/ x8 |' K. x9 u9 ]mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 {, h9 n" |+ A; l
得閒就多啲回帖啦。
- I" ]) Y! A/ d! A/ Q9 I5.39.217.76
! H( ~' S* V, H$ H香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?3 d7 y7 _1 `- N( [
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
. g" g( {; W" z5 U5 m% o: s6 B公仔箱論壇
3 f) V# F, A2 d# S: Y# }! Ftvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
4 ]4 U. L$ u( d0 Z  m) eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
( ]- n2 \7 Y+ Z& @/ G& Ttvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...
9 y. B* V$ j2 o0 j  U" o5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 u1 A) Y! Y' y0 H
公仔箱論壇9 i) n5 n% p1 Z7 a2 d
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
; q' f! f) r% K2 p6 I4 mtvb now,tvbnow,bttvb TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ }2 j1 z) O( i4 J1 r( I* l' F! c6 t
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
+ y1 Y# i! A; e$ \6 e  rtvb now,tvbnow,bttvb因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體