返回列表 回復 發帖
6 M# t$ D& f8 w& }, P
; ?" X5 P4 h( v5 P5.39.217.76啱嘞! 5.39.217.761 b4 ?0 H8 p; ^7 o
: X% {) H4 `* x- _
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?公仔箱論壇- |9 _* e/ @5 x6 ^' q7 M( E! P) b7 J5 h1 }
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
* H( |+ c/ p9 n8 n1 o
tvb now,tvbnow,bttvb& }: ~& B1 ], ^! B" C
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
; W+ j3 s+ T  U/ c2 Htvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
0 [4 {& k6 a+ f% z; j+ PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ K, R. t9 ?: d* v
啱嘞!
4 s- M! X& ]" {' ]4 Y# b# @$ U- R2 r7 G) B! o
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?5.39.217.76/ J9 H9 q" y5 ~- J' H% }
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。tvb now,tvbnow,bttvb+ W' R/ Q5 X) V# n; O
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
tvb now,tvbnow,bttvb8 N) y& ~; J2 a& D9 F- R8 L

; _* L+ J# m$ R2 h公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
. w4 N8 A- A0 V0 j. t5 Y# A大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
* a1 T/ B1 Z4 m/ |, c7 j, P) M
- G+ c' r. F, }6 F" `0 `* ?tvb now,tvbnow,bttvb係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。5.39.217.76  Z1 j( r5 e8 d1 _" b; W7 H$ g
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住8 A1 y  b) b8 E; X6 K
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' e& G2 k8 @1 U" e

% w' H9 A4 |; O9 v) p2 @* |tvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
3 C# f( G8 `% M8 h6 j+ M/ BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
! U8 x) n  {# m4 I* j* E# J/ R( Xtvb now,tvbnow,bttvb仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!# H- W; P2 }" ]: o5 O. @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! \# R+ v9 r5 A' x
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
. \5 I' i3 m3 T8 v: a1 Y. V0 ^: S
, q* q, f. o. x: g( j6 n
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。/ f3 k+ o( r( ^- D6 ^2 v
公仔箱論壇  V+ `' e; F. J' t* i8 m! F
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!% X; k% S/ A( t) [" v0 c

9 ~  @# ~' ]6 i; {6 ^5 M你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
0 |0 U' o0 f' A5 @; M( YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
公仔箱論壇/ P+ B3 P& [# C  z& q
tvb now,tvbnow,bttvb, `8 S! }  Y! w% }1 P3 h
多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
, Z. }$ H% i+ R3 G1 _公仔箱論壇又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
4 Q3 v" s4 N* H% e" p* b- j' e; Jtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
. }( u0 {/ r+ W5 a0 ~7 ^; p

) g3 t, O6 Y, U" D; K5.39.217.76唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
4 h; |3 V2 T/ wTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.765 u( E3 R; U  V* L; \
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。公仔箱論壇1 h1 w; i; ~8 ?* O" Q. a4 W

* ~  ^. v6 O3 b* l/ c! I1 w5.39.217.76仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
* Y7 d+ r/ M1 X: J
) A5 J6 Z" A- k* d8 r( Q. K你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
( m$ \/ _: \& F7 I! }5 z5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
7 t6 z+ J9 e+ t9 g* xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。論壇學嘢,平時真係冇時间
+ J$ k- [2 [  V  \

+ `5 Q4 m3 a# O7 TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
  b$ Q! @& z8 ~* T1 ^& o大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! D) x; \7 g* W! o! B- Y

1 d; g$ I3 ^# S" `: s唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...3 K9 {  ?' p; h5 r4 a
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
1 v" w' F- e3 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 f4 Z# L4 Z6 R0 t$ l' X% r
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加  l% H5 j  y- a" K& R
論壇學嘢,平時真係冇時间公仔箱論壇( Y" k/ x6 d$ f2 }9 ~1 z+ r& c6 h
mnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
& h0 j/ a  q; e3 n3 z/ I得閒就多啲回帖啦。
5 H$ ^4 ]" D6 F+ j
: D$ a+ b& n, v& [7 L5 z  J/ j  [香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
) k% f" I* g. }; Dleekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
9 {3 s+ y0 B, z( q. ?

! Z3 f! D* f9 u3 ]tvb now,tvbnow,bttvb啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
1 D5 H# R/ Q2 ]& G& t
5 a/ G& n3 l4 ^( w: F0 l. {啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...公仔箱論壇3 B, u6 V0 q* d+ r3 g
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
( C1 |) f! `! U- gtvb now,tvbnow,bttvb
1 T% P) N8 R4 X3 k) P  DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......
% H9 ^/ R% `3 a1 c: G6 ^  x1 j公仔箱論壇 tvb now,tvbnow,bttvb. j# Z' y; s6 S* |3 [/ e$ u% Z* n* v2 b% S7 e
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
0 X' _& q, X# p& p+ }) e# ]公仔箱論壇因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體