返回列表 回復 發帖
+ s5 C" [0 S8 s' o7 I0 |tvb now,tvbnow,bttvb5 F+ D% C' j# O7 ^+ i
啱嘞!
( w8 s. ^; e3 z: b3 A. ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
  s5 f8 k/ w4 B+ x2 [我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
) f: h0 g9 g" X6 {2 xTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
5.39.217.764 T& z! ]3 H  j' A3 S

% u5 \! ^  r/ z1 L2 P3 u/ R: f' U公仔箱論壇嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...
2 J5 t  h4 I- f公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
% Q/ {1 D) V5 K, H2 G0 O0 O# p+ S5 l* ~3 M' d
啱嘞! , S( J1 [6 v; R  \' \' X8 U
& ?# T( V' b# b! H. s! M
我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?tvb now,tvbnow,bttvb+ g8 M" o* z+ f3 Z# l
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
1 ]# u/ J: A9 G0 x% o6 I# ^$ d公仔箱論壇又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
' E* L) E  m7 i) r. G+ n
* N: F. c; o) b# W& L/ ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
3 r: H/ ]3 E0 S% v. T. C+ n5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, _* [6 z5 C! h( Y, b9 v( v/ q
公仔箱論壇- m; L& _, ]( A* I# x6 s8 g
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
; ]5 d0 k; w. X- N又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
# h5 I% C$ [- w4 m9 ~公仔箱論壇mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
. v9 t* A) j2 N
9 u) ?! M1 O. ]! M$ Vtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。* Q$ {; j" H# r) K. Z4 e) r
5.39.217.76# F3 G/ X6 N. d
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
' G' U  c- o/ X. L5.39.217.76
, f0 R  R" P, U  z" R5.39.217.76你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
& D% Y$ o5 F. ^5.39.217.76- r+ y- e' H& U0 b7 Y) Y! E
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。5.39.217.760 Y) A3 v! w# f1 k8 N

1 D# N; {) y: [: y仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!4 n  p$ n3 T1 z6 ~, [2 o0 A5 s
+ N; l  @+ j5 d2 s
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
  |& A0 V! R( M( \5 Y  A5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
" G3 n4 N/ e2 r  g4 ?! h$ f

, D- \3 w6 Y  j4 k5.39.217.76多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
+ @8 L) z" N& j4 n5.39.217.76又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
4 y/ K. F& G) S  y8 k5.39.217.76mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
* `0 F/ ^; R9 N7 _$ N3 J. }0 c5 _tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( t9 Z- Q# ^) p5 w& `/ U
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
tvb now,tvbnow,bttvb2 _! i; @! S* K- C7 m0 j& f, x3 g

! h5 }5 {6 u& ^4 @TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* g+ a( p+ w$ B$ Y$ E3 o
公仔箱論壇. b5 v- P8 |" r4 ]
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. \7 a: e8 Z  x# c$ |% ^3 \

7 q, t% ^2 t: d0 f( k6 C% u你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
: A) z6 l# T" x& g  {leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) w" A. i9 h; o1 B* y# @/ a
論壇學嘢,平時真係冇時间
公仔箱論壇4 U% X4 x0 e4 Y/ o. }" I0 X" @

& L* n; l1 v4 Xtvb now,tvbnow,bttvb唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...公仔箱論壇  _7 g, a0 |' o" l
大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
, g! I" w7 @& i0 S7 r* I8 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ u9 S7 O. N4 G- L
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
) h" B. [, `# t+ O9 h; q大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
/ d- K3 k! C( m% @' F) lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& X% `( b3 y1 N* L# q
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
  o3 n1 S% W4 J& x! d9 X/ Q論壇學嘢,平時真係冇時间
4 I4 g* B8 p% M% Bmnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
tvb now,tvbnow,bttvb: O0 n% x9 |4 F8 G
得閒就多啲回帖啦。
- V9 M/ M; s5 H3 ctvb now,tvbnow,bttvb
$ H4 D9 Q( C1 I5 [- a. c( G公仔箱論壇香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
2 U$ N6 T5 u* {公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
: f  [! s# @8 n+ @* B$ V

/ w- }1 b' n8 T6 t$ q* R2 ~啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
5.39.217.76+ k3 }* U' y1 z$ [0 e, X# I/ J

- T6 n# L  `0 d1 S) v) _0 _啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...公仔箱論壇, J; v# @7 T+ ^, V- O% y
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 A$ G- S5 \; }3 N

7 D/ k( b1 q$ \. u# ^$ O煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......1 b, K! q* N/ p- l7 a& h( D( c

& k; x  C8 P2 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型5.39.217.76% }/ h# J7 [. x+ [& W- R  B* y* ]
因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體