返回列表 回復 發帖
' R8 ?( G# Q! E5 htvb now,tvbnow,bttvb
2 l  S4 I: E4 X# @; S% Z啱嘞!
: F* H" z% x  ~, D( C/ b% PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
1 Z% D0 J$ }$ J6 S公仔箱論壇我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 L* ~$ ~5 y' h4 b, O$ j
leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
0 T1 B! z4 W* ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.760 a. h' d) F3 V
嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!
總之佢做乜角色都好, 千祈唔好唔戴眼鏡, 仲要係有框眼鏡喎, 無框都係好唔順眼. 其實佢就算做盲人都係唔係咁順眼架, 因為佢對眼嘅輪廓可能戴眼鏡太耐搞到好似變咗少少形咁架! 點解要戴有框眼鏡就係因為佢對眼嘅輪廓囉 ...tvb now,tvbnow,bttvb( E3 Y1 u# h/ S. }- v* Q
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:42 AM
完全鑽同大佬的獨特見解
5.39.217.76& C/ ?3 Q: b3 q" z
+ M" R6 z, W1 j7 m
啱嘞!
9 l& E. y5 o3 c  U5.39.217.76
8 S+ B& I' J7 v6 T2 U/ \# Ztvb now,tvbnow,bttvb我又想問多一題,如果係古裝劇呢?邊一類/一個角色最啱煎Pan呢?
; G, o0 E# ^" G7 P6 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-27 04:11 PM
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
( ?/ f, v! B6 O2 \, S" R3 Ftvb now,tvbnow,bttvb又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
5.39.217.768 }. `* v1 S5 ]' _

O! }: o  ?0 g& W( [) Htvb now,tvbnow,bttvb嚴格嚟講, 無古裝劇啱佢, 除非做戴面具只剩對眼球嘅角色喇, 因為古時無眼鏡. 一係做清朝愛新覺羅·溥儀喇!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! [# z3 V% R2 u$ I
大文細佬 發表於 2014-3-28 12:47 AM
tvb now,tvbnow,bttvb7 g( O8 Y6 W8 I- x6 u# H- ^2 E% T
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* r: }5 A" h0 B% M3 h+ ^
係喎,愛新覺羅·溥儀,妙。
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。
& s! e+ {/ {( x0 R7 l! ]又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住* L' Q& l/ x% u! o
mnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
8 P6 N% C7 ~& p+ O! OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
# a5 S* j& k6 O1 z" A5.39.217.76mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。5 }. e2 P( U  A/ c" k5 N( |# n

" T( V" @. D* ]仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
/ s; K) O; x; ~; W
/ `4 n, a+ T1 q4 E9 J7 Y4 S  _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ ~3 W& P% K4 V' Q# |# i: j

& T4 _* e2 R( P) g* qtvb now,tvbnow,bttvbmnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。/ s' D4 |3 ]% H6 X

% W. l$ ]$ E4 K7 ~5.39.217.76仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!tvb now,tvbnow,bttvb5 H, K2 ^0 s. \: g$ \1 ^! o' h2 a* Q
5.39.217.761 e2 a/ Q+ k) \( p
你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...
5 b  z6 `2 \- [" F8 ?) `( UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
  d' \6 n3 ?4 C1 X' Y4 u7 `' v& \( q
% V4 ]$ U) ?' ftvb now,tvbnow,bttvb多謝你啲TVB元呀, 但睇短消息唔知邊度reply你講多謝呀, 所以唯有响個帖多謝你呀
大文大佬話愛新覺羅·溥儀,睇[我的前半生]裡的圖片溥儀的确係戴眼鏡。公仔箱論壇, n6 Z: E3 J; v5 d. }! A
又或者做皇帝例如秦始皇、周武王之类,起馬佢眼前有块亷庶住
+ a# {% {- f: u3 pmnb1123 發表於 2014-3-28 05:59 AM
( G5 V, n. e' N% h! s( V( S
7 T$ b# ~. y- L' d
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要睇下喇! 內有玄機 作者想表達一啲野呀!
公仔箱論壇% l1 D( H6 m' I! y9 U1 F
5.39.217.768 p0 Y: d" i5 q- s' r6 _( Z
mnb1123都好有見地喎,幾好,請收獎。
  }+ p) u+ j) Jtvb now,tvbnow,bttvb$ P) f& Z; {+ G4 Z% p
仲有無其他會員參加,個遊戲未完架,繼續提名一啲適合展鹏做又唔怕比人話佢细眼嘅角色吖!
) F) s, R% a  D1 x
4 H$ [# \5 I4 f5 U) `- b& _你叫大文細佬佢做大佬真係非常啱,佢回帖好有心架。呀!你都好有心,多謝! ...tvb now,tvbnow,bttvb( I' i/ L" P' B( ^& m
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:01 PM
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加
' g* j% C4 W4 V4 T9 V1 O* }0 K3 W; J論壇學嘢,平時真係冇時间
6 A  q# t- V* k% L* J4 x; l" ktvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇2 ?0 b. X9 p, T; H& ~
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
1 F* b+ e1 V0 u9 Y1 f+ yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
大大自稱細佬但大大D獨特見解真係神級大佬 。我都好錘意睇武俠小說同港劇但平日冇物時间,錯失好多精彩節目
公仔箱論壇9 J0 Z! t/ |$ H2 s
公仔箱論壇3 A8 s2 s" k- @
唔敢自稱大佬呀... 我當然想做大佬喇.. 威威嘛! 但我何得何能呀??? 都係平時鍾意睇下武俠小說同埋香港啲劇啫, 所以特別多理論.. 唔好見怪! 話時話吖, 依家睇緊香港嘅小說"紅Van"呀, 幾好睇喎. 未睇一定要 ...
5 _& o5 s: I) E8 g5 n5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-3-28 11:46 PM
& b2 I; M, t$ O' rtvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇* j* K' ^# j% D+ v) f  R
香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?
多謝大大獎勵 。咁啱呢個星期放假先可参加TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ n$ ^8 B- ]4 H% A+ m8 _
論壇學嘢,平時真係冇時间
' A( m2 W4 s9 O3 Amnb1123 發表於 2014-3-29 01:04 AM
; C( E3 }- m' ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。得閒就多啲回帖啦。
8 K4 }. P+ Z1 \- L7 i公仔箱論壇
- W( ^3 y8 |+ p( B) r香港上埋電影添呀,細佬你都跟得幾貼喎,咁"紅Van"好唔好睇啫?tvb now,tvbnow,bttvb+ k9 L. R  S0 I; U5 p
leekwoklam 發表於 2014-3-31 05:30 PM
, p9 P4 `5 G& ?

1 X  y0 G# X4 n3 H2 A# m3 x& x5.39.217.76啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"!
公仔箱論壇; f2 P) u$ J7 |  c0 |# n
  m4 ^/ Q2 `% v6 }8 {2 q# |
啱啱睇晒"紅van"喇, 但到最後有啲confused, 可能作者自己都有啲亂, 所以唔知點交代, 好多反駁位, 如果就快上映嗰套"紅van"可以零反駁位就好喇.. 但我無得睇呀.. 講講下煎pan講咗"紅van"! ...$ w- F- s+ e+ P1 M2 Z' J( h
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:16 AM
公仔箱論壇7 i. M. f) A% z* _& g
( r' S* |6 l) U5 b" j
煎Pan變紅Van,我就覺得幾點題吖,至少有押韻嘛,哈哈.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% b0 n" {' h- y2 Z
5.39.217.76! P! I, M. X2 B2 F9 ^7 n- Y
唔!睇吓有無機會吓先,如果有吧嘅話我又寫番幾行先....
我覺得沒有比較型
2 Q+ l9 B4 r3 m% R$ |, M% x公仔箱論壇因為角色較活潑
禾覺得戴5戴刀巧好體