返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......7 Y  o# w  V8 ~& {3 M; J
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
6 ~! O8 u! W: p( o* v近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
8 p! l1 R. l5 m. y1 j
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
  ~( |/ \7 h/ n% M. a馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。
- s1 D) v" I7 M+ W' B: b9 `- Y公仔箱論壇spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ C5 @$ T! H7 l
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。5.39.217.761 }. w- \; v3 Q. \. Y( e
公仔箱論壇% c% M' A7 b) g% j8 m* e1 ~
講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
9 E( x6 v5 @% H. s: x8 H4 _  b) l
: l3 c+ p( w, j$ I& P5.39.217.76細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。
- j( V) c! |  D0 O% {tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) T9 }; g8 A& n3 _0 l2 y$ s6 p" s- T
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好,
# b  Z/ i' a* x; n+ b+ K$ q好有以前d "故鄉" 味! w& L/ B6 P* }  e" @4 p
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; e* E7 d* Y1 n4 f3 F( F
算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...5.39.217.76& e  j! W3 w, J0 U+ t
; Y/ `/ g- H2 z8 c
支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  k0 o  d  z; E& P; ~
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
$ Z( Q: P- D/ |. t" \$ J' T8 X5.39.217.76套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 公仔箱論壇& p; v; O$ }$ Y8 j# e) W2 G; f
公仔箱論壇/ d3 s: n4 Q! Q* q. x7 j3 v
/ i, X) d* _) w/ r$ p( X講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?' h4 R* x( E; c: [
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
; }1 r: z1 O$ `* A
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。
8 c6 [% }6 f3 j  ~4 I公仔箱論壇luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
5.39.217.765 ^- g0 K: y$ d, h
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。tvb now,tvbnow,bttvb8 {6 e/ C5 D9 \& h
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。tvb now,tvbnow,bttvb/ T( V6 y- n/ N1 ]6 Y
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
, E# }+ j2 Z# o/ d
我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
& j; w2 N* X5 T8 u% K7 Itvb now,tvbnow,bttvb
7 U" e: o7 f  k9 t2 \2 _  G5.39.217.76
4 v5 F7 g$ `. k( S4 Y8 {7 R- i  BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲公仔箱論壇( k# ^6 Z2 Z7 H" o
luckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
0 a4 L; H0 a; L+ f. n2 L$ V2 w! n係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
+ _5 Z+ i, ?& x7 y9 wtvb now,tvbnow,bttvb
' `% }  i4 N, T1 o+ C5.39.217.76報載___________________________________________________________________________________________________公仔箱論壇- o9 c' e$ \+ o3 u3 o0 M
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」& F4 M7 n; m: a( N+ U* a4 i  M5 H- h3 K

' D+ Y. x' h+ ~9 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
_____________________________________________________________________________________________________________) n9 y' q9 |& a4 y5 q% [
馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
" b& J0 ^) W6 d7 Mtvb now,tvbnow,bttvb
5 r' S  F( r0 w  B5 P( L* P+ E公仔箱論壇
9 A, G: S3 Q9 o6 o- E5 |- v0 }
係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
2 k6 w6 Z( l  Y1 M4 O9 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 a3 k& [8 D+ x7 I
報載___________________________________________________________________________________________________
2 M1 D: b* T8 I0 ?( |# r8 t出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
  a  \* w' q/ jleekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
公仔箱論壇' I: o9 w( ?  S8 w( w
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
8 s* X( J: I! Y8 b5.39.217.76另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
$ |" c$ n; l% E- s* u% ~; [
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
+ J: N7 K. o2 v6 C2 y1 L& w* S9 W另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...
7 `+ o4 {) r* i5 P% _luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
+ v  y& b; @+ n5.39.217.765.39.217.76! e# f( s, _( F& t% y0 W3 v
係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: ]$ p) @, _3 @* K1 F