返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
! b8 h+ G4 _2 ^) S' a4 l7 f
: h/ w/ M4 F, c; s2 Y) h公仔箱論壇如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
& U! U: B  A8 z5 w, Utvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
5.39.217.761 \+ k. B; f' _7 F& c
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. I% q+ L6 a0 P  j0 W4 k
哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
! G' Y( b; ^, m5 w$ p- ~後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD4 u* G/ _3 w6 f! S+ r
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
) m8 ]+ O( Y# J  U5 cmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
" I# \! O1 @: u1 B5.39.217.76TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' X! j) C7 L2 C5 k. @9 v
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
. J4 O1 S( M" Q% T2 w) ?4 t

# N$ z# h1 B6 q( D! i公仔箱論壇本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
# l! C- j3 t5 e6 l# |$ V3 FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
5.39.217.76' H* ^) c- C$ e
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
  n7 @$ [/ `; i9 U" yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ K" W  z6 d9 a+ H+ j
哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
  R+ }, @! x& R& _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ K+ T* ]% E  s: h! O, n# ^! pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
( I' B* ]7 \. c5 ]. C5 H2 [4 {
: @6 D- i8 z; c公仔箱論壇( z4 S9 H( `5 \% M2 `; @
leekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
3 I7 f/ a; j5 [公仔箱論壇1 h; `. a# {: V; |' ~- e; p
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25
8 Y; e* J+ I1 H/ qtvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 W/ b. d" W6 y
女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...tvb now,tvbnow,bttvb: ^$ V* }- H5 l! R/ V
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
公仔箱論壇. g, C: R; m0 R6 c8 |% b3 J6 S: H

@" [# K% K4 j) _tvb now,tvbnow,bttvb續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
6 i1 D4 h2 S; D' z1 G5.39.217.76公仔箱論壇& p* K4 O5 P; l( y2 [5 p* D! }
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 x  {; T: X- T" i* b
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- c0 g* o) s  r0 R. Z

& R, S5 u9 t+ r5.39.217.76不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?7 d! n% K% W; k# E+ |
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
4 p* N: g+ N5 h! J7 {1 u! \* G5.39.217.76 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 p" D# |% ]% ]- H3 R5 M' U

6 q7 o* i9 r" p5.39.217.76但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!5 N, L  R' Y. L" c7 A  M) _
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD5.39.217.76; h) v3 Q/ P$ V
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
" m. O- y1 h; x' e) A# b) Z' S公仔箱論壇molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
tvb now,tvbnow,bttvb; s3 m2 B# y1 f0 g2 n
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 ], C4 ^3 U2 `( @: j$ L
hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
tvb now,tvbnow,bttvb0 j7 i; C+ ^: n( [, d0 C. K) |
5.39.217.760 \3 t- i5 k8 K( J
如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。