返回列表 回復 發帖
马仔好啊!
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........公仔箱論壇! [4 ]: }" a4 w& g. T: W
leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 O' s6 n0 t* O7 m1 Z6 C& r& ~2 ~

" p5 e' W2 e% D未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
tvb now,tvbnow,bttvb" B7 g* o8 e- F( l( K* ]5 M" N9 y

! A" e/ |& Z+ {& X  LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。未有種, 未有得大結局住. 29集雖然邵美琪咁去面對麥包, 咁去處理件事, 蠢到無人有, 但的而且確好感動...
; L* o, J- }4 ?大文細佬 發表於 2014-3-29 12:07 AM
! c$ R. |- q) f; Utvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇: w$ x0 }/ f  K
雪姐而家死埋,重感動呀
those are similar but really good
I think the story line is getting worse. People just die for stupid reason. I don't buy it.
十分支持。
/ G1 G! r7 Y! Y2 a1 Y6 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ I# r5 p4 b8 r- B7 \- ]
大結局啦!有啲唔舍得,但三十幾集又好似長咗啲..........
4 h1 g) O. v- R1 ]1 p5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-3-28 02:11 PM
1 a9 F) F, z1 p/ o% D

' T* N9 V; y+ B- v! mtvb now,tvbnow,bttvb感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)
% t# _4 G2 L2 w6 A  vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾集劇情都係去得太快8 n9 g/ [0 N- s
究竟係我地呢D觀眾挑剔? 定係電視劇集編劇們真係要改進下?

評分次數

• timmaxsing

tvb now,tvbnow,bttvb* ]. q$ C+ N  T. y3 f2 K7 X* L. I* G% \
5.39.217.761 h; E3 _# _2 S: g  S7 l- g
感覺上《守業者》兩小時大結局拖長來做! 唔夠半個鐘就搞掂左蔣志仁(如時間上有錯, 請更正), 我覺得之後個半鐘好似係度拖時間咁 (屋企人仲話有D情節唔合邏輯tim)TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 T2 H7 f# \% v# U
《食為奴》無兩小時大結局, 又感覺收得太快, 最後幾 ...
) T+ G6 O' h$ @6 q2 \公仔箱論壇tycn3320 發表於 2014-3-30 11:55 PM
' Y' P9 M" y+ \5 z5.39.217.76tycn3320好有見地.5.39.217.761 k$ ^+ q$ E# ~- U( M
唔係你挑剔,大結局如你所講拉長咗,我諗一個鐘都足夠。
三少去咗咯,唔知係咪太慘,香港呢邊天氣由黃雨忽變黑雨,又落冰雹又水浸又盛,世界各地收看本劇大結局同時,唔知有無異象咁呢?
; v! [# W$ y# |" w5 K4 Ytvb now,tvbnow,bttvb

8 s! j5 F  K1 K4 g( Q5.39.217.76但最後安排三少失憶出現番,有少少夾硬,不過想個結局大團圓,勉強收貨啦。
9 w# C0 X5 J& ^! \5.39.217.76
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
thank you for sharing

評分次數

• timmaxsing

本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。
% e5 t; y. K0 A1 F5 J" B重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心。
I think, so far in 2014,  this is the best TVB drama.
本投票帖正式完結,多謝投票同回帖會員,投票結果反映支持守業者嘅觀眾都係支持馬仔為多數,咁無記簽番馬仔係啱嘅喎。tvb now,tvbnow,bttvb% y5 P( U/ r8 e8 t: s
重有本劇收视率 一直穩步上揚,大結局最高更去到35點,利害過食為奴31點,我諗劇组仝人非常開心 ...
3 w6 ]0 c8 V+ k# u6 c3 W; p" Cleekwoklam 發表於 2014-4-1 03:14 PM
) I5 c' Q/ x, s4 h! O; g0 T

: }- W# O& q) M! g2 B  n5.39.217.76如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
The last episode ruin the whole drama!
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!5.39.217.76% m* E; O1 T% a6 g4 B# |2 z
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XDTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' o; [1 x( R1 U/ h( C. `/ L1 f6 G
個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板), 滴汗~~~~ ==" 家掦無死到, 但失左億....吾知佢想點, 吾通想出續集? 講家掦點樣搵返D記億?