返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
; u7 e+ D# m, n% v' Z% W5.39.217.769時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
tvb now,tvbnow,bttvb( L2 h; i, g# Y2 d: B  O
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
8 ?# N, D# o  a! P  i! I& H6 Etvb now,tvbnow,bttvb師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
& D6 t+ U3 J; [2 q7 A- D公仔箱論壇iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
7 k! @: s5 h4 G# dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
9 b; f; O+ [! n  ~) aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 p4 X4 w$ V" |3 s$ D- [/ F2 i
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
tvb now,tvbnow,bttvb5 r" b* O( R! q) I: c5 a6 L6 p
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: n$ l" V' S1 ^3 q4 Q% b2 y
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
1 k! W, m/ @( l* W6 h! g5 M0 D! wsweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
5.39.217.76( J9 u+ v, O4 z; d* U' g. r4 Q
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
  {$ F$ P, x$ ^+ d公仔箱論壇仲要配合埋鏡頭等等架
* m% V' a+ G; Z* ?' M公仔箱論壇你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐5 i% N1 r. g, O' R/ N
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
: v: i/ w6 |4 z' _唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
+ R& F  |, C8 l$ ?" Q# G仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 l% w" s( J5 ^! Z
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
& Q5 ?5 F1 c5 n  n+ I) a. f) F5 OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
6 Y: {+ J" l# [7 E2 Y7 Q
又好似幾有道理..哈哈tvb now,tvbnow,bttvb2 N+ H; n+ H8 R6 @) f* M, S
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐5.39.217.76! ]+ i5 T, t& b2 e! {1 d
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& s% p& Y) U4 @6 i3 ]* A" m
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
公仔箱論壇& R* |% A6 T/ S/ ?! i2 J( O
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; B( }* r) Q. [/ d6 F
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
0 t" f6 o. r( k5.39.217.76sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
, p1 K. n7 H" Gtvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
5.39.217.76" V7 U3 s6 b8 X. `
又好似幾有道理..哈哈
9 q0 _/ e% \/ L; h, n* J8 ?& E想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
; u) \* u5 `* ktvb now,tvbnow,bttvbsweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
$ i2 i. Z$ Z; Q0 @
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
公仔箱論壇+ r4 P7 n5 h, R8 y" B( p
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ z' J, m6 O/ @3 u
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
; b# @1 N2 i7 X0 YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀, 我以前用s3試過燒左
4 k% Q7 x) M+ }2 L' Wtvb now,tvbnow,bttvb金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
- K7 ?, c. ~% r6 w  H8 t6 x6 {巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
  _( k7 H( \& ]: J' m& b! K2 hic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
5.39.217.76, M1 y8 s* z: E5 k3 c6 O% ~! X
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indextvb now,tvbnow,bttvb5 K) A8 j, c/ |/ d5 O
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
! S+ d1 ^; H3 o4 h) Gthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget