返回列表 回復 發帖
我屋企冇咁高大嘅樹,但係冬天都要掃葉掃餐死
真匿名

有悲的但間中有喜悅, 遲D有豆苗食囉.
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• chowold2

亞良 發表於 2013-5-1 01:49 PM
良哥,點解你D豆苗唔上架?你唔準備種到大吃豆?
真匿名
亞良 發表於 2013-5-1 01:49 PM
真匿名
chowold2 發表於 2013-5-1 10:33 PM
豆是豆, 豆苗是豆苗. 出去買豆苗貴好多!
chowold2師兄, 今年冬天80%都是種蜜糖豆, 其他學習種菜, 記得昨年在香港買時要40蚊半斤, 盆D食豆苗, 地下食蜜糖豆, 如果有收成會同大家分享.

評分次數

• chowold2

良哥,呢個真係好安排,盆種食豆苗, 地種食豆。我從未試過盆種,會唔會種到亂晒,因為蜜糖豆都幾大棵
真匿名
盆種食豆苗,真係好安排,可惜做吾到,这裡的豆苗都几貴.上菜黎架.

評分次數

• chowold2

師兄們, 我都是大胆常試,冬季就到```唔知種物好, 如果好運的話有豆苗食, 會SAND D 相同各位師兄研究(SORRY, 錯字很多,去到外國拾幾年,打中文`記得頭碼,忘記尾碼, 真辛苦)請見諒.

評分次數

• chowold2

師兄們, 我都是大胆常試,冬季就到```唔知種物好, 如果好運的話有豆苗食, 會SAND D 相同各位師兄研究(SORRY, 錯字很多,去到外國拾幾年,打中文`記得頭碼,忘記尾碼, 真辛苦)請見諒. ...
亞良 發表於 2013-5-4 01:25 AM
良兄,以我所知種蜜糖豆,雪豆呢類植物係要比較涼嘅天氣,冬季就到```種到有豆就唔知,但係要有豆苗食相信不難
真匿名
到外國拾幾年,打中文`記得頭碼,忘記尾碼, 真辛苦)請見諒
良兄,点解吾用手寫板呀,平靚正
良兄,点解吾用手寫板呀,平靚正
ob51330 發表於 2013-5-4 08:39 PM
美國手寫板唔平,百幾一個
真匿名

是我看錯嗎  他葉子是酒紅色的嗎 好美阿!!

評分次數

• chowold2

美國手寫板唔平,百幾一個
chowold2 發表於 2013-5-5 06:49 AM
香港都係,不过係港銀.八,九十元都有.  

評分次數

• chowold2