返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..公仔箱論壇( |& N9 A: P& y8 A/ d7 E: s
5.39.217.76$ Z  D/ y% v8 D; z* e9 n
是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 y1 W9 w% V7 ~) E+ w0 l; x: ^
根本成間差館都唔LIKE高倫布.....tvb now,tvbnow,bttvb: O5 e1 T) r0 X
重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢5.39.217.76+ X/ e( m1 B) R
同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理公仔箱論壇& @/ Z5 T; t+ \+ w& C
所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...公仔箱論壇* g) s" c$ d7 Q. L8 i: v
丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
tvb now,tvbnow,bttvb* r- f# L. [! V/ Z% W, [
授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.
9 t) \, l/ s- \2 QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.
* q) }; @- {+ oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.: P" b. l; D# H
情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....
+ B9 u- C2 n% d2 X0 T1 E2 c, g, j( Otvb now,tvbnow,bttvb
" Y& C( r' G) ~2 i9 h0 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。所以仲未破解...0 `- \' s( F- c% a; |

0 R, B4 B. y6 u! l5.39.217.76不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻
' ]; I4 L$ y7 _0 q) {公仔箱論壇hhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
# y# A. L- w2 |3 G0 L8 p; {5 [
  p; m2 q# K" P' o5.39.217.76tvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理
: F4 p* M( R) ]! |: }5 i( itvb now,tvbnow,bttvbhejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
9 K/ P3 Z6 ?  UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76/ n/ _$ ^/ U5 J/ L1 v7 j
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
4 f* \$ x% [2 G公仔箱論壇5.39.217.76. \5 K% N# Z: O7 }6 Y3 p8 f# X* P, k' C* G
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊- k, ?+ X1 c3 D0 e8 Q! c
rowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
' |, I4 R1 V+ H2 @6 pTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb8 @. V- U4 V  g
只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.