返回列表 回復 發帖

太不合理的劇情

高探長受勛病發, 一眾警隊高低層在場, 無人打電話叫白車, 或利用現成的警車送院, 郤只有包平安揹着他狂奔..2 H9 E- @7 o: P: F

) Q2 E& X3 W7 d  f) P% C是添叔監製的啊!!
我想講呢.....其實你有冇睇過第一集既呢?
. A6 [% c, y% {4 V6 E+ e5 K) `tvb now,tvbnow,bttvb根本成間差館都唔LIKE高倫布.....tvb now,tvbnow,bttvb' e+ e% Q$ O5 I, M7 y# a; L# \* \
重點會幫佢打電話同揸車送佢去醫院呢, u5 }- a9 P8 Z2 p4 l
同埋一個人情急上黎其實係乜可以唔理
- i( M8 B8 ?0 N; R0 h公仔箱論壇所以佢背住高倫布就走...因為平安只係一心想高倫布快D去到醫院. ...
& R7 q9 Z( z8 N0 T2 T# G* Etvb now,tvbnow,bttvb丁傑 發表於 2013-4-10 12:38 PM
公仔箱論壇$ o: i+ Y$ Q5 p* n( U# D
授勛咁大件事, 唔關like唔like佢嗰間差館事.5.39.217.76, q$ V( N- x  S1 c1 \% Z6 K
就算係關, 佢啲伙記都唔敢對受勛嘅上司見死不救啩, 唔驚上頭追究咩. 係警隊喎, 唔係街邊雜貨舖.
8 F9 e8 i$ H" Ftvb now,tvbnow,bttvb此外, 就算有腦退化症都唔會以為揹佢去醫院會快過叫車啩. 除非醫院就喺隔離.
* P* Q* }! I6 R+ D8 N4 ktvb now,tvbnow,bttvb情急上嚟都唔會咁...癲起上嚟就會囉....
2 b/ \# ]  z: j$ O5.39.217.76" N3 p/ ~- [! Z4 g& T
所以仲未破解...- X, B8 P% |* @) O+ l

k$ p; ?4 g  h/ Y" wtvb now,tvbnow,bttvb不過我都知道自己多事咗D, 聽古唔好駁古嘛..sorry
無記啲劇集當然唔可以咁認真去睇, 但係都唔好離譜成咁嘛.
做戲就是做戲有什麼合不合理你都傻
/ j: N1 N0 t$ K1 I- \# Xhhuiyau 發表於 2013-4-16 10:16 AM
9 e: C4 i; S% C6 [; G6 ^- t/ ltvb now,tvbnow,bttvb
: f9 f9 G( J( N& c1 _. r7 t8 N8 p$ `5.39.217.76tvb 有你這類觀眾, 實在是太幸福了, 也難怪劇集會如此水準了.恭喜恭喜.
不要跟TVB讲合理8 m* ^& n0 b7 N) C
hejialiang456 發表於 2013-4-22 02:09 PM
$ @- @" b. R( o' t
* p* }1 [3 A- p% ^; v  y( ]
是的, 當然明白這個要求太奢侈, 只是想佢唔好"太"唔合理而已. 點知咁都咁難....唉
( m! o' X; {, w- G/ _; c$ i. btvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.768 r/ i- E) F6 D! E" o/ f+ X1 A3 y3 X+ h6 |
看剧就是要跟着导演思路走`你太执着的看剧`自己也吃力啊& o* j4 }0 H0 _1 u9 ^3 m
rowing111 發表於 2013-5-2 11:20 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ J# v2 c7 T, X+ B3 c& E% {: w4 @" P

! O* }$ y' T. M8 k4 k6 l: M8 \' M5.39.217.76只是要求稍為(注意: 是稍為)合情合理一點而已, 那裡是執着了. 要跟着這樣的導演思路走, 對一個正常智力的人來說, 恐怕是更吃力吧.