返回列表 回復 發帖

◎【阿姆斯特丹*花街】◎

,  描述: 《原創隨拍》

阿姆斯特丹(Amsterdam),是荷蘭王國的首都,荷蘭最大的城市和第二大港口。

鲜花是荷兰重要的出口商品,花卉销往100多个国家。

鮮花是荷蘭重要的出口商品,花卉銷往100多個國家。                                                                                                                       這條花街有鮮花,乾花,花種,等等 ……

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

評分次數

• vandas

• dororo

• chowold2

全部花都咁靚,都唔知要揀邊欵..............good shot  !!!!!!!!!!!

評分次數

• chowold2

阿姆斯特丹的花市場有那麼多選擇, 室內、戶外看應有盡有, 真是愛好種植者的天堂!

加國的球莖都是從荷蘭進口, 包裝跟圖中的完全一樣, 只是我們要付雙倍價錢.

請問樓主, 檸檬樹下的罐是否罐頭檸檬種子?
第1張相片左下角很長1枝的又是甚麼?
如果我去到呢條花街,相信我實破產,買到停唔到手
真匿名
我諗係呢度先可以睇到唔同地方既花街 !
香港對比真係好似爛菜咁
樓主影果陣有冇人阻止? 任影唔嬲 ?
高質post 相又靚又多
3# vandas 檸檬樹下的罐是否罐頭檸檬種子? 正是                                                                                                                                                                                                                              第1張相片左下角很長1枝的又是甚麼?  水仙花 (narcissus flower)                                                                                                                                                                                                     
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
5# dororo 它在市中心購物街尾,也是旅遊景點之一,任影唔嬲… 但以不阻它做生意,是沒有問題!!!!!

評分次數

• chowold2

現時的檸檬貴, 真想自己種.
5# dororo 它在市中心購物街尾,也是旅遊景點之一,任影唔嬲… 但以不阻它做生意,是沒有問題!!!!!
mauho 發表於 2013-2-24 01:30 PM
真係好! 我通常冇人望到先影
荷蘭A'dam的花街真佷有名氣,
但是另外的花街更為出名,可惜樓主沒有介紹!!!哈哈哈
祝樓主健康快樂!!!

評分次數

• chowold2

10# wilsonbe 另外的花街更為出名,這條【花街】只可觀賞,不可心動。否則後果自負!!!! 也祝:工作及生活愉快!!!!
10# wilsonbe 另外的花街更為出名,這條【花街】只可觀賞,不可心動。否則後果自負!!!! 也祝:工作及生活愉快!!!!
mauho 發表於 2013-2-24 08:10 PM
有時間再介紹埋另一條街比我地啦
有時間再介紹埋另一條街比我地啦
dororo 發表於 2013-2-24 08:39 PM
這條街晚上先開,很多紅色燈窗口,內站一人,地方很雜,黑人扒手最多,販毒者亦有,不好去.
蘭---花之君子也
這條街晚上先開,很多紅色燈窗口,內站一人,地方很雜,黑人扒手最多,販毒者亦有,不好去.
orchids 發表於 2013-2-24 10:38 PM
唔係講賣花果條街咩
你哋講緊花街定係柳巷
真匿名