返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2013-3-5 11:58 AM 編輯 公仔箱論壇+ r+ k! Q3 I* E  d1 \
公仔箱論壇% T4 m/ t- e- v0 R
大文細佬對陳勉良有印象嗎?公仔箱論壇6 ~6 d* }$ v2 h& e$ r
我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。
咬文X字的X唔係粗口,咬文嚼字啊。
大文細佬對陳勉良有印象嗎?
0 m: l5 P7 H# B5 e+ p我打中文字極其咁慢,回帖口語化啲啦,我唔喜歡長期咬文X字...嗱,即時示範,唔記得個字點寫喇。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! C: [4 _4 w. [- M
leekwoklam 發表於 2013-3-5 11:51 AM
公仔箱論壇- F6 v2 j" p9 @9 `/ f

3 B6 ^& Y' t3 ^! m) y$ btvb now,tvbnow,bttvb食飽飽...公仔箱論壇) R9 E0 d$ d# K- e8 T
hahahahaha  你唔講佢個名, 我都唔知佢叫陳勉良... 其實好多綠葉演員都唔知佢地個名.. .. 响套劇真係估唔到原來佢係大師級呀
$ K+ M! W3 Z, YTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。嚴格黎講我覺得秋之章係分咗三種表達方式, 三種可能性.. 如果比我係秋生, 我會like嫁比修文呢個老公囉.. 仲要學識珍惜.. 咁好喎呢個老公.. 响邊樹揾呀.. 香港難揾啲喇.. 有既都娶晒老婆.. wakakakakaka
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。
咁喺美國揾鬼佬囉。我有幾位中學女同學都係本來去美國讀書,讀讀吓結埋婚生埋仔呢。5.39.217.763 w; E$ |% ]5 t0 b1 ~
leekwoklam 發表於 2013-3-5 01:15 PM
公仔箱論壇5 D5 M8 Z5 E/ u5 k! T

2 g* L. Q3 E& Y  J9 Y/ Stvb now,tvbnow,bttvb唔得..我要學秋生.. 係都嫁修文喇 ... wakakakaka
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
7 I. L* C: f% C2 r5 P/ dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
唔系阿妈,佢嫁修文?我没睇架。 T-T
# F- v+ H+ J& j8 S2 H: F! S大文細佬我仲以为你系Aussie添!原来系美国人。 XD
$ r* X4 _3 a/ [% ?  ^- Q电视狂 發表於 2013-3-5 05:18 PM
: Y; y  m& {3 c0 w5 U+ L8 o8 w6 t6 w' f8 T; J9 W
因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡時段播放的劇集,應該是多些注入正面及歡樂的元素,而盡量減少悲情的場面。

評分次數

• leekwoklam

冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
先前我以為秋之章在第十四集已經完結!但原來是我攪錯了,秋生還有第三個結局,亦是我最喜歡的結果!故事十分正面,她處處為他人設想、開朗及樂於助人的性格,為她最後也能得到真愛至大團圓結局!我個人覺得在合家歡 ...
1 P" ?: n# j0 D) ?, j1 s) vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。serrurier 發表於 2013-3-6 01:28 AM
6 U4 `8 ]& O7 B' |! m5.39.217.765.39.217.760 r9 L+ B1 i6 G7 j4 B& g. K3 O8 x
第三段故事.. 秋生實在太愛家偉喇
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
serrurier , 大文細佬 ,所以我楝秋之章為最愛一章,你地投咗票未?
+ t! e8 P; t8 A% q/ v% w2 ntvb now,tvbnow,bttvbtvb now,tvbnow,bttvb# d4 Z! f; _8 \4 ]7 V8 k" J7 o# }
當然未投啦!我覺得睇多兩三集喇,應該就可以知道那一章會較為吸引!
冷眼旁觀天下事  笑談細看風雲變
0 G& y& ?1 [1 M9 ~4 Dtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2013-3-6 10:33 AM
7 f# A" }9 B& b

% p; V3 C  _" b+ i- w  b+ `! u8 i. U# U投咗喇!.. 如無意外應該冬之章win出.. 不過我都只係睇劇情.. 咁神秘我like呀.. 我like推理..TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 j/ B8 L, }& j! ~9 K  k$ i* [
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 I/ q% d1 S0 L% ~$ L
仲有呢... 想講好耐... serrurier 個 signature 好正--> 冷眼旁觀天下事,笑談細看風雲變! 好有旁觀者清個feel喎!
. m, Q; o+ _5 stvb now,tvbnow,bttvb
* L. S9 F6 M" \( c1 K- n( o1 H公仔箱論壇因為koala呢!.. misleading囉.. hohohohoho
: |  i$ i/ }9 W& r0 |2 a" t  J大文細佬 發表於 2013-3-6 12:42 AM
tvb now,tvbnow,bttvb/ ?2 j8 S! Z7 `! B- ?
! B+ B. @5 L: n! H5 m
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。
9 p3 I/ K3 q/ p# M- Htvb now,tvbnow,bttvb
6 S) \% _+ W7 c! Y# I% _, O  r, ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
公仔箱論壇/ b$ g) K5 I! S9 }
5.39.217.76" S/ \4 Z) z  r2 c
系囉!我中以为我们两个都系澳洲人。 哈哈哈, 搞错晒。 5.39.217.767 P+ L  n; k1 W0 n/ U6 Z: V( H
' o/ e  a: |9 ~
冬天之章好好睇,投马明同杏儿一票!
/ Z3 G) t8 [  _. M9 H/ B1 ?% x1 {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。电视狂 發表於 2013-3-6 09:35 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 _$ V% D6 a: ]5 Q& Y/ b7 ~1 ~
% g6 N3 m& q) D7 M# X
hahahaha  住响外國都係同一類人呀! 冬之章YEAH!
電視狂, 個投票帖你仲未投冬之章喎.. 仲唔投既?? 得我一票only呀.. 幾陰公呀