返回列表 回復 發帖
1 ]) f+ ^2 |6 T/ v% z7 J! j咦~~~~集中睇眼鼻口,真係有8分相似呀,哈哈。細佬你對眼好sharp醒。tvb now,tvbnow,bttvb& u( l' F  r! D" {' e6 w+ V
的確,吳尊向來都有男生女相嘅格。
) v3 @& m/ D) m' z7 E* k0 C0 y# d( j5.39.217.7629420042942006
+ K: [1 I( p' a% t  t' ltvb now,tvbnow,bttvb2942005公仔箱論壇* e' X' i3 z' p4 Y0 a
leekwoklam 發表於 2014-9-20 03:45 PM
: T( s% C( I% Z$ k7 C: h+ Q
' B! U+ z4 C. f; p* S" i
一樣咁靚
唐詩泳又系好似守業者做埋d2打六角色,tvb真系唔掂,睇來已經定位以後d角色差唔多
thanks

評分次數

• devil2007

• timmaxsing

好好睇! 特別係主題曲和結尾曲, 係我每睇一集必听. youtube再每天必听嘉欣既大愛. 張德蘭都大過我咯仲咁好氣, 把聲同以前冇勿點變, 我覺得幾好!
/ k  z. f9 {+ s公仔箱論壇pknoface 發表於 2014-9-21 01:57 AM
tvb now,tvbnow,bttvb* ?  Z/ e# s: K2 P) t
係呀,我終於成首無唱錯囉。林生啲詞輝哥啲曲係正啲嘅。
敖嘉年

評分次數

• devil2007

《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!
) D9 L" l5 j3 H/ X3 l( I: p7 w/ N認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走
..." q0 }6 q, H: E5 Q9 [: w3 p
最後期待這套勵志劇的未來發展...
《大藥坊》劇中其中一句話「好醜命生成」...這句話是真的話,佳期條命真是苦,真係唔認命都唔得呀!) o- I. l3 U" @
認命你就輸啦,正所謂命運在你手,無論幾辛苦都好,佳期都不會低頭,努力地向前走...
8 `+ ?" _  Y+ L6 Utvb now,tvbnow,bttvb最後期待這套勵志 ...
& s0 j  J8 {" @* Y# X公仔箱論壇timmaxsing 發表於 2014-9-23 10:29 AM
6 s' ]& t7 x. T6 c& s. V. p3 xtvb now,tvbnow,bttvb係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, \8 |3 J' q& F" c
係囉J神版主。《大藥坊》啲訊息幾正面,睇佳期逆境中都唔放棄都睇得人舒服,唔明點解啲人唔鍾意囉。公仔箱論壇# R" V4 S+ ~6 o+ N
leekwoklam 發表於 2014-9-23 03:21 PM
9 G9 X) Q' e- O! b. T: D; g) u. k5.39.217.76$ n6 n; m- S0 m7 c. S% w
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片..
她的演技肯定的。1 O' l% o; s! p+ M8 s' p

/ p7 I' e: F. g% o5 X. H! v' g但這部戲最大的亮點反而不是主角,而是這些老戲骨短暫而瞬間綻放的演技。8 U* F$ ~  X. \
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: m9 N5 W5 B9 w1 g
看他們戲感對放,然後中生代的演員持續成長,就算劇情不如預期精彩,也能接受了。

評分次數

• timmaxsing

8 h9 c3 F, @) ]0 w- ^$ n1 b5.39.217.763 k' U) m, H2 T* J. H  M) v7 q$ j
因為呢個世界唔係真係咁多人係可以做得到囉... 又或者人生不如意事十常八九.. 唔想再睇咁多唔開心嘅劇.. 好似我咁.. 情願睇輕鬆笑片.. 又或用下腦睇下啲偵探推理片.. ...
* u* S$ U1 Y: L9 a/ R2 e7 M公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-24 01:01 AM
9 B6 V$ N. c8 P3 d4 b% G4 G8 ^; OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。公仔箱論壇6 G* h1 |' f5 d* p
想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?
3 z' W" T9 Q3 j- m# A# ATVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
' ^: a' T9 ?& V4 s" }
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, tvb now,tvbnow,bttvb. R3 C: F5 j, l* o
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
  _$ e' a2 X* w唔睇《大藥坊》唔緊要架,不如淨係睇大結局就算。tvb now,tvbnow,bttvb! l9 Y+ W$ i, \7 ]3 Y& F
想睇輕鬆好笑嘢?有冇睇J-2台《海女》?
8 K; H* F' n: K2 x$ {1 ^公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 Y; d$ V( A* n+ d. D

# ?8 J/ _, r! htvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-24 12:59 PM
6 Y  `0 B( z9 Q  j2 M. p4 g公仔箱論壇% \, A1 f8 N' V* Q( H9 X
如果係笑片.. 我諗我會睇.. 多謝晒
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, 5.39.217.76, r9 ~& }: y9 G+ O/ N" O
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無
# I  V( o8 ~6 A* d  ?6 Btycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
( T& b' M! {7 b9 [
. y$ a) R) U  {! ?: N  p) F5 d
可能仲未奸出嚟
"一元35歲就要瓜斗咯......".. 即係sad ending喇.. 唔想喊.. 唔鍾意sad ending
睇左咁多集, 都唔係好明點解要有許君約 (唐詩詠) 呢個角色, TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  M1 k( c! Q7 q
除左俾莊繼宗利用發電報俾南京政府外, 其餘情節, 都係覺得佢可有可無! ]5 M4 k$ s: O; G3 @  r! E8 [1 c
tycn3320 發表於 2014-9-25 12:47 AM
" f& p: u" z; P! }' L7 A  D1 j0 z呢款「永遠得唔到表哥嘅表妹」係無記本類劇嘅常設角色嚟傢嘛。. K. Z- K0 F) D% E, Q* H( @) v
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件