返回列表 回復 發帖
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-9-19 12:12 PM 編輯 tvb now,tvbnow,bttvb' f$ k! O2 g% _% q8 _& U" `
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- [8 e0 N% J. y: S$ F
* l/ @2 p  I% Y5 c" w
- ^1 L6 B( I) ?" S+ g& Y* o- atvb now,tvbnow,bttvb嘩! 是懷念帶學生去黃金地庫找書? 呵呵,我的回顧只是以前自己去買電腦零件砌機而已,睇書我好容易眼訓,可以的話都係搵識呢方面的朋友示範會好一點,從人地做法學習會比我看書容易,除漫畫外任何書籍我不能保持睇 ...公仔箱論壇6 _/ L9 ]4 k6 U6 y# G  c; u  c
金田Sam 發表於 2014-9-18 11:51 PM
6 [+ S7 t9 N) ~2 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,當年黃金嘅歲月其實仲有「參觀」老番軟件及VCD檔。
+ j5 v2 _( p4 A/ t& s1 x話唔定可以見到釘姐睇檔........
6 i4 e- ]. O1 o" W! V3 `+ \( TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。「釘姐的背影」好似書名。; f; L8 z  z$ z
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
& T  n2 @1 F3 K) y3 o8 B哈哈,幾幽默幾好笑吖........請收獎
8 Z* O7 }6 P8 y! C# L$ X( k% pleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:05 PM
# ^) |; |1 z' U; k多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
8 w; S& l' b. Y2 D" |( @- G
個畫面幾搞嘢........哈哈,等收獎
& D) R# |- Q; H29405535.39.217.76; t9 p2 I4 v9 B0 \+ ^8 S+ A5 ?
leekwoklam 發表於 2014-9-18 01:09 PM
5 d0 r$ T8 c8 ~4 n- CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76( H5 f7 j. _- F4 G. f) Q) |' K
多謝lam lam & Vandas 姐
補充茅山聖物紅肚兜
/ F3 c* d6 m5 p0 A* v2940554; }  Z) ]- r4 a$ V9 ]# X& o. n
8 `, f) W  a0 B; A- }+ l# ?tvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-18 01:16 PM
0 a/ a/ v. F, F& |1 ?: |1 c7 ~' etvb now,tvbnow,bttvb# H7 v: z8 I0 P7 n6 ]3 u
等我都買件紅肚兜著下先
" U( e( T2 \" }- oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。多謝樓主Lee sir and Vandas 姐。以為紅底褲辟邪,原來紅肚兜都係辟邪 又學到嘢啦
9 G4 C6 z" v+ y; M- dmnb1123 發表於 2014-9-19 12:29 PM
5.39.217.76/ m0 b6 W7 z; W* X
係呀,因為小弟睇得《怪談》多,入晒腦囉。
( F; }8 j( B& J9 x" e6 a" U" W# ~公仔箱論壇TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% Z) i% N. ?6 V" m6 Q# r$ u" J' ]1 m
等我都買件紅肚兜著下先9 T  v% ~2 L8 g: I: [$ {
大文細佬 發表於 2014-9-20 01:48 AM
5.39.217.76" @5 g( Q5 j4 f5 c  A  k+ }4 m( U
可唔可以著埋上身(著喺外衣之上),影埋相分享吓呢?8 K: ^1 D' ]" O5 m# H
哈哈,講笑啫 唔好嬲
公仔箱論壇7 I% V  z# _$ D) a! T3 o
tvb now,tvbnow,bttvb" [6 U( s. i# W9 M  k
聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
其實唔係咁明乜野叫借庫..
本帖最後由 Pedestrian_A 於 2014-9-23 04:02 AM 編輯 - v2 U  p4 [5 k1 V0 @
5.39.217.76  h: r) g% o5 Y7 S
其實唔係咁明乜野叫借庫..: V7 ]# T2 V- D. h# w7 H: x
大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
6 ?$ ~7 T% f" O. a公仔箱論壇维基百科
1 }8 f9 r( x& x& sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留給到訪參拜的善信。此民間傳說成為約定俗成,化為善信按是日到觀音廟酬神、借庫,年底還神等之宗教活動。
& S5 l, q2 J. b; o5.39.217.76
! p" E) w0 F) f. ltvb now,tvbnow,bttvb簡單來說,D人希望觀音能夠幫助有飯吃有錢用

評分次數

• timmaxsing

+ ]3 R, p) j8 N1 V5 UTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2943427
; _: _0 a* i. b聽講係18集釘姐食得鬼咁開心嘅牛歡喜嘅冇咁核凸版,佢嘅「真身」非常嘔心,唔想出街。
& S* J' n% e$ p# ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。leekwoklam 發表於 2014-9-22 02:46 PM
公仔箱論壇2 w( j6 i$ ^  f  n& H/ ?
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
歡喜哥借庫??
! {; }9 h& g: K5 U! _, q! S$ A公仔箱論壇啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' q- ~) h, U# j! Q1 b1 x5 e1 J
我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
. X3 E% c$ z* B) Q3 [3 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
5 D9 S1 |) m* V4 X# s6 X3 V! i應該都係求其揾D嘢代替,真正牛歡喜唔止咁細,特別係大水牛 又或者係牛BB可能會咁細
歡喜哥借庫??* e5 n. \0 K7 h' o3 z
啊...啊真係佩服你啦lam兄...勁到贊一聲,這個題目都想得出來; y  |) u2 f7 y4 F  F1 S( a
timmaxsing 發表於 2014-9-23 04:15 AM
, w2 ?% O1 k$ \5 y* F1 C& u$ ]! ktvb now,tvbnow,bttvb皆因我無聊吖嘛J神版主
* |( V7 b3 x; j" M8 @7 w我覺得是TxB找不到那麼多牛歡喜. 求其找一些肉代替.
' L7 A$ X: U: G: M/ C公仔箱論壇Pedestrian_A 發表於 2014-9-23 04:06 AM
8 a" W& k0 D$ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。這個當然囉,我誌求其攞條豬大腸代替就算。
5 s, y6 ~. c. e' i$ w7 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76+ x* N$ j" d2 X7 {4 A
其實唔係咁明乜野叫借庫..
2 i1 N  n( A& ~2 k# }2 Y, c5.39.217.76大文細佬 發表於 2014-9-23 03:13 AM
  \! Y( n$ e( e/ W% m% _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?. T/ G6 c' L( z; h
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' x+ c, X4 i3 f/ ]

3 ~2 t3 U' g1 @/ X6 J  o- S( ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我再補充少少吖。
$ ?- |4 Z7 h  f( qtvb now,tvbnow,bttvb香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000,就寓意菩薩會在來年賜與你有机會揾到1000000,如果真係事成嘅話就要喺嗰年多作功德善事,並於年尾還神還願,答謝神恩。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。$ t& w* ?" S4 P+ G5 a# ]# R3 O& h* `
tvb now,tvbnow,bttvb; Q1 K/ C% I5 B) X
每年正月二十六為
借庫日。
6 i) b  X' L* x+ z9 Y5 Ltvb now,tvbnow,bttvb
唔明再出聲啦。