返回列表 回復 發帖
又睇到馬仔迫於無奈要弒師,感動係有啲,不過這類劇情睇到我好攰......
) g: ?' h' @3 p. m3 `' H; R3 i公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
當然支持啦....
這是tvb既有的劇情套路之一,向來就有一定的收視群,多樣化口味是tvb的優勢,也是我多年追看tvb的原因之一
啱!呢種設定以前曾經成功過無數次,至於“多元化”呢就真係見仁見智啦。
) a7 U5 N7 @  M! h8 T3 z近來,睇無記劇有一種睇到「攰」嘅感覺,唔知點形容,但純屬個人意見。
3 Q; M* g( T  S1 a9 C$ u4 N% }7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
剧情好老套   人物性格也没什么吸引力的
I select (2) as it is just so so!
馬仔做戲唱歌一路都保持水準,穩中求進步,一直都很欣賞他,可惜在tvb際遇麻麻不受重視。不知他什麼時候拍下一部tvb戲劇?
15# leekwoklam
# C7 ~4 p$ ]) \tvb now,tvbnow,bttvb馬仔有攞過最受歡迎男角色,不過攞唔到視帝,d劇集又成日俾人塞去炮灰檔,又無大製作參與,咁先同tvb講byebye。4 N- h; Q4 r# m
spacesand 發表於 2014-2-24 11:54 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 a8 j9 X3 e9 c+ j" v) }
都好戥佢唔抵,幾乎套套劇都安排喺炮灰檔播出,但好彩佢夠爭氣,收視一直都好好。今次就唔多樂觀,希望遲啲可以升番,保持佢收視福將嘅金漆招牌。
! j4 A) D7 A1 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* A8 S2 C$ t& z5 Vtvb now,tvbnow,bttvb講到無得參與大製作,印象好深刻係兩年幾前嘅《回到三國》,馬仔拍巡禮嗰陣關二哥造型型到爆,同吳RON都有火花,搞得我鬼死咁期待,可惜最後因為高層因素冇得拍。
" P9 _: u8 w9 \. x8 i$ ztvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 E8 ]" w" u4 ^5 m
細佬,馬仔初出道時仲好興四大天王架,無線當時仲將佢塑造為黎明接班人喎。% `: J/ c  g4 R
leekwoklam 發表於 2014-2-28 11:27 AM
" x. G% I0 J- s4 b. H- s7 F& [& R
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?
我覺得呢套篇得幾好, * P% y6 j, |, w" a7 s' `; A/ S+ N
好有以前d "故鄉" 味公仔箱論壇# N# n8 c6 G( Q* H( `3 K) j$ E1 J

6 C8 E+ v- ?3 S4 l) w; h; T( l公仔箱論壇算係呢段時間入面有d 劇情嘅戲囖...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& A  x3 D$ K% `

, A% j# P1 Y) s& A; C! F5.39.217.76支持馬浚偉.   以前都好 like 佢.tvb now,tvbnow,bttvb: z6 M$ h: Y( `4 H( f, m" z' j
shibala 發表於 2014-3-4 03:35 AM
7 [  O3 `6 M9 ^. b, GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。套劇一開始真係麻麻,如果唔係馬仔我可能完全唔會睇。但慢慢睇落就覺得唔錯,所以我一定會繼續支持佢
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-10 02:11 PM 編輯 3 M3 J" [; Y) M$ P$ ~: }: @

; V. Y% w& f" v  ]
5.39.217.76' `) c3 O1 l/ f, H1 |6 U2 c7 R: X: q
講到呢樣就要怪無線,唔知邊個NC唸出“他不是學友,他不是黎明,他不是克勤,他是馬浚偉”嘅宣傳口號,無啦啦得罪天王班fans,點會有運行?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 o( x4 j5 j. y% g% E# \
luckyfish 發表於 2014-3-10 12:07 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 |& B. R5 R1 k: c% ]% D- O
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( Y1 G% O$ V4 |1 ~" k
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。
4 A% C% B$ B8 R. Y$ m2 ?
啱!好心做壞事,簡直越幫越忙就真。5.39.217.76. |: E9 y; S1 I5 U; c4 c! u
luckyfish大哥或大姐, 你都好熟嗰期啲新聞喎,真係好勒,多個老友參與討論。  B* F. h+ e# ~
leekwoklam 發表於 2014-3-10 02:09 PM
7 ], T1 z) b; @我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
! z4 B* W) l$ b( C: T2 H2 r公仔箱論壇
$ Y* W+ X1 Y# g5.39.217.76
- g4 }$ M/ x- L/ l5 c: r6 C6 A公仔箱論壇我係大姐,講太多就曝露年齡喇,哈哈。。。但其實我係之後先留意到單新聞,主要都係想了解馬仔多啲
- k: O% r1 M9 E- tluckyfish 發表於 2014-3-10 04:30 PM
2 x+ X- Z2 t0 B7 V, f6 p& XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。公仔箱論壇1 n! t8 W% z6 |* `! q4 |' f

% J7 p4 k- T; S: C5.39.217.76報載___________________________________________________________________________________________________
; {& y* ]% l* D5 }# G5.39.217.76出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的主題曲,現在公司還邀請我上《勁歌金曲》,又說要拍MV,搞到我好驚,上次上勁歌已是《蒲松齡》那時候,不知年底會否獲獎呢?」記者笑馬仔想當亞太區最受歡迎男歌手時,他笑道:「我拿旺角區就可以,因為我住該區。」
' ^" o0 k6 ^) s. w
" P. C- o1 t! P- }
_____________________________________________________________________________________________________________
. f8 M% `! I0 m; X( L公仔箱論壇馬仔好謙虛,其實佢都係唱家班出身,声底唱功自有一定份量嘅。
本帖最後由 luckyfish 於 2014-3-11 07:49 PM 編輯 公仔箱論壇- k2 w/ E! R2 F6 C1 m: F

2 T/ f* L7 n% K% S6 \  rtvb now,tvbnow,bttvb
( d* H9 T: a! q9 v- @1 a5.39.217.76係呀?總之多謝你報料,請繼續支持本論壇。
, ]1 g4 j4 H# QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
- K& l0 C0 ~8 w. }5 B6 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。報載___________________________________________________________________________________________________TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 L% c/ p9 A) C" {5 S
出席本劇宣傳活動時,馬仔說:「最意外是觀眾喜歡我唱的 ...
$ m" [2 J5 O; s# X公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-3-11 11:08 AM
0 |+ X  g( S' d* z8 P; m( I/ b公仔箱論壇有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲
9 ]1 i2 _2 q' Y' S  _; e; R- c5.39.217.76另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。
5.39.217.76' l  t8 ~2 X6 u! \; q7 e: {8 |
有時間都會多啲上來。話到要拍mv兩三個禮拜都冇乜動靜,希望真係會有,首歌越聽越好聽,好中意馬仔把聲3 ~" b8 |) Z2 \$ q* z
另外馬仔好似緊係同tvb簽一部部頭約,下次再拍唔知係幾時。。。 ...1 O  J5 n$ T7 Z9 p" H
luckyfish 發表於 2014-3-11 07:46 PM
( d* s+ W+ _" V! Y, T

4 b/ R- B) ~7 g8 w/ `3 y2 N係囉!TVB成日揾人笨架,印象中以前馬浚偉拍《紫禁驚雷》MV時又係比無記“過咗一棟”,攪到佢事後非常之唔happy囉。公仔箱論壇  y1 z  R9 x. @0 l' H* S