返回列表 回復 發帖
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦
河豚解體show,唔好爆哂D毒汁出來呀,唔係就浪費啦5.39.217.765 r, ~0 E+ S8 @7 A  w/ c
timmaxsing 發表於 2014-3-13 11:09 AM
. [; X% q+ y4 i  g8 ~$ G
唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?tvb now,tvbnow,bttvb  K; C# x/ @. s5 w! D: f
流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?)
河豚又稱河魨《丹徒縣志》稱:「子與眼人知去之。血藏脂內,脂至肥美,有西施乳之稱,食者必不肯棄。苟治不法,則危矣。」清代名醫王士雄稱:「其肝、子與血尤毒。或云去此三物,洗之極凈,食之無害。」
0 Y; T7 F; B9 @' Z- Etvb now,tvbnow,bttvb在日本料理中是為傳統佳餚。只有特許的餐店方可製作及出售河豚料理。受過訓練及領有牌照的料理師傅會小心翼翼地切除河豚的盲腸,以減少毒素含量。但是有可能被誤認或錯誤標籤,尤其是冰鮮魚和其製品,劇中就真是小朋友玩主飯仔啦。
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個
目前禾體到20集,幾好體,同埋米小魚角色幾好啊,希望遲下可以上位啦,禾體好區個tvb now,tvbnow,bttvb9 q9 F1 G, l; a6 S% l8 C& p
b1991 發表於 2014-3-13 01:18 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 F' \% v1 i; S, I9 w& z7 m
  N# F, |# P, W* A9 |0 m
係呀, 米小魚做得勁好笑 --> 高天寶要出差服侍年妃, 兩人分別時, 佢個樣勁爆笑呀!
公仔箱論壇0 ~8 E! N+ j) G( C0 ]: q1 A- y
我收到,但驚改唔到。5 S& u2 A) _, Q2 ?
leekwoklam 發表於 2014-3-13 11:08 AM
/ y& S7 `* j( i2 J
2 f. _6 s0 c2 T奸爸爹!
5.39.217.768 d( d0 z# q- x! i4 }
唔知電視機睇到嗰條河豚係流定堅嘅呢?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# z! \% G0 i. y- H6 n. u
流出嚟嗰啲毒素可以用來比慕雪服用來假死囉。(我唔知呀,睇美劇成日都話,啲主角可以服用適量嘅河豚毒素扮停止呼吸假死家嘛?唔係咩?) ...
. K7 b7 I" o6 c' z- V+ uleekwoklam 發表於 2014-3-13 11:20 AM
/ |7 T/ U* I) i# _9 `" X

9 d; n6 F* z! m公仔箱論壇假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!
大文細佬,你要改什麼?
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀!
這集河豚解體show令我又想起一套日劇:超級特派員,大前春子於第三集三十公斤吞拿魚解體SHOW好睇好多啦,真是精彩。其後尾集還考了河豚料理師,真是不能不服呀! ...5.39.217.768 R( G1 J9 ^8 J
timmaxsing 發表於 2014-3-14 02:36 AM
公仔箱論壇+ S- K3 v8 q% E; }. n0 h$ U  ]
對,一啲都無錯,超級特派員及職場之神比到少少靈感。
0 t; U/ p( E% k& G

" G! X2 q- C! U4 r7 O: }tvb now,tvbnow,bttvb假死?? 我就係唔明, 女主角點解會死, 咁即係唔係女主角喇, 米小魚先至係女主角似啲喎!TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, j8 ]& h, ?( G8 q0 e
大文細佬 發表於 2014-3-14 12:24 AM
2 v7 E; d3 \& _2 ]! Q
但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........
大文細佬,你要改什麼?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* h$ g" C4 C9 I% C
timmaxsing 發表於 2014-3-14 12:30 AM
: a3 L1 O% R! \2 ]% q8 J& }5.39.217.76
7 z8 ~" }$ g" P; @1 ]: d# P5.39.217.76係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) P6 F$ _5 Q; z4 i
但係慕雪唔死都無用,夾喺兩個男人之間咁鬼麻煩,為八阿哥做咁多野連勤工獎都無得出,比著係我就........
6 W4 k  E* _0 w3 h5.39.217.76leekwoklam 發表於 2014-3-14 04:30 PM
4 V6 ?, p% K/ [. J# Xtvb now,tvbnow,bttvb
6 f. E0 r& u; Y& ]+ Etvb now,tvbnow,bttvb比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.
8 N3 a) E: ]7 e1 I/ ytvb now,tvbnow,bttvb8 k* L' Z( q0 L$ ?
1 i5 c$ {' Q' [tvb now,tvbnow,bttvb
- O" u/ R: x2 e, u' F5 |# C5.39.217.76係leekwoklam要改呀, 佢唔要做笨人出手嗰隻呀, 佢要出口唔出手!.. 咁我咪比個奸爸爹佢囉!
8 ~3 x, v5 \( u+ P$ `5 @0 k( E大文細佬 發表於 2014-3-15 01:44 AM
+ V& \& s: D. d2 K! f+ a7 Rtvb now,tvbnow,bttvb多謝你個奸爸爹呀細佬。tvb now,tvbnow,bttvb* I& t+ T2 _, [, W+ {( M. G
仲有好多謝你喺本帖傾傾講講咗咁多個星期啊,無咗你參與绝對無咁好玩,希望你繼續支持,喺「《叛逃》聊天室」 再見吖,十萬個讚。  
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-3-15 03:16 PM 編輯 公仔箱論壇! M* s/ r( p6 c& k+ o

0 ?& g9 l0 [* r2 r. v( G
- Z7 R: @# N* q; a5.39.217.76
; c5 E0 Z2 @; R; C# I. f. T$ R公仔箱論壇比你就點啫? 呢個女子根本就like八阿哥, 比我係皇帝就飛佢喇, 人又唔靚, 本身個女子又想一拖二.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: N0 p0 y7 D- n" Y* V. X4 \
大文細佬 發表於 2014-3-15 01:47 AM
.% Q: X( n0 b( }' Z3 u0 e3 B

$ d& Q5 [/ J7 z& P% x2 g- q2 b+ f公仔箱論壇我係慕雪嘅話呢,我或者做一朶出牆紅杏(講笑啫),玩番八阿哥轉頭,最後當然繼續做皇上個秘密情人,但無論如何點都唔會繼續“藕”喺宮中架嘞........