返回列表 回復 發帖
我覺得頭果張光左D.
首先再一次多謝大家既SUPPORT同意見!
攝影的構圖  有幾何構圖 井字構圖....多看人家的作品 以用作參考
也可參考下面這網站 http://chang-home.myweb.hinet.net/Classroom/Scenery/page_3.html
adams7 發表於 2012-2-23 02:14 PM
多謝師兄提供咁好既WEBSITE比我, 真係鑊益良多. Thank you Thank you!!
我覺得頭果張光左D.
中國人 發表於 2012-2-23 09:36 PM
師兄講得岩, 左上角果然係太光....咁我想問下, 呢個情況下是否可以用LIGHTROOM執返好佢? Thanks Thanks
首先再一次多謝大家既SUPPORT同意見!

多謝師兄提供咁好既WEBSITE比我, 真係鑊益良多. Thank you Thank you!!

師兄講得岩, 左上角果然係太光....咁我想問下, 呢個情況下是否可以用LIGHTROOM執返好佢? Thanks Th ...
thebigcat 發表於 2012-2-24 02:43 PM
拍攝的照片如果是用 raw 的格式儲存 就可以用LIGHTROOM執番好佢
拍攝的照片如果是用 raw 的格式儲存 就可以用LIGHTROOM執番好佢
adams7 發表於 2012-2-24 04:47 PM
Thanks, 我所有相都係影RAW的. =]
如果第一张再处理一下,效果会好好多。
pretty good
鳥了的頭望了右邊, 令到畫面感覺上很不完整 ..
nice photos... support

發表於 3 天前 10:33 AM | 只看該作者

very good
i like the second pic, + OIL
thank you for sharing
Thanks everybody for the support.
鳥了的頭望了右邊, 令到畫面感覺上很不完整 ..
judechu 發表於 2012-2-25 01:01 AM
的而且確係有呢個COMPOSITION問題, 多謝你指出問題所在, 我會改善的THANKS!
不錯,有用心.
谢谢你的分享
good good! i like it. 自己喜欢最重要!