返回列表 回復 發帖
tvb N 套結局的劇情橋或昏迷 ,或失憶!No more new idea?
公仔箱論壇. @; B1 C0 o: f8 D* q. P

" P$ _- o4 z( ~/ Q" }2 A如果以尾段comment兩套劇, 守業者劇情係吸引過食為奴少少, 但開頭食為奴好睇好多喎. 守業者ending講馬仔失憶橋段好似幾老土.
" T8 j0 Q4 h7 w# S0 T( _; [tvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2014-4-2 01:01 AM
tvb now,tvbnow,bttvb4 A( g/ S/ f! z( U7 E

, q4 z4 P  ?, l6 i2 htvb now,tvbnow,bttvb哈,好多網友同你一樣,覺得ending係有啲好做唔做,既然最後都大團圆,又何必玩失憶吖.......
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!tvb now,tvbnow,bttvb& i" W1 T! I, v$ v% J7 H9 z
後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
+ I* T5 g* r1 _個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
  }) S9 Y% w5 @, D3 t7 K公仔箱論壇molaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
6 p# _7 M. y8 s' w6 ?
. G2 C+ W1 B  \7 v/ n! G5.39.217.76哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
2 ], ?; e& o) e( O9 {公仔箱論壇
( q2 S; L  x% |9 }6 B1 F
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: @! b  L- G6 n6 W9 a7 n6 \
公仔箱論壇3 Q) M4 O* o. T$ M7 i0 o
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗,感動到我
几好睇一部电视剧
tvb now,tvbnow,bttvb( W8 O! w0 g3 J- T4 G/ w

! X* _/ n' z( k! T) P公仔箱論壇哈哈,鐵達尼號,形容得好好。
, r0 x" y  k7 y; X' z公仔箱論壇. V7 C- w+ A+ z! H4 f. h6 k0 [* ^
本劇結局有幾好嘅收視,所以我真係相信一年後我哋會睇到【粥是故鄉綿】架............
- ^5 i3 h) @9 x2 Y; H5.39.217.76
0 v+ ~% K: }. c- f/ L0 u' O- @2 `TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 P) \& |. Q. M+ C+ w, Kleekwoklam 發表於 2014-4-2 01:02 PM
! M; z, a: P7 dTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5.39.217.76, O# B  h+ }4 `
【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?
支持馬浚偉
7# chy25 5.39.217.76' d, Q: ?; L% ?% L/ y

6 k  }# h5 \* h, M5 t3 A. G& g: p女是故郷的兇!(オ對)
套劇終於播完,都唔捨得架。結局的確係老土又唔合邏輯,家揚俾木板撞完又到木頭,真係唔識閃?最後仲失蹤失憶,好彩最後都算happy ending。應該唔會有續集,唔通要講佢地點教啲仔女,定係有第三者。馬仔演技進步咗, ...tvb now,tvbnow,bttvb4 C$ c5 S1 x( H9 j9 E4 {7 S
luckyfish 發表於 2014-4-2 08:52 PM
7 ]; u2 B6 ]: T2 z
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. L. a1 G, i8 @% X
續集?我諗唔好喇啩?見幾好就收算罷啦..........
- J( R% D/ o; p0 a' K5 l/ o* Jtvb now,tvbnow,bttvb
7 k0 c9 k! k# t【粥是故鄉綿】我爸爸唔鍾意食粥架, 好唔好飯呢?公仔箱論壇6 K" v$ `& H7 B" ~2 S0 m: n
大文細佬 發表於 2014-4-3 01:03 AM
5.39.217.76% N7 t' P& i! b' J' H

5 Y  K) n8 f+ q) u9 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。不如「飯是故鄉軟」吖!軟飯?1 l/ F  ^6 w; Z
唔好誤會呀細佬,我係指我自己鍾意食軟飯咋!
  p. \% y' t  r4 F9 hTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 Z9 Z$ j' R! K$ H! o
# o0 @8 y) d7 T/ _+ F但我唔想守業者有續集.........
守業者我都係睇過幾集
我覺得呢部戲好好睇, 可能多老戲骨啦, 開頭查案嗰D確係引人入勝!
8 Z% C8 {* o) w* d, X8 g# ?# Y後尾轉戲路,吾知點解我又OK喎...XD
; X. w6 {) m; VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個大結局我收貨ge...不過....唉...最尾大水浸令佢地係返埋一齊咪算囉, 仲上演一齣"鐵達尼號"(女坐木板男遊水推板) ...
8 s" _( ~* H" O9 P6 lmolaytau 發表於 2014-4-2 09:35 AM
" M( P3 o, I% H/ \
無錯,岳華、程可為、張國強、李國麟,無咗呢啲優質綠葉嘅話,就算馬仔阿怡表現再好都會係美中不足。
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地啊!!。
都過得去啦
好少睇一出戏的结局是'快进'的。觉得成出戏好拖沓。。一家斗来斗去,冰冰同家杨一个走一个翻,一个翻另一个走。真系好TVB的桥段。。好没新意。。唔支持出剧。。。不过都好支持D 演员。。要拍甘多集,,真系辛苦距地 ...
. i/ ^3 v( t7 ^' [5 J; m; _hjp1980 發表於 2014-4-7 08:52 PM
% Y! t3 A' V! K* \1 T2 L$ `3 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
9 q- d3 p7 @0 w5 V7 D' b4 h5.39.217.76如好多網友咁講,大結局一個鐘乜都夠,不過最高收视成35點,部份應歸功於星期日晚播囉。