返回列表 回復 發帖

[討論] 08-09欧冠花落谁家?

英超的强势真是不一般,连续三年都做到了!
06-07赛季:利物浦VS切尔西   曼联VS AC米兰     最终AC米兰淘汰了阵容不整的曼联,决赛2:0胜利物浦夺冠
07-08赛季:利物浦VS切尔西   曼联VS巴塞罗那    最终曼联两回合1:0淘汰巴萨,决赛点球胜切尔西
08-09赛季:曼联VS阿森纳     切尔西VS巴塞罗那  最终谁会进入决赛?谁夺得欧冠奖杯呢?

四强当中虽然好像阿森纳实力要差一点,但打到这个份上很难说哪一队有必胜把握,所以我认为四队晋级的机率均等,无论哪两支队伍进决赛,夺冠的概率也是50%对50%。当然除非有较大范围的人员伤病或停赛的意外因素。

作为曼联的拥护者,我还是希望曼联能卫冕欧冠。如果不能,我宁愿阿森纳和切尔西进决赛!
你擁護曼聯嗎?
我以為係利記tim
曼切斯特皇者
紅魔曼聯
佢個個版都發帖的........

理得巴塞定車仔,一步步嚟,搞掂阿仙奴先,其他嘢唔洗諗住
原帖由 tok 於 2009-4-18 10:04 PM 發表
你擁護曼聯嗎?
我以為係利記tim
他應該是無主孤魂
只懂得開新聞帖的

我當然會說是曼聯
難道我會拆自己招牌?
佢係全世界球会的拥护者,在利记拥护利记,在曼联拥护曼联,在车仔拥护车仔

我地去到边都係曼联魂
喵喵喵
原帖由 feimiao0 於 2009-4-18 11:52 PM 發表
佢係全世界球会的拥护者,在利记拥护利记,在曼联拥护曼联,在车仔拥护车仔

我地去到边都係曼联魂
好耐無見
哽系曼联喇~
希望复制上个赛季甘~
毕竟Chelsea比Barcelona容易对付~
连续3个赛季都系英超垄断全欧洲~
都唔知系不系偶然~

評分次數

• HIDE

原帖由 HIDE 於 2009-4-19 12:18 AM 發表

好耐無見
我最近沉迷紧其他运动--------潜水
喵喵喵
我反而想係巴賽,可以證明自己實力,而且去年我們不就是淘汰左佢咩!

評分次數

• HIDE

曼切斯特皇者
紅魔曼聯
原帖由 tok 於 2009-4-19 06:49 AM 發表
我反而想係巴賽,可以證明自己實力,而且去年我們不就是淘汰左佢咩!
我都係一樣,曼聯同巴塞在歐冠決賽可以話係巔峰對決,

仲可以見到現任世界足球先生c羅同未來世界足球先生呼聲最高嘅梅西對決,宜家凈係齋諗都好鬼興奮

評分次數

• HIDE

喵喵喵
原帖由 feimiao0 於 2009-4-19 02:18 AM 發表

我最近沉迷紧其他运动--------潜水
小心氧氣筒沒有氣

曼迷區不但有氧氣筒賣
上岸吹水也是個不錯的地方
hard sale

原帖由 tok 於 2009-4-19 06:49 AM 發表
去年與今年不同
今年巴塞的確比上年強勁得多

雖然可以證明實力
但我也想曼聯穩陣取勝

原帖由 feimiao0 於 2009-4-19 10:24 AM 發表

我都係一樣,曼聯同巴塞在歐冠決賽可以話係巔峰對決,

仲可以見到現任世界足球先生c羅同未來世界足球先生呼聲最高嘅梅西對決,宜家凈係齋諗都好鬼興奮 ...
英超冠軍vs西甲冠軍
世上兩大聯賽冠軍對決

看看誰攻得比較尖銳
防守能做到密不透風

風險好大  
現任世界足球先生c羅未來世界足球先生呼聲最高嘅梅西對決,
未來世界足球先生:都會係C朗
曼切斯特皇者
紅魔曼聯
原帖由 tok 於 2009-4-19 02:05 PM 發表

未來世界足球先生:都會係C朗
漏左 呼聲最高 四個字
最高唔代表係事實
望就望C.朗會連任啦