返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

: Q# @: L1 N; I8 ?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
0 q% N) \" [0 Y0 l7 s公仔箱論壇
& y' f$ A0 _& t' G& Atvb now,tvbnow,bttvb' j. C' D4 G0 ]" `6 U
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。tvb now,tvbnow,bttvb$ J& K& z" Z" h
63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。5.39.217.76, ^% n  x, l; `* x
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。% q8 d, V, u$ r- ]- k4 Y3 u
網民立碑
: X. h& F1 w4 ~, Z公仔箱論壇/ B0 B6 c4 e8 c/ h! O0 F
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
  w) o- T  a! K+ m" ?6 N5.39.217.76, O5 z/ _. f. }% L( v9 h' B! `; q

) G( f8 j" q' J3 ^) b2 t% U5.39.217.76- O+ Z2 N4 S, r9 Q8 R' E5 k7 ^
【羅樂林連環死亡實錄】
2 |/ D- ]1 r7 |/ v4 a9 I7 oTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《病死》tvb now,tvbnow,bttvb0 q5 H! n" h! i- g+ j
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片公仔箱論壇- {- L, t0 f" y( g: `# L4 L: P( U" g) y
角色:朱元璋TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 ?, r* R9 t: }. g$ H1 h

) o" s& E6 M; S' [) ^TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 l4 |  c4 s0 U1 F. x1 b
《遭打死》公仔箱論壇- ^9 @3 N) x6 b6 y7 G9 D
6/4  21:30《女拳》 電視圖片' o$ U8 ]* j) I2 c* C! u
角色:莫平
5 k) C$ @  s3 h* ~- Ftvb now,tvbnow,bttvb
3 W& D+ Y( N+ \8 |' [: {/ B6 p* k5.39.217.76
" W1 f$ G3 m2 V/ _7 Z《失救而死》3 G) v& {9 v+ r1 ?: n$ f0 w
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片5.39.217.76/ O' U/ F! G1 f& M$ p/ c% n
角色:孫全2 _; p6 a; B# t" p) ~

7 k2 ~3 p/ J, p7 Y5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb0 S$ z0 ~2 J! _
《嘔血死》
" e2 d9 q) P& u& u: D2 o5.39.217.767/4  11:45《布衣神相》 電視圖片3 n; P$ N6 x* f8 U; `" r1 b
角色:無相子
3 n* E0 k# h- D4 f, F  B! K* M公仔箱論壇tvb now,tvbnow,bttvb; g1 o0 _5 D0 z4 K0 ]; R" Y0 V5 q5 H
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! A0 ~7 e2 ^4 `( O# ?  r1 m6 J
《病死》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 E# q9 S+ Y/ B! M. o! V$ D
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
/ y: A/ {2 E: {- u4 I; H' z& f0 R5.39.217.76角色:金華公仔箱論壇- m% X# A. Z, ^& T! C
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。: U" K" W! {" d$ O, q

7 W0 ^9 N6 o6 b! S" `; sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& a; f% f& u; K; G3 q# p9 v
TBB都搵返佢做專訪
$ [5 A1 G2 X( h: n# H2 e+ u/ N公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 公仔箱論壇, q4 @' n% s. P2 S/ n
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast# @$ t1 V! ^9 d1 e) @
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名? # n, E. P6 _( |+ r: f* J" f$ H2 P% j
HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
5.39.217.767 U# G( i5 ?: J; o! b# b
公仔箱論壇* L  h3 Y3 J$ R2 r
公仔箱論壇* I$ [3 K/ V7 l& s8 A+ J( b
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* W+ G* E% _4 T+ ?& F& R% Y
( H( H1 f! _5 U* w7 o! G4 R8 L
tvb now,tvbnow,bttvb4 x9 ~, w& a; }8 i5 n3 o
**** 本內容被作者隱藏 ****% k" j% x/ e, b& O  t3 V
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
( y: N* P# y4 l4 R公仔箱論壇HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
3 t: V& {  I2 a. {9 D5.39.217.76先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇, F  \, X; [( z) x6 U
先捧紅平叔
' x7 T0 Q0 J; Q. H6 g" ^公仔箱論壇Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
# m2 d" I" t4 w/ U  rI like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~