返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

* H1 v5 n; w" O8 f3 i" Otvb now,tvbnow,bttvb* m* Y1 t! J- P; j3 d9 G9 K
tvb now,tvbnow,bttvb, X' y, V/ t: J4 h* Y, A1 z6 c: @

& r# K- W5 r3 [( J! q" U貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
4 J. D6 Q2 y: c/ h  o5.39.217.7663歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。
, g, m6 m% F2 F6 I4 ?! F* q5.39.217.76
# g5 P  K0 B2 E網民立碑
- T; w. D5 B# K$ }# ~/ [TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  W. I9 \3 W( a. A: i* R
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」
) I! Q* {% c$ a( r5.39.217.76公仔箱論壇, {) M( p, g1 x1 ?4 h0 d) x( K4 j1 X

! @" F- H% [' v" K" h* ?5 u) Y: C' }8 [tvb now,tvbnow,bttvb
( S- k3 {' x& F0 p6 T% F. m: K【羅樂林連環死亡實錄】
' n) c9 x' C; n2 vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《病死》tvb now,tvbnow,bttvb9 |, \3 p; z0 d- n
6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
3 a) V, p* J% @7 o' O' A9 m" fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。角色:朱元璋
$ ~' f& P0 A7 p# s公仔箱論壇0 t4 f, I+ ~2 I6 T

4 b" [% T  B/ |+ g8 A公仔箱論壇《遭打死》
4 H' O5 s5 O: e+ A0 z% G9 ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6/4  21:30《女拳》 電視圖片
: s7 a3 z! g( }' l. S+ }角色:莫平$ Y" m# M" R) a( d; v- R+ r" k
公仔箱論壇' W) C* b0 K1 B* u) j+ R
tvb now,tvbnow,bttvb/ }5 j+ ?1 O; u/ Q* d, h
《失救而死》5.39.217.763 c# I; v$ [$ l% n  C0 l8 `% E6 X2 v
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
( ~& q6 K. a. ?3 T/ Z公仔箱論壇角色:孫全5.39.217.763 i& H* Y+ _" W8 u" I
公仔箱論壇+ R( g3 {6 `4 |& g, @* I

: ~7 j9 }$ p+ n5 i* p% i《嘔血死》5.39.217.764 y! _% P, ?1 f1 J& J9 \' J6 N' f
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片/ A/ @7 v0 x- S
角色:無相子
- E) M& K  o; {  y5 R) q9 a8 A公仔箱論壇
/ M8 M- l9 C7 c5.39.217.76公仔箱論壇, }6 A; X& R: X7 }' k# j
《病死》
1 M$ m) g; \( d& K8 g* a5 z" d7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片5.39.217.76' }2 z" Q6 Z( c! O9 _% S
角色:金華
3 u! W- ~$ X) T! v5.39.217.762 h$ E6 F$ n' y2 {+ c1 B* |2 w$ d
公仔箱論壇  {; c7 q* D, g: f$ u
" L: ?' q* @* `* J+ u0 x5 X8 N
TBB都搵返佢做專訪5.39.217.766 H2 W& l) T/ _3 B8 N2 c, p4 Z
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 5.39.217.766 p" N7 f+ p" m, X2 @
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fasttvb now,tvbnow,bttvb# h! Q7 Q4 h+ ]# H. O
Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
- d) x. N1 d" s$ z" @) fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
公仔箱論壇$ }' ]: j  r# y
公仔箱論壇& ^1 Y4 n: d* @6 r6 k" c

3 M: [% b+ t: b- l! w8 a$ k; k公仔箱論壇
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
' M/ l; w% u+ G. B) z) ?+ r
3 ?* W+ f# Z; F7 Q: M/ P2 T$ I

! R/ Z! p# {! F. g& OTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。**** 本內容被作者隱藏 ****tvb now,tvbnow,bttvb. _4 k/ K$ [3 Z- b
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
9 I: B! k  U) I( [: F5.39.217.76HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
* w  c7 I* S7 v2 G4 @# M5.39.217.76先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇: l+ m. j. w7 x/ x9 m+ z: h* a9 a: y
先捧紅平叔5.39.217.76* x* j4 c% u8 F) Y
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
. N0 i2 o/ s( I+ N" y! v( u) ?4 \5.39.217.76I like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~