返回列表 回復 發帖

羅樂林(莫平) 24小時死 5次 創電視紀錄[短片]

0 W7 d/ }7 @1 T" t- {# N" X% R; C  Y5.39.217.76
+ M' B5 `& G1 c% nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
* R, f& y' `1 w) a5.39.217.76tvb now,tvbnow,bttvb6 [: {9 `* [$ H5 ?$ T
貓就話有九條命啫,估唔到羅樂林都有六條命,不過無綫竟然喺短短 24小時內攞走佢五條命,真係冇陰功。
) c: r+ X4 ?$ n  p# S2 R6 N  etvb now,tvbnow,bttvb63歲嘅羅樂林最近紅過晒無綫所有小生,由朝到晚有《布衣神相》、《洪武三十二》、《女拳》、《誰家灶頭無煙火》,仲有重播嘅《皆大歡喜》同《七號差館》六部劇出街。點知佢喺《洪》劇演嘅朱元璋同《女拳》嘅莫平大前晚( 6號)先後死去之後,有網民發現佢 7號喺《七》劇嘅孫全、《布》劇嘅無相子同《皆》劇嘅金華亦全部死亡,邪到冇人有之餘,相信羅樂林亦都創下電視史上一個紀錄。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 L; k5 E; B, k; \+ x" n

3 J+ w6 ]. t+ n公仔箱論壇網民立碑% c4 t4 D: |% ^7 m- p. J
0 ]3 ?/ ~+ l$ m% n3 d: M: l
噚日羅樂林喺電話度話:「我諗住一晚死兩次啫,點知啲網民咁犀利,有幾部劇拍完好耐,個角色我都唔記得。個女睇到好唔開心,話網民同我立碑,但我覺得人哋冇惡意嘅。」馮仁昭問羅樂林會唔會覺得大吉利是?佢笑住話:「我拍戲一向百無禁忌,由邵氏到家 40年,我大大話話死過 100次。 TVB唔係特登,呢啲夾都夾唔到,我冇唔開心,反而覺得幾好笑,呢個紀錄相信都冇人破到。」佢話每次拍要死嘅戲,無綫都有畀利是,又話:「死晒 o架啦,跟住落嚟嘅角色全部都係正能量。」 tvb now,tvbnow,bttvb: {( n* G: V9 V) Q  S
& U6 X& n+ N, Y9 N0 i8 W6 ]

* ^5 b* Z/ H( G4 jTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* I3 y4 ]! p! p% L" m% V0 L
【羅樂林連環死亡實錄】
8 f: g$ k% U  f# k3 y公仔箱論壇《病死》
# f; I7 H* O' h# a6/4  20:30《洪武三十二》 電視圖片
, a0 X! p1 o' |/ n! i8 K角色:朱元璋TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。, c0 H- ?$ G: Q: z
公仔箱論壇- U$ F) A3 X2 E5 U8 q  |& ~

' v* U; w0 Z9 R  F4 RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。《遭打死》
4 G, O4 O5 E; i$ }0 ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6/4  21:30《女拳》 電視圖片
( r% K6 q! g! F+ j6 ^) C, }+ u+ ^角色:莫平
/ Q! w/ M' b4 u+ v3 o. jtvb now,tvbnow,bttvb  a1 W( ~+ N) D9 o- N
2 _; S5 t3 F6 R4 p3 S9 L
《失救而死》TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 i, b( q2 R- _5 W" r
7/4  00:15《七號差館》 電視圖片
9 O- q5 \) T- N3 m* x/ A& G公仔箱論壇角色:孫全
+ V, G0 I' m* q& [1 X8 k) I公仔箱論壇( _5 z1 O- R5 L2 Y( G
5.39.217.764 g& |. `* _; v! k* g
《嘔血死》9 {4 L  C3 d1 Q
7/4  11:45《布衣神相》 電視圖片* x& I& w0 Z8 P, U' Z+ S) v0 m! g
角色:無相子* u7 z+ |, B5 }+ P

- D4 I. U9 U5 C- ?& ktvb now,tvbnow,bttvb5.39.217.768 T* y* q- p7 }7 Y
《病死》tvb now,tvbnow,bttvb- d# Q- f. D* b; m8 p" f% Y+ J0 h
7/4  14:50《皆大歡喜》 電視圖片
; C, R) ~# w1 l" `公仔箱論壇角色:金華
( A' V9 [# F. R5 [( P3 S6 ]5.39.217.76
$ U) `) x5 }. T* [公仔箱論壇
/ R$ M) d3 {6 F7 Z
5 _2 d4 s  B) t+ Y6 p( iTBB都搵返佢做專訪# o/ o; M9 r  H2 ]. y, J
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
佢真係好慘
佢真係好慘 公仔箱論壇: m. X7 N3 s) g, k- \+ ^
HIDE 發表於 2011-4-9 11:55 AM
you so fast
you so fast
6 h7 Z& |& t# o$ Q5.39.217.76Anonymous 發表於 2011-4-9 11:55
你做咩咁鬼祟要用匿名?
你做咩咁鬼祟要用匿名?
1 Y7 Q0 H0 J6 y$ V# C3 R8 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。HIDE 發表於 2011-4-9 12:17 PM
% h5 U  c" E7 B% ^) I* \
* G( n0 g8 l9 d' i公仔箱論壇
' H4 k; c% q; a! a) P% x, l5.39.217.76
本帖隱藏的內容需要積分高於 10000 才可瀏覽
呃  几惨。一日内也太凑巧了。
- H+ l! b- D9 V: _$ |+ k

. v2 {& g  m  C* f# M- |
# h( m) k& W, w+ s5.39.217.76**** 本內容被作者隱藏 ****
, N: [4 g' L, t" }  H6 W, @Anonymous 發表於 2011-4-9 12:23
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
連續兩套劇都死已經少見,佢仲要一次過五套,真係好恐怖,夾都無咁橋
/ |  H, V9 s7 ?公仔箱論壇HIDE 發表於 2011-4-9 12:28 PM
估唔到女拳未捧紅劉璇
% V* g* O  Q5 D+ {: h) Rtvb now,tvbnow,bttvb先捧紅平叔
估唔到女拳未捧紅劉璇
; C* U0 N1 E# I+ E2 K* f先捧紅平叔公仔箱論壇! }1 @; Q. b) }+ H- k- ~4 |
Anonymous 發表於 2011-4-9 12:35
我諗平叔都無諗住會咁樣紅
佢係香港個第一代演'楊過"嘅演員.
! e! k* G( t( II like him.
本內容被作者隱藏

評分次數

• devil2007

thank you~~~~~~~~
many thanks !!!!!!!!!!
zzzzzzzzzzzz

評分次數

• ~嘉~